Cea mai buna pozitie in care ar trebui sa dormi in cazul in care vrei sa eviti durerile de spate

1136

Te-ai gandit vreodata la pozitia in care dormi? Avand in vedere ca majoritatea dintre noi petrecem aproape o treime din viata noastra intre asternuturi, merita sa acordam o mai mare atentie efectului pe care-l au pozitiile in care dormim asupra sanatatii noastre.

Este destul de usor sa-ti dai seama daca pozitia in care dormi este una inconfortabila. Cum te simti atunci cand te dai jos din pat dimineata? Unii dintre noi sar din pat gata sa inceapa un nou maraton, in timp ce altii abia se indreapta catre chiuveta pentru a se spala pe dinti. Probabil te incadrezi undeva intre aceste doua extreme.

Sa incepe cu o pozitie in care nimeni nu ar trebui sa doarma sub nicio circumstanta:

1. Pe burta

In cazul in care ar exista un castigator, intr-un concurs intitulat “Cea mai groaznica pozitie in care poti sa dormi”, aceasta este fara indoiala castigatoarea.

In cazul in care dormi astfel, spatele inferior este comprimat toata noastea, iar gatul tau este rasucit intr-o maniera destul de extrema intr-o parte sau alta.

In timp ce schimbarea pozitiei in care dormi s-ar putea sa nu fie cel mai usor lucru pe care l-ai facut pana acum, suntem o specie care are capacitatea de a se adapta extrem de usor, capabili de a face ceea ce ne dorim, cu toate ca, uneori, sunt necesare cateva masuri extreme.

Atunci cand vine vorba de aceasta pozitie, pentru a scapa de acest obicei, probabil vei avea nevoie sa dormi cu o minge de tenis intr-un buzunar al pantalonilor in care dormi. Cu siguranta ai putea sa fii capabil sa-ti schimbi pozitia si fara acest mic pont, dar cu siguranta acesta te va ajuta sa faci aceasta tranzitie mult mai rapid.

O alta pozitie pe care ar trebui sa o eviti cu orice pret este:

2. Pe o parte cu un picior mai sus decat celalalt

Persoanele care adopta aceasta pozitie o fac cu scopul de a se acomoda la propria lor musculatura prea incordata. Schimband aceasta pozitie puteti benefica in ceea ce priveste calitatea somnului si echilibrul muscular.

Unii oameni simt nevoia sa-si lege picioarele cu un siret pentru a face aceasta schimbare.  Nu este necesar sa legi prea strans siretul, doar cat sa-ti aminteasca obiceiul vechi pe care incerci sa-l eviti.

O pozitie buna in care poti sa dormi este:

3. Pe spate

Dormitul pe spate reprezinta o optiune excelenta, dar trebuiesc facute trei mari precizari importante.

In cazul in care dormi pe spate, nu ar trebui sa folosesti o perna, deoarece aceasta-ti forteaza pozitia capului intr-un unghi nefiresc.

Ambele picioare trebuie sa fie drepte. Exista o tendinta ca un genunchi sa alunece in sus si spre exterior. Aceasta pozitie trebuie evitata deoarece produce o rasucire nefireasca a pelvisului.

Cu toate acestea, pozitia castigatoare in care ar trebui sa dormi este:

4. Pe o parte, cu picioarele impreuna

Dormitul pe o  parte cu picioarele impreuna si cu genunchii aliniati este o modalitate excelenta care serveste perfect nevoilor corpului tau in somn. In acest fel, greutatea corpului tau este distribuita in mod egal. Pelvisul tau se afla intr-o pozitie excelenta, iar aceasta variatie a pozitiei fetale este nu numai calmanta, dar si reconfortanta pentru sistemul nervos. Plasarea unei perne intre genunchi este o completare excelenta a acestei pozitii. Grosimea pernei dintre genunchi ar trebui sa fie asemenea celei pe care dormi cu capul astfel incat pozita gatului este una dreapta.