Cele ZECE lucruri despre dragoste pe care doar introvertitii le vor intelege

2364

Te consideri a fi un introvertit? Esti implicat intr-o relatie cu o persoana care se considera a fi un introvertit?

In cazul in care esti un introvertit iti este foarte usor sa presupui ca extrovertitii din viata ta nu ar putea niciodata intelegere felul in care vezi dragostea. Haide sa le oferim impreuna o idee cu privire la felul in care privim noi dragostea si relatiile din viata noastra. Este timpul sa-i ajutam un pic in procesul de descifrare a fiintelor magice misterioase, a introvertitilor.

Iata care sunt cele ZECE lucruri despre dragoste pe care doar introvertitii le vor intelege:

1. Introvertitii au nevoie de timp petrecut in liniste in compania celor pe care ii iubesc

Noi suntem linistiti, dar vocea din mintea noastra este foarte galagioasa. Uneori, a-ti arata iubirea fata de noi insine presupune pur si simplu respectarea momentelor de liniste de care avem atat de mare nevoie pentru a functiona. Noi nu avem nevoie de un aer plin de cuvinte de dragoste pentru a simti iubirea. Pur si simplu, avem nevoie de tine cu noi, in liniste, permitandu-ne sa fim autentici. Ne place sa ne bucuram de momentele simple, petrecute in liniste, cu tine de partea noastra.

2. Introvertitii pot iesi din zona lor de confort in numele dragostei

Ne putem intinde si putem fi mai extrovertiti pentru perioade scurte de timp. Cu toate acestea, noi facem asta doar pentru persoanele care inseamna ceva cu adevarat pentru noi. Asa ca, atunci cand acceptam sa mergem impreuna cu tine la acea petrecere mare la care am fost invitati, ne-ar placea daca ai putea echilibra acest dar. A doua zi s-ar putea sa avem nevoie de timp petrecut in singuratate pentru a ne reincarca emotional. Avand sprijinul tau in tot acest timp, vom fi mult mai dispusi  pe viitor sa pasim in afara zonei noastre de confort.

3. Introvertitii isi deschid inimile doar pentru sufletele alese

In cazul in care v-am ales, am stabilit deja ca merita riscul sa facem asta. Noi te-am ales ca fiind unul dintre putinii demni de a ne vedea cu adevarat sinele nostru interior. Acest lucru ne face sa fim foarte vulnerabili, dar pentru unii oameni merita sa ne asumam acest risc.

4. Introvertitii apreciaza in mod profund ascultarea

Ascultarea, pentru noi, este o dovada de dragoste. Noi suntem foarte atenti inainte de a vorbi. Asa ca, daca ne exprimam fata de tine, este important sa cunosti faptul ca este 100% adevarat. Atunci cand iti comunicam ceva de pret pentru noi, este foarte important sa intelegi ca am petrecut ceva timp inainte pentru a analiza mesajul pe care ti-l vom transmite. Introvertitii sunt ascultatori foarte buni, naturali si le face placere sa li se raspunda cu acelasi dar.

5. Introvertitii nu sunt distanti in relatiile de dragoste

Atunci cand iubesti un introvertit s-ar putea sa te simti intotdeauna ca fiind un strain de lumea noastra mica. Noi suntem asemenea micului nostru univers interior. De indata ce suntem de acord sa cream o conexiune profunda, este foarte important sa cunosti ca aceasta nu dispare foarte usor. Ne asumam acest risc imens cu foarte putini. Nu este un secret faptul ca de cele mai multe ori ne ascundem in mintea noastra. Gandim, prelucram si analizam viata in mod constant. Este doar o parte din cine suntem cu adevarat.

6. Introvertitii se indragostesc de cele mai multe ori de extrovertiti

Va admiram si va admiram in acelasi timp. Suntem uimiti de capacitatea voastra de a-i atrage si de a-i fermeca pe ceilalti. Suntem uimiti de familiaritatea pe care o puteti crea cu strainii. Cu toate acestea, pentru noi, asta presupune si un pic de pericol. Noi vedem in tine ceva ce noi stim ca nu vom fi niciodata si suntem ingrijorati ca te vei plictisi in compania spiritelor noastre linistite.

7. Este foarte important sa lasi un introvertit sa gandeasca inainte de a se implica intr-o discutie aprinsa

Avem nevoie de timp. Pentru noi, este foarte important sa analizam situatia in mintea noastra mai intai. Ne alegem cuvintele cu grija. Scufundarea intr-o lupta reactiva nu va fi o alegere prea inteleapta pentru un introvertit. De multe ori, in cazul in care ne implicam intr-o astfel de discutie aprinsa, nu vom ajunge sa rezolvam adevarata problema. In cazul in care vom avea oportunitatea de a gandi situatia, vom putea sa ajungem la o rezolvare a problemei mult mai rapid.

8. Introvertitii isi doresc sa fie intelesi

Depindem intr-o anumita masura de cei din jurul nostru sa fim intelesi. Uneori traim in mintea noastra mult prea mult timp. Avem tendinta de a gadi exagerat de mult cu privire la multe lucruri din jurul nostru. Iubirea pe care i-o purtam cuiva ne ajuta sa ne exteriorizam mult mai des. In cazul in care esti curios sa afli daca este sau nu adevarat, ne poti intreba. Stiind ca esti acolo pentru noi, ne este mult mai usor sa iesim mai des din lumea noastra interioara.

9. Introvertitilor le place sa se distreze

Doar pentru simplul fapt ca nu suntem energizati de petrecerile si de grupurile mari de oameni asta nu inseamna ca nu ne place s radem si sa ne distram. Introvertitii au un umor foarte ascutit care se manifesta in compania oamenilor in care au incredere. Un suflet linistit nu inseamna sub nicio forma plictisitor.

10. Introvertitilor le place sa stie ca esti fericit

Stim ca suntem diferiti, sau cel putin simtim intr-un mod diferit fata de ceilalti din jurul nostru. Nu ne asteptam ca toata lumea sa fie asa ca noi, sa sa se bucure de aceleasi lucruri de care ne bucuram si noi. Noi vrem sa te facem fericit. Este foarte important sa stim  daca esti sau nu multumit cu nivelul de activitati sociale pe care le impartasim si daca esti sau nu multumit cu privire la profunzimea pe care o impartasim. Vrem sa stim ca ne facem partea care se cuvine pentru a-ti satisface nevoile si pentru a fi fericit.