Cele 25 de sfaturi pentru o dimineata perfecta

1410

Fiecare dintre noi putem sa recunoastem faptul ca expresia “buna dimineata” poate fi un pic contradictorie atunci cand ne gandim la momentul in care ne suna alarma de la telefon fara incetare. Cu toate acestea, dimineata reprezinta fundatia intregii zile, asa ca este o idee buna sa ne-o incepe cu dreptul. Cheia unei zile bune consta in a avea un plan. In cazul in care vei pune in practica unele dintre aceste obiceiuri utile, cu siguranta vei avea o zi excelenta!

#1. Trezeste-te devreme – acest obicei te va motiva mult mai mult decat somnul de voie.

#2. Evita sa bei prea mult alcool cu o seara inainte.

#3. Ofera-ti timpul necesar pentru a te pregati si pentru a te decide cu privire la vestimentatia pe care o vei purta in ziua respectiva.

#4. Fa un dus fierbinte.

#5. Fa-ti rutina de frumusete.

#6. Exercitiile fizice! Asigura-te ca iti intinzi bine musculatura si apoi practica rutina preferata de exercitii fizice inainte sa-ti incepi ziua.

#7. Planifica-ti ziua si pune la punct modurile prin care vei duce la bun sfarsit lucrurile din lista respectiva.

#8. Asculta mai multe melodii care te inspira si care te motiveaza.

#9. Ai mai auzit pana acum asta, dar o sa ti-o spun din nou – mananca un mic dejun bun!

#10. Incepe-ti ziua cu cea mai dificila sau cu cea mai de temut activitate din lista ta. Dupa aceea, celelalte activitati ti se vor parea floare la ureche.

#11. Fa un exercitiu de stimulare a creierului, cum ar fi sudoku sau cuvintele incrucisate. Astfel vei avea acea agilitate mentala de care ai nevoie la serviciu.

#12. Mananca mai putin noaptea, astfel incat sa nu te trezesti plin si cu un sentiment de letargie.

#13. Nu apasa butonul de snooze!

#14. Iesi din dormitor si incepe-ti ziua de indata ce te trezesti – nu te lasa ispitit sa sari inapoi sub patura.

#15. Incearca sa fii cu cinci minute inainte de termen, astfel incat, daca ceva iti intrerupe rutina de dimineata nu vei intarzia.

#16. Mediteaza. In timp ce faci asta, aminteste-ti scopurile si obiectivele tale si modul in care doresti sa-ti mearga in ziua respectiva si asa iti va merge!

#17. Daca se poate, inlocuieste cafeaua cu o ceasca de ceai, sau evita cafeina complet. Dar, lasand idealurile deoparte, amana bautul cafelei o ora dupa ce te trezesti.

#18. Verifica-ti mesageria vocala si e-mail-urile, astfel incat sa poti planifica in consecinta.

#19. Urmareste stirile zilei, astfel incat sa ai o idee despre evenimentele curente.

#20. Hidrateaza-te! Bea un pahar sau doua de apa. Apa face minuni pentru corpul tau, iar daca adaugi si cateva felii de lamaie aceste minuni se vor dulba.

#21. Zambeste!

#22. Continua aceasta rutina intreaga saptamana si incearca sa nu te abati prea mult de la ea la sfarsitul saptamanii – o sa iti fie foarte greu luni.

#23. Scoate-ti cainele la plimbare, daca ai unul.

#24. Iesi din casa si cucereste lumea!