Cele ZECE remedii naturiste eficiente impotriva sangerarii gingiilor

3799

3. Bicarbonat de sodiu

Prepara o solutie eficienta foarte simplu dintr-o lingurita de bicarbonat si un pic de apa. Cu aceasta pasta te vei spala pe dinti. Eficienta acestui simplu remediu a fost demonstrata iar si iar. Bicarbonatul de sodiu previne aparitia cariilor dentare, precum si aparitia afectiunilor gingivale, deoarece neutralizeaza acizii prezenti la nivelul cavitatii bucale. In plus, acesta reprezinta un remediu eficient pentru prevenirea gingivitei. Asa cum stim cu totii, este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam.

4. Pungi de ceai

Foarte multe persoane sunt de parere ca ceaiul este de mare ajutor in tratarea sangerarii gingiilor. Acest lucru este departe de adevar. De fapt, decolorarea si patarea dintilor apare si din cauza consumului excesiv de ceai.  Cu toate acestea, pungutele de ceai reprezinta un remediu uimitor prin care ne putem vindeca gingiile afectate. Dupa pastrarea pungutei de ceai in apa fierbinte, aceasta va fi lasata sa se raceasca. Apoi, aceasta va fi pusa in zona afectata a gingiilor si va fi pastrata acolo aproximativ 5 minute. Motivul pentru care acest remediu este eficient se datoreaza acidului tanic continut de pungutele de ceai, acesta fiind de mare ajutor in tratamentul gingiilor afectate.

5. Uleiul de cuisoare

Uleiul de cuisoare este un alt remediu naturist  foarte eficient. Uleiul de cuisoare poate fi folosit in doua moduri. Putem fie freca uleiul de cuisoare de-a lungul gingiilor sau putem mesteca uleiul de cuisoare impreuna cu un catel de usturoi. Aceasta ultima varianta poate produce o anumita senzatie de arsura la nivelul cavitatii bucale, dar acesta senzatie este o indicatie a faptului ca acest remediu lucreaza in mod eficient.

6. Periaj cu praf de ardei iute

Ardeiul iute este un eficient agent antibacterian si poate fi utilizat cu scopul uciderii bacteriilor care cauzeaza sangerarile gingivale. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui un pic de praf de ardei iute pe periuta de dinti.  Periajul cu praf de ardei iute iti poate oferi o senzatie de usturime, dar acesta este un remediu extrem de eficient impotriva sangerarilor gingivale.

7. Consumul de alimente bogate in vitaminele C si D

Vitamina C este un antioxidant foarte puternic si este foarte cunoscuta ca sprijin in cresterea si regenerarea tesutului osos. De asemenea, este foarte utila si in tratamentul afectiunilor gingivale. Vitamina D este renumita pentru proprietatile sale anti-inflamatorii si este folosita in tratamentul gingiilor afectate. Cu alte cuvinte, alimentele foarte bogate in vitamina C si D sunt foarte bune in tratamentul sangerarii gingiilor.