Cele ZECE beneficii ale busuiocului din perspectiva traditiei hinduse

1419

Busuiocul este un simbol important in cardul acestei traditii si este venerat de multi dintre adeptii acesteia, atat dimineata cat si seara. Busuiocul este, de asemenea, un remediu eficient pentru o multime de afectiuni comune, iar hindusii nu ezita sa-l foloseasca atunci cand au nevoie de beneficiile sale.

Iata care sunt cele ZECE beneficii ale busuiocului din perspectiva traditiei hinduse:

#1. Putere de vindecare – Busuiocul detine numeroase proprietati de vindecare. Frunzele sunt un tonic nervos eficient si, de asemenea, au proprietatea de a contribui la imbunatatirea memoriei. Acestea promoveaza eliminara materiei catarale si a flegmei prezenta la nivelul tractului respirator. De asemenea, frunzele consolideaza sanatatea digestiva si induc transpiratia abundenta.

#2. Febra si raceala – Frunzele de busuioc sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de febra. In timpul sezonului ploios, atunci cand malaria si febra dengue isi fac simtita prezenta, din funzele de busuioc se prepara un ceai care actioneaza ca un mijloc de prevenire impotriva acestor boli. In cazurile de febra acuta se prepara un decoct de funze de busuioc fierte cu cardamon sub forma de pulbere intr-o jumatate de litru de apa la care se adauga lapte si zahar.

#3. Tusea – Busuiocul este un component important al multor tipuri de siropuri de tuse ayurvedice. Aceste siropuri contribuie la eliminarea mucusului in cazurile de bronsita si astm. De asemenea, simpla mestecare a frunzelor de busuioc duce la ameliorarea simptomelor de raceala si gripa.

#4. Durerea in gat – Apa fiarta cu frunze de busuioc poate fi o alegere perfecta in cazul durerilor in gat. Aceasta apa, de asemenea, poate fi folosita si ca o gargara.

#5. Tulburari respiratorii – Aceasta planta  este utila in tratamentul tulburarilor sistemului respirator. Un decoct de frunze, cu miere si ghimbir este un remediu eficient pentru bronsita, astm, gripa, tuse si raceala. Un decoct din frunze, cuisoare si sare de mare ofera, de asemenea, un real ajutor in caz de gripa sau de raceala.

#6. Pietre la rinichi – Busuiocul are un efect consolidant asupra rinichilor. In cazul pietrelor la rinichi sucul din frunze de busuioc si miere, daca este administrat regulat timp de 6 luni, contribuie la eliminarea acestora prin tractul urinar.

#7. Afectiuni cardiovasculare – Busuiocul are un efect benefic in cazul afectiunilor cardiace si in cazul slabiciunilor care rezulta din acestea. De asemenea, busuiocul reduce nivelul colesterolului rau din sange.

#8. Stres – Frunzele din busuioc sunt considerate a fi un “adaptogen” sau un agent anti-stres. Studiile recente au demonstrat ca frunzele de busuioc ofera o protectie semnificativa impotriva stresului. Chiar si persoanele perfect sanatoase pot mesteca 7-8 frunze de busuioc zilnic pentru a preveni aparitia stresului. Acestea purifica sangele si contribuie la prevenirea mai multor afectiuni comune.

#9. Afectiuni ale cavitatii bucale – Frunele au o eficienta destul de mare in tratamentul ulcerului si infectiilor cavitatii bucale. Cateva frunze de busuioc mestecate pot contribui la vindecareacestor afectiuni.

#10. Sanatatea dentara – Aceasta planta este extrem de utila in cazul problemelor dentare. Frunele sale, uscate la soare si macinate, pot fi utilizate in locul pastei de dinti. De asemenea, pot fi amestecate cu ulei de nuca de cocos pentru a prepara o pasta de dinti naturala. Aceasta pasta de dinti naturala este foarte utila in mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor.