Cel mai apreciat program de detoxifiere din lume – “Master Cleanse”

1263

Inca de cand celebra cantareata de peste ocean Beyonce Knowles a fost asociata cu aceasta dieta, a existat un val de interes enorm in acest program special. De asemenea, cunoscuta sub numele de “Master Cleanse”, aceasta dieta de detoxifiere a fost cunoscuta de aproape 50 de ani, cu toate ca au existat mai multe varietati ale acesteia. Aceasta dieta este eficienta in descompunerea toxinelor acumulate in organism, contribuind totodata la pierderea kilogramelor in plus pe termen scurt, fiind o optiune populara atat pentru detoxifierea de primavara, cat si pentru cea de toamna.

Cu toate ca au existat indoieli cu privire la beneficiile sustinute de Stalney Burrough in cartea sa “The Master Cleanser”, eficienta programului a fost dovedita de numarul foarte mare de marturii care au aparut de-a lungul anilor. La inceput, aceasta dieta a devenit foarte cunoscuta atunci cand creatorul ei o recomanda pentru vindecarea ulcerului gastric.

Programul “Master Cleanse” functioneaza pe principiul potrivit caruia, pentru ca o boala sa fie vindecata, o detoxifiere a organismului este mai mult decat necesara.  Simplificarea si corectarea tulburarilor prin acest proces este, de fapt, o modalitae de a corecta orice boala. Evolutia din domeniul stiintei si nutritiei a identificat in mod clar efectele negative produse asupra organismului de o dieta necorespunzatoare, de atitudinile mentale negative si de lipsa programelor de exercitii fizice. Acesta este motivul pentru care “Master Cleanse” nu este un scop in sine. De fapt, reprezinta doar inceputul unui lang lung de decizii sanatoase pentru aceeia dintre noi care suntem pregatiti sa ne traim viata in concordanta cu principiile unui stil de viata sanatos.

Doresc sa incep acest program! Ce trebuie sa fac?

Programul “Master Cleanse” este un progra de detoxifiere care incurajeaza doar aportul de limonada preparata din urmatoarele ingrediente: lamai, sirop de artar, praf de ardei iute Cayenne si apa. Acest program dureaza 10 zile.

Pentru a crea limonada, se amesteca ingredientele potrivit instructiunilor de mai jos, oferite de insusi Burrough. Se vor consuma cel putin sase pana la douasprezece pahare de limonada zi de zi, in special in momentele in care foamea isi face aparitia.

Burrough recomanda administrarea unui laxativ dimineata si seara. Cu toate acestea, asigurati-va ca veti avea cel putin trei scaune zilnic. In felul acesta va veti asigura ca deseurile acumulate pe peretii intestinali sunt eliminate in totalitate.

Cu toate ca este un program foarte aspru, cu fiecare zi care trece, nevoia psihologica si fizica de a manca este depasita, oferindu-ti un sentiment de incredere si control care te va motiva sa-ti continui programul.

Inceperea acestui program este la fel de importanta precum este si incetarea acestuia. La inceput, tranzitia se face treptat, prin adoptarea unei diete vegetariene pentru cateva zile inainte de inceperea dietei. In ultima zi a programului se va introduce in alimentatie doar sucul de portocale, in ziua a doua, ciorbele si supele de legume, iar in ziua a treia, fructele si legumele. Este foarte important ca tranzitia catre un regim alimentar obisnuit sa fie cat mai lenta.

Limonada – Reteta

Reteta originala prezentata de Stanley Burrough a produs rezultate fantastice pentru aproape 50 de ani. Scopul acestui program este acela de a-i oferi tractului digestiv o vacanta de zece zile.

Aceasta este reteta originala:

• 2 lingurite de lamaie

• 2 lingurite de sirop de artar

• 1/10 de lingurita de praf de ardei iute Cayenne

• 300 ml de apa (rece sau calda)

Atentie! Consultati medicul inainte de inceperea acestui program de detoxifiere!