Apa vindeca! Uimitoarele rezultate ale consumului de apa!

1407

Apa este vitala pentru aproape toate functiile organismului nostru si cu toate acestea, doar o persoana din cinci consuma o cantitate suficienta.

Sarah Smith in varsta de 42 de ani, mama a doi copii, locuieste in Marea Britanie. Ea, la fel ca multi altii, a recunoscut in mod deschis ca nu reusea sa consume cantitatea zilnica recomandata de apa. Sarah, timp de mai multi ani de zile, a suferit de constante dureri de cap si de o digestie lenta. In urma consultului medical de specialitate, ea a decis sa ia aminte la sfaturile ce i-au fost oferite – in ambele cazuri Sarah a fost sfatuita sa creasca aportul zilnic de apa.

Astfel, ea a decis sa surprinda in imagini ceea ce urma sa se intample in decursul unui experiment autoimpus, experiment in care ea urma sa bea 3 litri de apa, in fiecare zi, timp de o luna de zile.

La inceputul experimentului, Sarah s-a privit in oglinda observand ca “eu am 42 de ani, dar trebuie sa recunosc ca par a avea aproape 52 in aceasta fotografie, ceea ce este socant. Exista umbre intunecate si cearcane in jurul ochilor mei, care ma fac sa par epuizata. Tenul meu este plin de riduri si de pete rosiatice ciudate, iar pielii mele ii lipseste luciul. Pare a fi moarta, iar buzele mele sunt zbarcite.” Sarah si-a portionat apa in prima zi astfel incat sa bea o cana mare de apa dimineata, o alta dupa-amiaza si una la lasarea serii.

Spre surprinderea ei, la sfarsitul primei sapatamani a observat o schimbare la nivelul functionarii tractului digestiv si nu numai. De asemenea, a fost martora unor eruptii cutanate neasteptate, acesta fiind rezultatul eliminarii toxinelor prezente pana in acel moment la nivelul organismului sau. De asemenea, durerile de cap care nu-i dadeau pace pana nu de mult, disparusera, iar rigiditatea articulara prezenta in fiecare dimineata cand se trezea, de asemenea, disparuse.

*Apa este vitala pentru lubrifierea articulatiilor.

In cea de-a doua saptamana a observat o imbunatatire considerabila in ceea ce priveste aspectul general al pielii, cu toate ca a remarcat faptul ca ochii sai erau in continuare incercanati. “Arata mult mai putin incercanati decat inainte.”, a spus Sarah in cea de-a doua saptamana. Nu in ultimul rand, Sarah a avut parte de inca o saptamana lipsita de durerile de cap.

In cea de-a treia saptamana, Sarah a fost fericita sa observa faptul ca toate ridurile si cearcanele de sub ochi disparusera complet. De asemenea, tenul ei era catifelat si vibra de sanatate. In aceasta etapa, Sarah a precizat faptul ca incepuse sa manance mult mai putin si de aceea a cazut in capcana semnalelor transmise de stomacul ei, considerandu-le a fi semnale de foame, cand, de fapt, acesta erau de sete. Cercetarile arata ca 37% din oameni confunda semnalele de sete cu cele de foame. Hidratarea o ajuta acum sa evite aceasta capcana.

In ultima saptaman a experimentului, Sarah declara “Nu-mi vine a crede ce diferenta exista. Sunt o femeie complet diferita. Cearcanele din jurul ochilor mei au disparut, iar pielea mea este la fel de catifelata ca atunci cand eram copil. Transformarea este remarcabila.” Sarah arata mai bine, era mult mai in forma si nimeni nu putea nega schimbarea uluitoare pe care o suferise in urma unui banal experiment. Sarah nu a schimbat nimic altceva in afara de cantitatea zilnica de apa pe care o bea. Acestea sunt imaginile, inainte si la sfarsitul celor patru saptamani.

WS_FEMAIL_WATER_2.jpg

Pentru aceia dintre noi care consumam deja suficienta apa, probabil aceste imagini vor reprezenta o confirmare a ceea ce stiam deja, iar pentru cei care nu fac asta, vor reprezenta o motivatie in plus.