15 lucruri pe care nu le vei afla niciodata de la un introvertit

1858

Intr-o lume in care “fluturasii sociali” sunt apreciati enorm, introvertiti si-au castigat o reputatie nu tocmai buna. Exista anumite lucruri pe care un introvertit nu ti le-ar spune niciodata, dar pe care si-ar dori sa le cunosti. De exemplu, noi nu suntem anti-sociali sau deprimati, suntem doar considerati diferiti din perspectiva persoanelor extrovertite, in acelasi mod in care noi te privim pe tine ca fiind o persoana diferita din perspectiva noastra de a vedea lucrurile. De fapt, foarte multe persoane ne invidiaza pentru calmul, concentrarea si siguranta de care dam dovada. Oamenii ne iubesc, dar in secret. Iata cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre noi:

15. Nu nu pasa de ziua ta

03

Orice introverit care lucreaza intr-o companie mare stie foarte bine cum este sa fii presat pentru a contribui la cumpararea tortului unui coleg. Majoritatea persoanelor cred ca ar trebui sa raspundem entuziasmati unei invitatii de a petrece alaturi de un numar de 300 de persoane. Ei bine 300, este o exagerare, dar pentru noi cateva zeci de persoane sau 300 de persoane este tot una si aceeasi chestie. In cazul in care nu ne inviti la petrecerea de ziua ta, noi nu ne vom simti ofensati, din contra, ne vom simti usurati.
14. Nu este nevoie sa-ti amintesti cand este ziua noastra de nastere

08

Chiar nu este nevoie. Exista in viata noastra prieteni care ne cunosc cu adevarat si carora le pasa in cazul in care ne pasa. Cu toate acestea, un aspect interesant despre introvertiti este acela ca foarte multi dintre noi nu simtim nevoia sa ne serbam ziua de nastere. Suntem foarte multumiti cu o zi petrecuta in linistea caminului nostru sau alaturi de un grup de prieteni pe care l-am selectat cu grija. Nu este nevoie sa stie toata lumea ca este ziua noastra.
13. Nu prea te ascultam atunci cand ne povestesti ce ai facut in weekend

04

In cazul in care nu faci parte din cercul nostru de prieteni, chiar nu ne pasa ce ai facut weekend-ul trecut. Parerea noastra este ca fiecare dintre noi avem dreptul la o viata privata si in cazul in care ai ales sa-ti petreci weekendul beat sau batandu-ti prietena, e treaba ta. Noi nu judecam si suntem de parere ca nu merita sa-ti irosesti energia cu oameni pe care nu-i cunosti cu adevarat. Doar pentru ca lucram impreuna, asta nu inseamna ca ne cunoastem cu adevarat.
12. Nu suportam multimile de oameni si aglomeratiile

Large crowd of people

Aglomeratia ne oboseste. Toata acea stimulare excesiva ne ameteste intr-o oarecare masura. Unii dintre noi sunt empatici, asa ca au tendinta de a imprumuta energia celor din jurul lor cu o foarte mare usurinta. Adesea ne simtim ca si cand cunoastem pe toata lumea si devenim usor coplesiti datorita acestui aspect al personalitatii noastre.
11. Nu prea ne plac interactiunile sociale

05

Acest aspect este unul destul dificil pentru aceia dintre noi care conduc o afacere. Avem tendinta de a incerca sa spunem lucrurile corecte si de a asculta cu atentie. Chiar nu ne pasa avand in vedere ca nu te cunoastem foarte bine. Chiar si in lumea afacerilor, este necesar sa ne simtim conectati fata de celalta persoana pentru a obtine cel mai mult din acel tip de eveniment sau din obiectivul respectiv. Acest lucru dureaza, la fel si alegerea evenimentului potrivit, la fel si aparitia planului prin care putem sa oferim o valoare celor din jurul nostru, precum si planul de a obtine valoare pentru noi insine.
10. Facem un efort sa ne comportam ca si cand ne place de tine

01

Acesta este uratul adevar. Stim foarte bine cine ne place cu adevarat si cine nu. Exista foarte multe motive pentru care ne place de tine sau nu, de la micul dejun pe care-l mananci pana la felul in care zambesti. Nu considera acest adevar un atac personal. Apreciem foarte mult onestitatea, chiar daca uneori aceasta doare. Pentru a trece neobservati, este necesar sa ne suprimam aceste sentimente si sa ne facem placuti.
9. Stim cum sa facem ceea ce avem de facut

