Cele ZECE modalitati prin care iti poti simplifica viata

1125

“Puritatea si simplitatea sunt cele doua aripi cu care omul se inalta deasupra pamantului si a lucrurilor trecatoare.” – Thomas Kempis

Simplitatea aduce echilibru, libertate si bucurie. Cand incepem sa ne traim viata intr-un mod simplu si traim beneficiile acestui stil de viata, incepe sa ne adresam urmatoarea intrebarea “Cum ar fi daca mi-as simplifica viata in toate aspectele sale?”.

In baza experientelor de viata traite de persoanele care au adoptat un stil de viata minimalist, iata care sunt cele mai importante ZECE lucruri pe care le poti simplifica pentru a trai o viata echilibrata si plina de bucurie:

1. Bunurile materiale

Bunurile materiale sunt cele care ne ocupa si ne complica viata intr-o foarte mare masura incat nici macar nu ne dam seama de acest aspect. Acestea sunt cele care ne golesc contul bancar, energia si concentrarea. Acestea sunt cele care ne impiedica sa ne petrecem mai mult timp in compania celor dragi si sa traim o viata in concordanta cu propriile noastre valori. In cazul in care vei investi timpul necesar pentru a elimina bunurile neesentiale din viata ta, nu vei regreta aceasta alegere niciodata.

2. Angajamentele

Cei mai multi dintre noi avem cate ceva de facut de diminteata pana seara tarziu: munca, treburi casnice, activitatile copiilor, evenimentele sociale, hobby-uri si lista poate continua. Atunci cand exista aceasta posibilitate, elibereaza-te de angajamentele care nu se afla in conformitate cu adevaratele tale valori.

3. Scopurile tale

Pentru linistea ta psihica si pentru a fi sigur ca le vei putea atinge, este necesar sa reduci numarul scopurilor pe care doresti sa le atingi la unul sau doua. Prin reducerea numarului de obiective, iti vei imbunatati concentrarea si productivitatea considerabil. Fa o lista cu cele mai importante lucruri pe care doresti sa le realizezi si dintre acestea rezuma-te doar la doua, cele mai importante pentru tine. Atunci cand ti-ai atins unul dintre scopuri, poti incepe o noua calatorie spre indeplinirea unui alt scop.

4. Gandurile tale negative

Majoritatea emotiilor negative sunt complet inutile. Resentimentele, amaraciunea, ura sau gelozia nu au reusit sa imbunatateasca calitatea de viata a vreunui om pana acum. Asuma-ti responsabilitatea pentru mintea ta. Iarta durerile din trecut si incearca sa inlocuiesti gandurile negative cu cele pozitive.

5. Datoriile tale

In cazul in care datoriile tale financiare te tin captiv, elimina-le din viata ta. Poti incepe chiar de astazi. Fa ceea ce trebuie pentru a scapa de greutatea lor. Cauta ajutorul de care ai nevoie. Sacrifica luxul de astazi pentru a te bucura de libertatea de maine.

6. Cuvintele tale

Foloseste cat mai putine cuvinte. Comunica cu cei din jurul tau cat mai simplu si mai onest. Spune ceea ce gandesti. Evita barfele.

7. Ingredientele artificiale

Evita grasimile trans, cerealele rafinate (paine alba), siropul de porumb bogat in fructoza (Coca-Cola) si prea mult sodiu. Eliminarea acestor ingrediente din dieta ta va produce o crestere a nivelului de energie pe termen scurt, iar sanatatea ta se va imbunatati considerabil pe termen lung. De asemenea, elimina pe cat posibil consumul de medicamente si perite-i organismului tau se se vindece singur.

8. Timpul in fata ecranelor

Televizorul, filmele, jocurile video si tehnologia iti afecteaza viata mult mai mult decat crezi. Prin intermediul acestor instrumente mass-media reuseste sa-ti rearanjeze valorile. Din pacate atunci cand traiesti in aceasta lume zi de zi, nici macar nu observi impactul pe care aceste instrumente il au asupra ta. Singura modalitate de a constientiza influenta pe care o au aceste instrumente asupra ta este de a le elimina complet din viata ta.

9. Relatiile

Relatiile cu cei din jurul nostru sunt un aspect foarte important al vietii noastre, dar fluxul contant de distragere a atentiei este un aspect pe care ar trebui sa incercam sa-l controlam . Concentreaza-te asupra lucrurilor importante, nu a celor urgente. Un flux constant de distragere a atentiei ne poate face sa ne simtim importanti, doriti, dar sentimentul de importanta si realizara de lucruri importante sunt doua lucruri complet diferite.

10. Multi-Tasking

Incercarea de a face mai multe lucruri in acelasi timp contribuie din plin la o scadere a productivitatii. In timp ce concentrarea a devenit o arta pierduta, in continuare o putem invata. Concentreaza-te asupra unei singure sarcini, iar atunci cand ai terminat, treci la urmatoarea.