Controlul constient al sistemului imunitar

1179

Ca parte a unui experiment medical, mai multi voluntari sanatosi au fost injectati cu histamina, o substanta care joaca un rol major in cadrul multor reactii alergice. Experimentul a fost structurat in asa fel incat o parte dintre participantii la studiu au fost facuti sa creada ca injectia urmeaza sa fie facuta intr-o papusa de cauciuc, in timp ce o injectie reala a fost facuta intr-un brat al lor.

Dupa experiment, intensitatea raspunsului alergic pe ambele brate ale voluntarilor a fost evaluata si comparata cu cea a grupului de control care nu a fost supus iluziei papusii de cauciuc. Ca rezultat, cei din urma au manifestat un efect mult mai puternic al histaminei la bratul care a fost inlocuit de un fals.

Ambele studii arata ca sistemul imunitar poate fi influentat de catre constiinta noastra in mai multe moduri, ceea ce inseamna ca propriile noastre ganduri, credintele noastre si starea de spirit ne afecteaza intr-o foarte mare masura starea de sanatate a organismului nostru. Cunoscand acest lucru, putem invata sa ne controlam gandire intr-o mult mai mare masura si astfel, sistemul imunitar si starea de sanatate.