Cele mai satisfacatoare si cele mai nesatisfacatoare forme de magneziu

3095

Potrivit statisticilor actuale, aproximativ trei din patru romani sufera de o deficienta de magneziu. Cu toate ca stilul nostru de viata poate fi considerat a fi unul dintre factorii principali pentru aceasta deficienta, adevaratul motiv este reprezentat de epuizarea continutului de mineralele din solurile in care se cultiva majoritatea fructelor si legumelor. Astfel, multe dintre fructele si legumele care erau odata bogate in magneziu nu mai contin acum magneziu in cantitati adecvate, rezultatul fiind o deficienta la scara larga.

Din acest motiv, un numar tot mai mare de oameni se indreapta catre suplimentele de magneziu pentru a stimula aportul de acest mineral vital. Cu toate acestea, din moment ce magneziul trebuie sa fie legat de o alta substanta pentru a putea fi absorbit in mod corespunzator, suplimentele de magneziu vin intr-o serie de forme diferite, care ofera specifice beneficii pentru sanatate. In urmatoarele randuri iti vom prezenta cateva informatii extrem de importante care te vor ajuta sa faci diferenta dintre cele mai satisfactoare si cele mai nesatisfacatoare suplimente de magneziu de pe piata.

Cele mai satisfacatoare forme de magneziu:

Citrat de magneziu – Citratul de magneziu este cel mai popular supliment de magneziu, deoarece este ieftin si usor de absorbit. Deoarece acidul citric este un laxativ usor, citratul de magneziu este atat un ajutor in cazul constipatiei, cat si un supliment de magneziu. Aceasta este o alegere excelenta pentru persoanele cu probleme rectale sau de colon, dar nu este potrivit pentru cei care au scaune moi.

Taurat de magneziu – Tauratul de magneziu este cea mai buna alegere pentru persoanele care sufera de probleme cardiovasculare, deoarece este cunoscut pentru proprietatea sa de a preveni aritmiile si de a preveni deterioarea sistemul cardiovascular cauzata de atacurile de cord. Tauratul de magneziu este o forma de magneziu usor de absorbit (magneziu si taurina stabilizeaza membranele celulare) si nu contine proprietati laxative.

Malat de magneziu – Malatul de magneziu este o alegere fantastica pentru persoanele care sufera de oboseala, deoarece acidul malic – un acid natural prezent in sucurile multor plante si in majoritatea celulelor din organism – este o componenta vitala a enzimelor care joaca un rol cheie in productia de energie. Deoarece legaturile ionice de magneziu si acid malic sunt usor de spart, malatul de magneziu este foarte solubil.

Glicinat de magneziu – Glicinatul de magneziu (magneziu legat de glicina, un aminoacid neesential) este una dintre formele cele mai biodisponibile si absorbabile de magneziu. De asemenea, este foarte putin probabil ca aceasta forma de magneziu sa induca diaree. Este cea mai sigura optiune pentru corectarea unui deficit pe termen lung.

Clorura de magneziu – Desi clorura de magneziu contine contine doar aproximativ 12% magneziu elementar, are o rata de absorbtie impresionanta si este cea mai buna forma de magneziu pentru detoxifierea celulelor si tesuturilor. Clorura de magneziu sprijina functia renala si poate stimula un metabolism lent.

Carbonatul de magneziu – Carbonatul de magneziu este o alta forma populara, biodisponibila de magneziu care se transforma in clorura de magneziu atunci cand intra in contact cu acidul clorhidric la nivelul stomacului. Este o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de indigestie si de reflux acid, deoarece contine proprietati antiacide.

Cele mai nesatisfacatoare forme de magneziu:

Oxidul de magneziu – Oxidul de magneziu este cea mai comuna forma de magneziu vanduta in farmacii, dar este non-chelatic si are o rata de absorbtie slaba in comparatie cu formele de magneziu prezentate mai sus.

Suflatul de magneziu – Sulfatul de magneziu, de asemenea, numit si sare Epsom, este un sprijin fantastic impotriva constipatiei, dar o sursa nesigura de magneziu, deoarece se poate ajunge foarte usor la supradozaj.

Glutamatul si aspartatul de magneziu – Evita aceste doua forme de magneziu cu orice pret. Acidul glutamic si acidul aspartic sunt componentele periculosului indulcitor aspartam, acestia devenind neurotoxici atunci cand sunt nelegati de alti aminoacizi.