02

Ne petrecem timpul cu activitatile, proiectele, mailurile si cu planurile prin care vom putea asalta lumea cu noua noastra idee (avem o multime). Apreciem singuratatea pentru ca ne permite sa ne intindem la maximum imaginatia si astfel putem experimenta noi concepte si planuri. Orice este posibil in cazul in care iti petreci timpul singur.
8. Ne place sa scriem

07

Iubim e-mailurile pentru ca putem comunica si putem obtine ceea ce ne dorim fara sa fim intrerupti. Intreruperile ne pot devia un pic de la scopul nostru personal si astfel vom consuma mult mai multa energie pentru a reveni inapoi pe traseu.
7. Ne simtim in siguranta alaturi de oamenii potriviti

comportamentul uman

Atunci cand in viata noastra exista oamenii potriviti avem capacitatea de a oferi totul. Atunci noi oferim ceea ce este cel mai bun in noi insine. Avem tendinta de a deveni razboinici si vom lupta din orice motiv pentru cineva pe care iubim. Intreaba-ne prietenii! In compania potrivita inflorim, stralucim. Este nevoie de timp pentru a descoperi oamenii potriviti, iar atunci cand o facem, oferim totul.
6. Avem prieteni care ne plac cu adevarat

SONY DSC

Avem prieteni cu personalitati diferite, la fel ca si noi, cat si extrovertiti. Celor mai multi dintre noi le este foarte usor sa petreaca timpul alaturi de un grup de prieteni. In cazul in care avem prieteni, acestia exista in viata noastra pentru ca i-am ales in mod constient. Am depus efort in acea relatie, iar prietenii nostri stiu acest lucru. Mergem in baruri, in cluburi si nu ne este frica sa intalnim tot timpul oameni noi. Diferenta este aceea ca nu toata lumea pe care o intalnim devine prietenul nostru.
5. Putem face tot ceea ce fac extrovertiti, pentru o vreme…

03

Este necesar sa facem asta pentru a ne intelege cu cei din jurul nostru. Putem sa fim cu adevarat viata unei petreceri daca ne dorim acest lucru, dar la fel de bine putem sa fim extrem de tacuti si doar sa observam ceea ce se petrece in jurul nostru. Facem acest lucru de buna voie, stiind ca la sfarsitul zilei vom merge acasa. Cand ajungem acasa, poate dura zile sau saptamani pana ne vom reincarca bateriile, moment in care vom putea sa o luam de la capat.
4. Nu suntem timizi, nepoliticosi sau crispati

08

La prima vedere asta ar fi impresia. Asteapta un pic pana ajungi sa ne cunosti si vei observa ca te vom putea sa faci sa razi si cu siguranta vom putea sa purtam o conversatie care sa dureze mai mult de 15 minute. Chestia este ca noi nu impartasim totul cu toata lumea. A fi “social” este o optiune, nu un mod de a fi. Nu putem sa ne prefacem ca suntem fericiti sau ca suntem in regula atunci cand nu suntem si avem tendinta de a arata ceea ce credem prin expresia fetei mai mult decat o facem prin cuvinte.
3. Ne este mai bine singuri

05

Avem o minte destul de zbuciumata, nu avem nevoie de agitatie in plus. Spre deosebire de omologii nostri, noi nu avem nevoie de stimularea celor din jurul nostru. Pentru noi, mai multi oameni inseamna mult mai multe situatii cu care trebuie sa ne confruntam.
2. Nu suportam vorbaria superficiala

trecut

Suntem ganditori si savuram conversatiile despre idei interesante, teorii si idealuri. Rareori apelam la vorbaria superficiala si atunci cand o facem nu ne simtim foarte confortabil. Unii dintre noi sunt foarte carismatici in ciuda faptului ca nu vorbesc foarte mult.
1. Facem alegerea de a ne afla alaturi de tine – apreciaza!

17

Avem tendinta de a ne aprecia timpul si suntem foarte pretentiosi cu privire la persoanele carora le permitem sa paseasca in vietile noastre. Avem tendinta sa atragem persoanele extrovertite, dar din pacate aceste persoane au obiceiul de a ne fura toata energia. Apreciem timpul in compania celorlalti introvertiti si in compania persoanelor care au o intelegere asupra granitelor si limitelor reciproce.

 

 

 

Sursa: lifehack.org