Incredibila poveste de viata a lui Frane Selak – Cel mai ghinionist om din lume!

1418

Viata fiecaruia dintre noi este plina de suisuri si coborasuri. Intr-o zi insorita esti impreuna cu familia la picnic si urmatoarea zi este luni, o zi in care seful tau iti face viata dificila.  Aceasta este viata – pentru cei mai multi dintre noi, oricum.

Pentru alti oameni, este cu totul alta poveste. Uneori, pentru acesti oameni, suisurile si coborasurile vietii sunt duse la extrem. Uneori, viata ta este atat de extraordinara, incat ai un videoclip pe internet facut despre viata ta si esti considerat a fi  cel mai ghinionist om din lume. Cel putin asa s-a intamplat in cazul lui Frane Selak.

Faceti cunostinta cu incredibilul Frane Selak

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu povestea de viata a acestui om, putem spune ca este o poveste ce ar merita sa fie intalnita in manualele de istorie. Viata sa a oscilat de la evitarea mortii de mai multe ori pana la castigarea unei sume uriase de bani la loterie. Un profesor de muzica de origine croata nascut in anul 1929, Selak ar putea fi vecinul tau prietenos sau bunicul tau, dar viata lui este una plina de suisuri si de coborasuri incredibile.

Multe dintre pataniile acestui om graviteaza in jurul mijloacelor de transport. Fiecare forma a acestora, de la automobile pana la avioane, par sa-i fi facut viata grea lui Selak. Iata cateva dintre cele mai incredibile evenimente care au legatura cu mijloacele de transport prin care a trecut Selak:

1962 – Un tren in care se afla deraiaza de pe sine si ajunge intr-un rau. Selak a fost scos la timp, in timp ce 17 oameni s-au inecat. Acesta a scapat cu un brat rupt si cu o usoara hipotermie.

1963 – Frane cade dintr-un avion datorita unor defectiuni la usa avionului si in mod miraculos ajunge in carul cu fan. Avionul se prabuseste si ucide 19 persoane.

1966 – Un autobuz in care se afla face accident si ajunge intr-un rau. El scapa cu doar cateva taieturi si vanatai in timp ce alti patru oameni au murit inecati.

1955 – Frane este lovit de un autobuz si in mod incredibil nu sufera leziuni.

Evitarea mijloacelor de transport public nu prea l-a ajutat foarte mult pe Frane. Iata cateva dintre ghinoanele l-a care a fost supus in timp ce se afla la mila automobilelor proprii:

1970 – Masina lui Selak ia foc in timp ce o conducea. Acesta scapa inainte ca rezervorul de carburant sa explodeze.

1973 – Motorul masinii sale este stropit cu ulei fierbinte de la o popa de combustibil rupta si ia foc prin orificiile de ventilatie. Parul lui Selak este parlit, dar el este ok.

1966 – Evita o coliziune frontala cu un camion al Natiunilor Unite indreptandu-se cu masina catre o balustrada. Sare din vehicul in timp ce masina explodeaza dupa ce cade 300 de metri intr-un defileu.

Alte intalniri cu moartea ale lui Selak sunt cu adevarat ciudate. In anul 1968 Selak s-a impuscat intr-un testicul in timp ce il invata pe fiul sau sa foloseasca o arma.

In anul 2003, viata a decis sa-i ofere lui Selak o pauza. Imediat dupa ce a implinit varsta de 73 de ani, acesta a castigat aproximativ un milion de dolari la loterie. S-a casatorit pentru a cincea oara si a decis sa-si cumpere doua case si o barca.

2

Dar, in anul 2010 a decis sa dea o mare parte din banii castigati familiei si prietenilor si sa traiasca o viata frugala. Mai mult decat atat, acesta si-a vandut chiar si casa pentru a suferi o interventie de inlocuire de sold si pentru a contrui un altar Fecioarei Maria drept multumire pentru norocul sau, declarand ca “banii nu pot cumpara fericirea”.

Acest barbat care ar avea toate motivele pentru care sa nu se mai afle astazi printre noi, cu siguranta stie un lucru sau doua despre fericire.

In cele din urma, a declarat el pentru Thelegraph “Tot ceea ce am nevoie la varsta mea este sotia mea Katarina. Banii nu ar schimba nimic. Cand [sotia mea] a aparut in viata mea am stiut ca voi avea o viata binecuvantata. Nu m-am considerat niciodata norocos pentru faptul ca am supravietuit intalnirilor mele cu moartea. Am considerat ca am fost ghinionist sa le traiesc, in primul rand.”

Ce putem invata de la cel mai ghinionist om din lume?

Incredibila viata acestui om, cu siguranta ne face sa gandim. Povestea de viata a acestui om incapsuleaza natura tranzitorie a vietii, ciudata mana pe care viata ofera oamenilor, nebulosul concept de noroc si ceea ce ne poate conduce cu adevarat la fericire.

Natura tranzitorie a vietii nu a fost niciodata mai evidenta asa cum este in povestea de viata a acestui om. El ne poate demonstra cel mai bine ce inseamna cu adevarat sa traiesti suisurile si coborasurile vietii. Acum esti in avion si in cateva momente te afli intr-un car cu fan. Intr-un an iti explodeaza motorul, iar intr-un alt an castigi la loterie.

Poate din aceasta poveste vom invata ca viata are suisurile si coborasurile sale. La urma urme, nu poti sa stii niciodata ce-ti va aduce anul viitor. Prin aceasta abordare, problemele par a fi simple provocari temporare.