Cele CINCI elemente ale corpului si ale personalitatii tale

1491

Aceste cinci elemente ale corpului si ale personalitatii au fost elaborate de catre filosofii taoisti ca o metafora pentru a explica legatura dintre sanatatea fizica, mentala si spirituala si elementele lumii naturale. In medicina chineza, aceste cinci elemente sunt utilizate pentru a evalua tipul corpului si tipul personalitatii. Aceste evaluari sunt apoi folosite la dezvoltarea unui plan de tratament care implica acupunctura, remedii din plante, recomandari in ceea ce priveste stilul de viata si nutritie.

Fiecare dintre noi este compus din proportii variabile ale acestor cinci elemente: apa, lemn, foc, pamant si metal, dar unul dintre acestea ne este caracteristic. Un medic chinez iti poate evalua tipul de element caracteristic foarte simplu prin intermediul unui interviu si prin intermediul unei examinari fizice. Prin evaluarea elementului tau dominant, medicul iti poate recomanda tratamente de acupunctura, modificari ale stilului de viata si alegeri alimentare care iti vor sprijini cel mai bine nevoile fiziologice, psihologice si spirituale.

Acestea sunt cele CINCI elemente ale corpului si ale personalitatii tale:

1. Lemn

Persoanele al caror element caracteristic este lemnul sunt foarte puternice si motivate, dar sunt si mult mai predispuse la stres. Acestia pot suferi de probleme de santate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, dureri de cap si chiar depresie. Activitatile care au ca scop principal relaxarea mintii si a corpului, cum ar fi meditatia, yoga sau mersul pe jos, sunt critice pentru echilibrarea unei personalitati al carui element caracteristic este lemnul. Mentinerea unui regim de viata sanatos, evitarea alcoolului si consumul de alimente acre ii poate ajuta pe cei care fac parte din aceasta categorie sa prospere atat fizic cat si spiritual.

2. Pamant

Persoanele al caror element caracteristic este pamatul tind sa fie pline de compasiune si darnice. Acestia sunt mediatori excelenti si se afla intr-o legatura cu mediul natural. Acestia tind sa aibe probleme cu abtinerea de la consumul alimentelor dulci si cu kilogramele in plus. Cele mai comune probleme fizice includ problemele gastro-intestinale, arsurile la stomac, oboseala si alergiile alimentare. Persoanele al caror element caracteristic este pamantul ar trebui sa se inconjoare de prieteni iubitori si de incredere pentru a-si atinge adevaratul potential pe plan spiritual.

3. Foc

Persoanele al caror element caracteristic este focul sunt foarte sociale, deschise si pline de energie. Acestia tind sa aiba probleme de sanatate legate de anxietate, insomnie si depresie, atunci cand sunt hiperstimulati de stilul lor de viata foarte ocupat. De aceea, persoanele al caror element caracteristic este focul ar trebui sa urmeze un program foarte clar structurat si sa-si faca timp pentru ei insisi in fiecare zi. Acestia ar trebui sa aibe un program de masa la fel de bine structurat si ar trebui sa evite condimentele picante care le stimuleaza organismul deja mult prea activ.

4. Metal

Persoanele al caror element caracteristic este metalul sunt de cele mai multe ori persoane meditative si spirituale. In multe dintre cazuri, acesti oameni sunt mestesugari sau artisti foarte priceputi, oameni care acorda o atentie sporita la detalii si de cele mai multe ori lucreaza cu o perfectiune si cu o intensitate uimitoare. Persoanele al caror element caracteristic este metalul sunt in cele mai multe dintre cazuri introvertiti si prefera sa mentina o relatie foarte stransa cu un grup foarte select de persoane. Din punct de vedere fizic, metabolismul acestora functioneaza foarte rapid si au tendinta de a tanji dupa alimente picante. Atunci cand sunt stresati, acestia pot experimenta probleme respiratorii de sanatate sau afectiuni ale pielii.

5. Apa

Persoanele ale caror element caracteristic este apa sunt ganditori profunzi si iubesc sa se gandeasca cu privire la o multitudine de probleme filosofice. Aceste persoane tind sa aiba  un amestec format dintr-un intelect foarte dezvoltat, o vointa foarte puternica si rezistenta fizica. Din pacate, in unele cazuri acestia se pot izola de ceilalti pana in punctul in care ajung sa sufere de diferite afectiuni, care se manifesta de obicei ca probleme renale sau ca probleme ale vezicii urinare. Acestia ar trebui sa-si faca timp sa socializeze cu regularitate si sa se hidrateze suficient.