ZECE extraordinare beneficii oferite de semintele de Negrilica (Nigella sativa)

2652

Poate ai mai auzit de aceste seminte pana acum. Acestea poarta mai multe denumiri printre care chimen negru, coriandru Roman sau negrilica. Indiferent de numele atribuit, aceste seminte sunt adevarate magazii de nutrienti si ofera beneficii pe care oamenii de stiinta abia incep sa le inteleaga pe deplin. De la eliminarea bateriilor pana la regenerarea celulelor si tesuturilor organismului. Iata care sunt cele ZECE extraordinare beneficii oferite de semintele de Negrilica:

1. Diabetul de tip 2 – Cercetatorii au descoperit ca doar doua grame de seminte de negrilica consumate zilnic pot reduce nivelul de zahar din sange, impreuna cu scaderea rezistentei la insulina. In plus, acestea au avut un efect benefic si asupra celulelor beta din pancreas.

2. Epilepsie – Publicat in revista de specialitate “Monitorul Stiintelor Medicale”, studiul a constat ca aceste seminte sunt eficiente in reducerea convulsiilor frecvente care apar in cazul copiilor ce au avut o la tratamentul conventional. Aceste seminte au adevarate proprietati anti-convulsive.

3. Cancer de colon – In studiile recente s-a demonstrat capacitatea acetor seminte uimitoare de a inhiba dezvoltarea celulelor cancerului de colon ca si in cazul altor tipuri de cancer fara efecte secundare observabile. Acelasi lucru, evident, nu se poate spune si despre tratamentele conventionale care lupta impotriva cancerului.

4. MRSA –  Mortalul si rezistentul stafilococ cunoscut sub denumirea de MRSA a raspuns favorabil tratamentului cu seminte de chimen negru in cadrul unui studiu efectuat de medicii Universitatii de Stiinte Medicale din Lahore, Pakistan.

5. Protectie impotriva afectiunilor cardio-vasculare – Extractul de seminte de negrilica s-a demonstrat ca poseda calitati de protectie cardio-vasculara, amortizeaza considerabil daunele asociate atacurilor de cord si sporeste sanatatea inimii per ansamblu.

6. Cancerul de san – Cateva studii au constatat o legatura intre extractul de Nigella Sativa si reducerea tumorilor cancerului de san. Extractul de chimen negru a promovat apoptoza in cazul celulelor cancerului de san.

7. Cancerul cerebral – Un studiu publicat in revista PloS One indica faptul ca substanta activa a semintelor de chimen negru provoaca moarte celulelor in cazul Gliobastoma. Aceasta este cea mai agresiva tumora dintre toate cele cunoscute pana in prezent.

8. Leucemie – Asa cum a fost demonstrat si in cazul altor tipuri de cancer,  timochinona, substanta activa din chimenul negru are capacitatea de a promova distrugerea celulelor leucemice.

9. Toxicitatea psihica provocata de plumb – Un studiu publicat in  revista de specialitate Patologie Toxicologica si Experimentala indica faptul ca aceste seminte dispun de capacitatea de a inversa leziunile provocate de intoxicarea cu plumb.

10. Cancerul orofaringian – Cercetarile indica faptul ca timochinona are capacitatea de a induce apoptoza si in cazul celulelor canceroase ale cancerului orofaringian.

Aceste zece beneficii oferite de Nigella sativa sunt cu adevarat doar varful aisbergului. Dovezile sunt cele care indica proprietatile incredibile pe care aceasta mica samanta le poseda.