Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti – Stiai?

1346

Majoritatea dintre noi reincalzim o mare varietate de alimente inainte sa le mancam. Cu toate acestea, multi dintre noi nu cunoastem faptul ca exista anumite alimente pe care nu ar trebui sa le reincalzim deoarece acestea pot avea consecinte periculoase asupra organismului nostru.

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti:

#1. Ciupercile – Este cel mai bine ca ciupercile sa fie consumate imediat dupa ce au fost gatite, iar daca doresti sa le mananci mai tarziu, mananca-le reci. Atunci cand reincalzim ciupercile, compozitia proteica a acestora sufera anumite transformari, iar acest lucru poate schimba intr-o mare masura gustul acestora. De asemenea, reincalzirea acestora poate provoca probleme digestive, iar acestea isi pierd multe dintre proprietatile pe care le detin.

#2. Puiul – La fel ca si in cazul ciupercilor, compozitia proteica a puiul se schimba atunci cand este reincalzit. De aceea, nu este recomandat ca aceasta carne sa fie incalzita la temperaturi ridicate. In cazul in care doresti sa reincalzesti puiul se recomanda sa o faci la foc mic.

#3. Cartofii – Aceast aliment este unul extrem de nutrititv, dar care nu ar trebui sa fie reincalzit, deoarece astfel multe dintre proprietatile sale se piert si pot deveni chiar toxice.

#4. Spanacul – Spanacul este o leguma foarte bogata in nitritati, iar atunci cand este reincalzita acestia se transforma in nitriti. Acestia pot fi cancerigeni pentru organism. De aceea te sfatuim sa consumi spanacul in forma sa naturala, proaspata.

#5. Sfecla – Sfecla contine, de asemenea, nitrati care devin nocivi dupa reincalzire. Acelasi lucru este valabil si in cazul telinei.

#6. Ouale – Acesta este un aliment cu risc ridicat pentru sanatatea ta in cazul in care este reincalzit, deoarece ouale devin toxice atunci cand sunt expuse la temperaturi ridicate.