Cele OPT caracteristici ale unui ambivert – Cel mai flexibil tip de personalitate

2964

Ambivertii sunt cei care se identifica cu ambele trasaturi de personalitate, atat cele ale introvertitilor, cat si cele ale extrovertitilor si se pot adapta in functie de situatie. Este ca si cum persoana aceasta este ambidextra, dar cu personalitatea sa. “Ambivert” este un termen relativ nou si este posibil ca tu sa fii unul in cazul in care simti ca termenul de “introvertit” sau de “extrovertit” nu te descrie complet.

Iata care sunt cele OPT caracteristici ale unui ambivert:

#1. Te simti confortabil atunci cand socializezi, dar te simti la fel de bine in singuratatea propriei persoane

Atunci cand vine vorba de “reincarcarea bateriilor”, sunt momente in care o zi petrecuta in singuratatea propriei persoane pare solutia ideala, iar in alte momente, te simti la fel de bine in compania prietenilor tai si preferi mult mai mult aceasta solutie. In cazul in care ai planuri pentru week-end este grozav. Dar, daca nu este cazul, sau daca planurile sunt anulate in ultimul moment, pentru tine este in regula, oricum gasesti tu ceva de facut.

#2. Stii cand sa fii sociabil si cand este momentul sa fii rezervat; te adaptezi in mod natural noilor situatii

Atunci cand esti cu cineva foarte extrovertit sau foarte introvertit, ai tendinta de a te adapta si de a echilibra situatia devenind opusul persoanei respective. Acesta a devenit un obicei subconstient pentru tine – atunci cand te afli in preajma unor oameni extrovertiti, nu incerci sa alimentezi situatia cu energie, dar, de asemenea, simti nevoia de a anima situatia atunci cand te afli in preajma unor persoane tacute.

#3. Atunci cand citesti caracteristicile extrovertitilor si introvertitilor, te regasesti in ambele

Chiar daca te afli la jumatatea drumului, se pare ca in unele zile te-ai putea caracteriza ca fiind introvertit, in timp ce in altele te-ai putea caracteriza ca fiind extrovertit. Ai tendinta de a te bucura enorm de intalnirile in grupuri mai mici de persoane, cum ar fi micile petreceri sau gratarele, in timp ce la evenimente mari, cum ar fi concertele, preferi sa nu atragi atentia asupra ta.

#4. Uneori esti prins in momentul prezent si alteori preferi sa observi oamenii si imprejurimile din jurul tau

Nu este dificil pentru tine sa incepi o conversatie, dar atunci cand te afli in preajma unui grup mai mare de persoane preferi sa asculti si sa razi impreuna cu cei din jurul tau. Ti se pare mult mai confortabil sa gandesti pentru tine, in special atunci cand simti ca nu este necesar sa adaugi nimic conversatiei pentru ca aceasta sa continue.

#5. Taifasul nu te sperie, dar uneori ti se pare un pic nesincer

Cu toate acestea, observi valoarea si in micile conversatii si iti dai seama ca astfel poti construi conversatii semnificative. Trebuie sa incepem de undeva pana la urma.

#6. Poti face lucrurile pe cont propriu sau impreuna cu cineva

Oricum, tie iti este indiferent. Introverititii apreciaza enorm de mult timpul petrecut in singuratatea propriei persoane, in timp ce extrovertitii prefera sa nu faca nimic impreuna cu cineva, decat sa nu faca nimic in compania propriei lor persoane. In cazul tau, ti se par in regula ambele variante. Aceste doua preferinte se schimba de la zi la zi, cu toate ca in cea mai mare parte a timpului o preferinta este mai puternica.

#7. Unii oameni te-ar descrie ca fiind linistit, in timp ce altii ar spune ca esti foarte sociabil

Colegii de serviciu sau de scoala care te-au vazut doar intr-un cadru profesional sau academic iti cunosc o singura latura a personalitatii tale, cea rezervata, deoarece acesta este modul in care te comporti in acele situatii. Dar, acestia nu stiu ca in momentele potrivite latura sociabila si aventuroasa a personalitatii tale iese foarte usor la iveala.

#8. Mult prea mult timp petrecut in compania celorlalti poate fi epuizant, in timp ce mult prea mult timp petrecut in compania propriei persoane te poate face sa fii sumbru si neproductiv

Atunci cand muncesti timp de mai multa vreme, iti place sa faci o pauza si sa interactionezi cu cei din jurul tau. Ar fi, probabil, cel mai rau lucru care ti s-ar putea intampla sa stai singur si sa lucrezi de unul singur o perioada mai lunga de timp. Cu toate acestea, este minunat sa te indepartezi un pic de oameni atunci cand te-ai aflat in jurul lor pentru mai mult timp.