Aceste PATRU substante periculoase ajung in organismul tau atunci cand te speli pe dinti!

1539

Fiecare dintre noi ne dorim sa avem un zambet superb, iar producatorii de pasta de dinti sunt constienti de acest aspect si-l exploateaza la maxim. Acesti merg atat de departe incat adauga in continutul pastei de dinti pe care o folosim zilnic diferite ingrediente foarte periculoase pentru sanatatea noastra. Dovada faptului ca acestora nu le pasa prea mult de consecinte, poate fi regasita in ingredientele pe care le utilizeaza in prepararea produselor pe care le comercializeaza. Iata cateva dintre cele mai periculoase substante pe care le ascunde pasta ta de dinti:

1. Fluorura de sodiu – un ingredient utilizat la prepararea otravei de sobolani

Cu toate ca este unul dintre ingredientele principale folosite la prepararea pastei de dinti, fluorura de sodiu este utilizata pe scara larga la prepararea otravurilor pentru sobolani si pentru gandacii de bucatarie. Ajuns la nivelul organismului uman, fluorura de sodiu poate produce greata, varsaturi, durere epigastrica, diaree si nu numai. Numeroase studii stiintifice continua sa descopere activitatea cancerigena pe care o are aceasta substanta si cu toate acestea, luarea unor masuri impotriva acestei substante nu se fac simtite.

2. Triclosanul – perturba dezvoltarea

O alta substanta foarte periculoasa pentru organismul uman pe care o intalnim in continutul unor marci foarte cunoscute de pasta de dinti este triclosanul. Acest ingredient anti-bacterian – conceput pentru a preveni aparitia bolilor gingivale – are efecte secundare destul de alarmante. Aceasta substanta este un perturbator hormonal, care a cauzat malformatii osoase fetale la soareci si sobolani. Caren Helbing, profesor universitar in cadrul Universitatii Victoria din Canada, explica asemanarea dintre structura chimica a triclosanului cu cea a hormonilor tiroidieni, ceea ce face ca aceasta substanta sa devina una activa pentru receptorii hormonali ai organismului  uman. Medicul specialist endocrinolog Thomas Zoeller de la Universitatea din Massachusetts Amherst remarca faptul ca exista peste 1.000 de substante chimice considerate a avea un efect perturbator asupra sistemului endocrin, dar triclosanul se afla in primele zece la care suntem supusi in mod regulat.

3. Propilen glicol – cauzeaza aparitia afectiunile hepatice si renale (E1520)

O substanta intalnita in continutul antigelului, propilen glicolul este rapid absorbit prin piele. O cantitatea mare poate produce anomalii neurologice, afectiuni hepatice si renale. In procesul de utilizare al acestei substante angajatii sunt sfatuiti sa foloseasca manusi de cauciuc, iar noi il folosim pentru a ne spala pe dinti.

4. Lauril sulfat de sodiu si alti nitrati – provoaca aparitia cancerului

Conform Colegiului American de Toxicologie, sulfatul de sodiu poate ramane in organismul uman timp de pana la cinci zile. Aceasta substanta se ascunde la nivelul inimii, ficatului, plamanilor si creierului. In combinatie cu alte substante chimice, acest compus se transforma in nitrozamine cancerigene puternice. O cantitate prea mare de lauril suflat de sodiu poate afecta sanatea oculara si pielea, dar poate provoca si dificultati de respiratie.

Stiai ca exista alternative? Aceasta este o reteta de pastra de dinti naturala pe care o poti prepara foarte simplu. (Click aici)