Boala de reflux gastroesofagian poate trece de la forma sa usoara la forma sa cronica intr-o foarte scurta perioda de timp. Exista medicamente care pot ajuta la gestionarea simptomelor de reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, in acest caz, medicamentele nu sunt necesare, deoarece exista foarte multe remedii naturiste foarte eficiente in tratamarea si in prevenirea acestei afectiuni. Eliminarea alimentelor declansatoare, de asemenea, este recomandata in cazul in care suferi de boala de reflux gastroesofagian. In unele cazuri, stresul este, de asemenea, un real declansator, de aceea perioadele de refacere si de relaxare sunt necesare in acest caz. Iata care sunt cele CINCI remedii naturiste pentru boala de reflux gastroesofagian:
5. Otetul de cidru de mere
Una dintre cauzele acestei afectiuni este reprezentata de o cantitate de acid in exces prezenta la nivelul stomacului. Exesul de aciditate din stomac poate fi cauzat de o dieta bogata in alimente dulci, zaharul promovand formarea mediului acid in organism. Consumul de 1-3 linguri de otet de cidru de mere poate reduce considerabil aciditatea prezenta la nivelul stomacului. Poate parea contraintuitiv sa bem ceva care are un gust acid atunci cand deja exista prea mult acid la nivelul stomacului; Cu toate acestea, otetul de cidru de mere promoveaza formarea unui mediu alcalin, deoarece organismul nu trebuie sa produca prea mult acid pentru a-l digera. Cu alte cuvinte, otetul de cidru de mere neutralizeaza aciditatea. Consumul otetului de cidru de mere inainte de masa, de asemenea, sprijina procesul de digestie. In cele din urma, otetul de cidru de mere contine enzime care sprijina degestia. O mai buna digestie poate preveni boala de reflux gastroesofagian.
4. Lamaile
Unul dintre cele mai importante beneficii ale lamailor este reprezentat de capaciatea acestora de a duce la vindecarea bolii de reflux gastroesofagian. Lamaile, asemenea otetului de cidru de mere, promoveaza formarea unui mediu alcalin, cu toate ca au un gust acru. In aceste fel, lamaile neutralizeaza considerabil aciditatea de la nivelul stomacului. Incearca sa consumi o lingura de suc de lamaie inainte de fiecare masa pentru a preveni refluxul gastroesofagian. De asemenea, sucul de lamaie poate reprezenta un tratament si in cazul in care simptomele acestei boli iti fac probleme. In acest caz, bea o lingura de suc de lamaie dimineata, pe stomacul gol, una la pranz si una inainte de cina.
3. Ghimbir
Aceasta radacina revigoranta este o optiune fantastica pentru boala de reflux gastroesofagian. Poti mesteca bucatele de ghimbir decojit, poti bea ceai de ghimbir sau te poti folosi de puterea suplimentelor pe baza de ghimbir pentru a culege beneficiile sale. Ghimbirul stimuleaza producerea de enzime la nivelul stomacului si stimuleaza activitatea biliara pentru o mai buna digestie. Produsele alimentare care nu sunt digerate corespunzator pot provoca indigestie, din acest motiv, enzimele pot fi extrem de benefice.
2. Aloe Vera
Aceasta uimitoare planta are o varietate mare de utilizari, printre care si tratarea bolii de acid gastroesofagian, datorita capacitatii sale de a calma tesutul iritat si de a lupta impotriva inflamatiei. Aloe Vera ajuta, de asemenea, in procesul de digestie. Amesteca pulpa de aloe vera cu suc de portocale si bea aceasta minunata bautura dimineata pe stomacul gol. Acest amestec poate preveni refluxul gastroesofagian si poate calma simptomele deja existente. Partea exterioara a frunzelor de aloe vera contin un laxativ puternic, asa ca fiti siguri ca excludeti complet acea parte.
1. Enzime
Consumul alimentelor foarte bogate in enzime te poate ajuta nu numai in tratarea si prevenirea bolii de acid gastroesofagian, dar iti poate imbunatati digestia si te poate ajuta sa slabesti intr-un mod sanatos. Enzimele sunt compusii care sprijina descompunerea alimentelor. Organismul uman produce in mod natural aceste enzime, dar functioarea slaba a anumitor organe si anumite probleme de sanatate pot duce la un deficit in productia de enzime. Alimentele bogate in enzime includ ghimbirul, papaya, ananasul, nucile crude, legumele crude si fructele crude.