Medicamentele stupului – Iata cum poti vindeca rapid alergiile si racelile!

1166

Numita “nectarul zeilor” de grecii antici, mierea este unul dintre cele mai apreciate alimente, nu numai pentru beneficiile pe care le ofera organismului nostru, ci si pentru gustul sau dulce. Cea mai sanatoasa miere este cea aflata in fagurele de miere.

Fagurele de miere este un produs al albinelor si este o sursa excelenta de compusi bioactivi si vitamina A. Te-ai gandit pana acum sa mesteci un fagure de miere? Expertii sunt de parere ca acesta are proprietatea de a ne curata dintii si gingiile, de a dezinfecta cavitatea bucala, precum si de a indeparta placa dentara.

Fagurele de miere este bogat in compusi utili frecvent intalniti in toate produsele apicole. Mesteca un fagure de miere pentru a imbunatati functionarea si cailor respiratorii. Din moment ce expertii in sanatate asociaza afectiunile cailor respiratorii cu tulburarile metabolice si cu deficientele nutritionale, putem presupune cu usurinta ca beneficiile oferite de acest produs de albine.

01

Care sunt beneficiile oferite de fagurele de miere?

#1. Ingrijirea pielii – Mierea contine potasiu, iar bacteriile nu pot supravietui in miere din cauza acestui ingredient. Mierea, direct din fagure, este utilizata pentru a trata cicatricile. Acest tip de miere este, de asemenea, utilizat ca o crema faciala hidratanta, ca masca si ca exfoliant pentru corp. Mierea din fagurele de miere este utilizata la tratarea mai multor infectii ale pielii.

#2. Enzime si vitamine – Fagurele de miere detine toti aminoacizii esentiali si toate vitaminele B, C, D si E necesare. Fagurele de miere detine o cantitate destul de mare de enzime puternice si esentiale.

#3. Pierderea in greutate – O conceptie gresita despre miere este aceea ca ingrasa. Mierea contribuie la eliminarea kilogramelor in plus, deoarece detine proprietati care stimuleaza metabolismul si care lupta impotriva grasimii.

#4. Beneficii generale si energie –  Mierea, mai ales bruta, nepreluratata, direct din fagurele de miere, are un efect mult mai pronuntat asupra organismului, datorita proprietatilor antibiotice pe care le detine. Mierea curata vasele sanguine si sprijina digestia. Mierea ii poate oferi unei persoane un impuls instantaneu de energie.

#5. Remedii – Mierea a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afectiuni. In zilele noastre este utilizata pentru a calma durerile cauzate de artrita, piciorul de atlet, infectiile fungice, mahmureala, durerile in gat, insomnia, taieturile si arsurile.

Mierea din fagurele de miere este cea mai pura. Ingredientele sale includ apa, polen, fructoza, glucoza, acizi organici, proteine si enzime.

Fagurele de miere functioneaza uimitor atunci cand vine vorba de tratarea racelilor. Mesteca fagure de miere timp de 4-5 ore atunci cand esti racit. De fapt, pentru rezultate optime, acest tratament ar trebui sa dureze intreaga zi. Din moment ce aceasta terapie nu are efecte secundare o poti repeta si urmatoarea zi. De asemenea, este o modalitate eficienta prin care poti preveni infectiile sinusurilor care apar de obicei primavara si toamna.

Studiile au aratat ca persoanele care au mestecat fagure de miere in copilarie, pana la varsta de 16 ani, rareori se lupta cu afectiuni severe de santate in decursul vietii lor. Aceasta este o modalitate excelenta prin care iti poti consolida functia si imunitatea cailor respiratorii, oferind un efect care poate dura timp de patru ani de zile.

Este recomandata mestecarea fagurelui de miere in special in cazul persoanelor care se lupta cu parodontita, cu sangerarea gingiilor si cu rani la nivelul cavitatii bucale. Fagurele de miere face minuni atunci cand vine vorba de consolidarea gingiilor sau de indepartarea placii dentare.

Componenta majora a fagurelui de miere este ceara de albine, aceasta fiind utilizata ca suport structural. Ceara de albine nu are un continut nutritional, dar unii experti nutritionali sustin ca aceasta poate afisa usoare proprietati anti-inflamatorii. Indiferent, consumul de cantitati mari de ceara de albine poate incetini digestia si poate duce la constipatie. De aceea, este cel mai bine sa incepi cu mici cantitati si sa observi cum raspunde organismul tau.