Atunci cand vine vorba despre conservarea fructelor si legumelor pe termen lung, deshidratarea acestora este cea mai simpla si mai eficienta metoda. Iar atunci cand luam in considerarea pretul fructelor si legumelor bio, aceasta solutie se dovedeste a fi una extrem de isteata.
*Sfat – Alimentele ecologice au un alt pret atunci cand sunt cumparate direct de la producatorii locali in comparatie cu pretul alimentelor ecologice de la supermarketuri.
Dezhidratarea presupune indepartarea apei din alimente, ceea ce face ca acestea sa fie mult mai putin predispuse la aparitia bacteriilor si mucegaiului. Deshidratarea este o metoda eficienta de conservare a alimentelor, o metoda care a trecut testul timpului si o metoda care necesita mult mai putin spatiu de stocare in comparatie cu frigiderele sau cu lazile frigorifice mari si scumpe. In plus, vei face reduceri si la energia electrica.
Desigur, poti cumpara un deshidrator alimentar, dar eu prefer mult mai mult aceasta optiune. In cazul in care energia electrica se opreste, deshidratorul acesta functioneaza in continuare. Tot ceea ce are nevoie este un pic de soare. Planurile pentru construirea acestui deshidrator sunt foarte usor de urmarit. Dupa construirea sa, lasa-l la soare timp de cateva zile inainte de uscarea fructelor si legumelor in interiorul sau. Acest lucru va permite vaporilor de vopsea, care pot persista, sa dispara.
Acest deshidrator poate fi la fel de eficient si in interior, atata timp cat ai o fereastra insorita.