Numarul persoanelor diagnosticate cu cancer si a celor care mor in urma acestui ucigas tacut, sunt infricostoare, pana in punctul in care aceasta boala poate sa devanseze afectiunile cardiovasculare in ceea ce priveste numarul de decese. Exista foarte putine fire comune intre experti in ceea ce priveste cauzele cancerului, in afara de cele cunoscute de catre majoritatea dintre noi, cum ar fi stilul de viata, consumul de alcool si de tutun. Cu toate acestea, ideea potrivit careia cancerul poate fi cauzat de un singur factor pare mult prea simplista…sau chiar asa este? Din cate se pare, in ceea ce priveste cauzele sale, cancerul nu este o boala foarte complicata.
O simpla infectie fungica poate cauza cancer
Potrivit Enciclopediei Medicale pentru Acasa, in anul 1963, circa 50% dintre americani au suferit de o “necunoscuta” infectie fungica sistemica. Aceste infectii pot fi cauzate de mai multi factori diferiti care modifica starea optima intestinala, in special de antibiotice, anticonceptionale, consumul excesiv de zahar si de cereale procesate, metale grele, xenoestrogeni, alcol, fumat, stres cronic si nu numai. Acesti factori, in combinatie cu o dieta deficienta in enzime active si probiotice, au pavat calea infectiilor fungice, cum ar fi Candida.
Cum poate o banala infectie fungica sa cauzeze un eventual cancer?
Dr. Robert Young, ne explica:
“Bacteriile, fungii, ciupercile si mucegaiul nu sunt o cauza a afectiunilor canceroase, dar sunt rezultatul si dovada ca celulele si tesuturile sufera o transformare biologica dintr-o stare sanatoasa intr-o stare nesanatoasa.”. Dr. Young observa, de asemenea, ca “supra-acidificarea organismului duce la dezvoltarea infectiilor fungice si in cele din urma la o conditie canceroasa a celulelor si tesuturilor.”
Un sprijin suplimentar in sprijinirea acestei teorii este reprezentat de intelegerea potrivit careia fungii, precum Candida sunt anaerobe –ceea ce inseamna ca genereaza propria lor energie in absenta oxigenului. Odata ajunse in fluxul sanguin, ele pot coloniza anumite zone ale corpului si pot reduce dramatic nivelul de oxigen al organismului. Acest lucru conduce la comutarea sistemului de lucru al celulelor, de la unul care produce energie prin utilizarea oxigenului, la unul care nu utilizeaza oxigen pentru a genera energie. Otto Warburg a castigat Premiul Nobel in anul 1931 pentru faptul ca a informat oamenii din intreaga lume cu privire la aceasta proprietate a celulelor canceroase si de faptul ca oxigenul este dusmanul lor numarul unu.
S-a aratat, de asemenea, ca bacteriile benefice din intestinul nostru au proprietatea de a directiona pana la 85% din raspunsul imunitar al orgnaismului, de a elibera vitamine anti-cancer (biotina, B-12, acid folic si vitamina K) din alimente si chiar de a reduce un compus numit butirat de sodiu, care cauzeaza autodistrugerea celulelor canceroase. Bacteriile benefice nu functioneaza eficient in cazul in care aciditatea organismului creste, iar ele vor fi afectate in ceea ce priveste functia lor anti-cancer in cazul in care organismul sufera de o infectie sistemica cu Candida.
Cercetatorii de la Clinica Mayo au confirmat, de asemenea, faptul ca acest ucigas tacut este, de fapt, o ciuperca si ca poate fi cauzat de o infectie fungica, sau ca poate fi acompaniat de infectii fungice in etapele tarzii ale bolii. Johns Hopkins a constatat ca itraconazolul, un medicament utilizat in mod obisnuit in tratarea infectiilor fungice prezente la nivelul unghiilor, poate bloca, de asemenea, angiogeneza.
Cunoscand aceste adevaruri ascunse, nu ar trebui sa ne mire faptul ca aceasta boala a devenit una atat de agresiva! Cati dintre oamenii pe care ii cunosti au:
• Luat antibiotice (sau orice alt medicament pe baza de prescriptie medicala)
• Luat anticonceptionale;
• Mancat alimente bogate in zaharuri;
• Au plombe dentare metalice sau au fost expusi la mercur;
• Consuma bauturi si alimente din recipiente din plastic;
• Beau bere, vin sau alte bauturi alcoolice cu regularitate;
• Consuma cafeina zi de zi;
• Sufera de stres;
Oricare dintre factorii de mai sus pot facilita aparitia unei infectii fungice Candida, iar in multe dintre cazuri oamenii au de-a face cu doua sau cu trei episoade de Candida in istoria lor de viata. Este important sa retinem faptul ca aceasta infectie nu are o rezolvare rapida, iar modificarile de scurta durata in stilul de viata nu reusesc sa inverseze comlet aceasta problema. Vindecarea poate dura ani si necesita o schimbare de stil de viata care evita complet factorii enumerati mai sus si o dieta bogata in enzime si in alimente bogate in probiotice.