Cinci strategii care te vor ajuta sa-ti pastrezi sanatatea intr-o lume nesanatoasa

1149

Cativa dintre noi am reusit sa atingem un anumit grad de echilibru in aceste vremuri tulburi si ne-am dezvoltat abilitatea de a vedea lumea asa cum este ea, recunoscandu-i intr-un mod foarte onest toate suferintele, dar in acelasi timp, pastrandu-ne fericirea si pacea interioara.  Pentru cei care nu si-au gasit linistea interioara si pentru cei care se confrunta zi de zi cu latura intunecata a lumii in care traim, am creat o lista de cinci simple strategii cu ajutorul carora va veti putea apropia din ce in ce mai mult de echilibrul interior:

1. Ia o lunga pauza

man relaxing in a hammock at the Caribbean beach

In cazul in care perspectiva asupra vietii devine din ce in ce mai obscura, cu siguranta este momentul ca tu sa faci o pauza. Inchide televizorul, inchide laptopul, evita stirile mondene si ocupa-ti atentia cu altceva pentru cateva zile. O sa-ti fie dificil la inceput, dar o sa te obisnuiesti cu acest stil normal de viata. Trebuie sa intelegi ca fiecare dintre noi dispune de un anumti grad de vointa, iar atunci cand rezervorul se goleste, nu prea mai sunt foarte multe de facut pentru a-l umple la loc, decat sa ne odihnim si sa ne relaxam. Nu te lupta cu tine insuti!

2. Reconecteaza-te cu natura

01

Iesi din casa, paraseste pentru cateva zile orasul si viziteaza un loc minunat, plin de viata. Mama Natura, in ciuda faptului ca se afla sub o presiune continua, inca ne mai poate uimi cu frumusetea si vitalitatea ei. Exista foarte multe locuri in tara noastra de o frumusete extraordinara pe care cu siguranta nu le-ai vazut. Ce mai astepti?

3. Schimba-ti obiceiurile

06

Mintea ta este o creatura a propriilor tale obiceiuri, iar o stare de spirit negativa nu este altceva decat un obicei pentru care te-ai antrenat foarte multa vreme. Mintea noastra poate deveni dependenta de ganduri si de idei sumbre, iar ceea ce vom cauta in mintea noastra vom gasi cu siguranta in lumea reala. Schimba-ti radical pentru o perioada de timp obiceiurile si vei observa o schimbare extraordinara in starea ta de spirit.

4. Practica pacea interioara

03

Exista mai multe instrumente cu ajutorul carora pot atinge o stare profunda de pace interioara. Cea mai buna modalitate este aceea de a medita in fiecare zi, la primele ore ale diminietii. Astfel, vei atrage o cu totul alta energie in viata ta de zi cu zi.

5. Alatura-te unui grup de oameni optimisti

04

Puterea si increderea pe care ti-o poate oferi compania unui grup de oameni optimisti este enorma si de cele mai multe ori subestimata. Poti sa urmezi cursurile unei scoli de arte martiale sau poti urma alte cursuri, precum cele de yoga sau poti merge in excursii, cu scopul de a te afla in preajma anumitor oameni care iti impartasesc acelasi stil de viata.

 

 

 

 

Sursa