PH-ul apei pe care o consumam ne poate afecta sanatatea organismului si chimia acestuia. In urmatoarele randuri vei afla cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa consumi apa alcalinizata in mod natural.
Datorita structurii dietei moderne, dieta care consta in alimente procesate, inculsiv sare, zahar, cofeina si alcool, pH-ul organismului nostru este, in cele mai multe dintre cazuri, unul acid.
Semnele unui mediu prea acid pot fi oboseala, durerile de cap, dureril de stomac, precum si un sistem imunitar slabit.
In cazul in care mediul organismului continua sa fie unul acid, organismul nostru in cele din urma depoziteaza substante acide in exces in unele zone ale sale cu scopul de a echilibra nivelul pH-ului.
Asa cum am precizat mai sus, aciditatea creste in unele zone ale organismului si unele dintre celule mor, dar altele pot trai si se pot adapta devenind maligne. Celulele moarte din jurul lor contribuie la acest ciclu devenind ele insele acide. Celulele maligne se dezvolta neliminat si se pot raspandi si la nivelul altor zone ale organismului, fenomen cunoscut de altfel sub numele de boala metastatica.
Dupa cum putem observa, adaugarea apei alcaline in ritualul zilnic iti poate aduce in cele din urma un beneficiu urias. Un alt motiv indeajuns de important pentru care ar trebui sa faci aceasta alegere este reprezentat de hidratarea corespunzatoare a organismului. Apa alcalina este mult mai usor absorbita la nivelul organismului si te hidrateaza mult mai eficient, ceea ce conduce la o imbunatatire a starii de bine.
Aminteste-ti, creierul tau are o greutate de aproximativ 1.3 kg, iar 75% din aceasta greutate este apa.
Apa alcalina
Apa este alcalina atunci cand nivelul pH-ului se situeaza in jurul valorii de 8-9, ceea ce o face sa fie o baza. Aceasta este o modalitate foarte simpla prin intermediul cariea poti obtine miraculoasele efecte ale alcalinizarii organismului.
Ingrediente
1 ulcior (1.8 L) de apa filtrata sau plata
1 lamaie spalata taiata in opt bucati
1 lingurita de sare de Himalaya roz (optional – pentru mineralizarea apei alcaline)
Mod de preparare
Se umple ulciorul cu apa si se adauga bucatile de lamaie (nestoarse). Apoi, se adauga o lingurita de sare de Himalaya roz, se acopera si se lasa sa stea peste noapte la temperatura camerei. Se beau doua pahare dimineata pe stomacul gol.