Puterea naturii este cu adevarat incredibila. Fiecare dintre noi cunoastem puterea vindecatoare a fructelor si a legumelor, dar ceea ce este cu adevarat uimitor este ca, uneori, puterea lor terapeutica este mai mult decat evidenta. Iata cateva astfel de exemple uimitoare:
1. Rosiile – Inima
Rosiile ne amintesc de inima umana, in special in cazul in care taiem o rosie pe jumatate. Rosia are “camerele” sale si este de culoare rosie, la fel ca inima. Rosiile, datorita continutului lor bogat de fier si de potasiu sunt un aliment perfect pentru sanatatea cardiovasculara.
2. Nucile – Creierul
Nucile se aseamana extrem de mult cu creierul uman. Exista o emisfera dreapta si o emisfera stanga, iar pliurile nucilor se aseamana foarte mult cu cortexul cerebral. Este foarte cunoscut faptul ca nucile au capacitatea de a stimula comunicarea neuronala.
3. Telina – Oasele
Telina seamana foarte mult cu oasele si le afecteaza intr-o mare masura intr-un mod pozitiv. Oasele noastre contin aceasi cantitate de sodiu (23%) cu cea pe care o contine si aceasta leguma. In cazul in care organismul nu asimileaza suficient de mult sodiu din alimentatie, corpul tau va asimila cantitatea necesara din oasele tale, acestea slabind in consecinta.
4. Avocado – Uter
Fiecare femeie ar trebui sa cunoasca aceasta informatie importanta. Avocado, vinetele si perele au un efect benefic asupra starii de sanatate a uterului. Potrivit cercetarilor stiintifice, consumul unui avocado pe saptamana stabilizeaza sistemul endocrin si previne dezvoltarea cancerului la uter si la ovare. Si mai interesant este faptul ca, pentru ca floarea de avocado sa ajunga fruct sunt necesare exact noua luni de zile.
5. Cartofii dulci – Pancreasul
Cartofii dulci se aseamana cu pancreasul uman, atat estetic, cat si in ceea ce priveste capacitatea lor de a stabiliza nivelul de zahar din sange.
6. Morcovii – Ochii
Parintii obisnuiau sa ne spuna cand eram mici sa mancam morcovi pentru o vedere mai buna. Interesant este faptul ca aceasta leguma taiata se aseamana foarte mult cu ochiul uman. Priveste o bucata de morcov si vei putea observa pupila si irisul.
7. Citricele – Sanii
Portocalele si alte citrice se aseamana cu sanii femeilor si, de asemenea, stimuleaza circulatia limfei, prevenind aparitia cancerului.
8. Ghimbirul – Stomacul
Ghimbirul se asemana foarte mult cu stomacul, iar efectul pe care il are acest condiment asupra sistemului digestiv a fost recunoscut inca de acum cateva mii de ani in urma. Ghimbirul contine enzime responsabile pentru metabolizarea proteinelor. Ghimbirul amelioreaza disconfortul digestiv si flatulentele, previne crampele stomacale, ulcerul si leziunile mucoasei.
9. Ciupercile – Urechile
Ciuperca, taiata in doua, arata intr-o mare masura cu urechea umana. Ciupercile imbunatatesc auzul si sunt unele dintre putinele alimente care contin vitamina D, un aliat important al sanatatii sistemului osos.