Principalele semne de sarcina pe care fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca!

1148

Fiecare dintre noi cunoastem principalul semn al aparitiei unei sarcini, acesta fiind intarzierea menstruatiei, dar acesta nu este intotdeauna cauzat de instalarea unei sarcini. De aceea, urmatoarele semnale se pot dovedi cu adevarat utile pentru a determina daca ai ramas sau nu insarcinata.

#1. Unul dintre semne este reprezenta de crestrea sensibilitatii sanilor, de umflarea si de prezenta durerii la nivelul acesora. Cu toate ca acestea simptome sunt specifice sindromului premenstrual, acestea pot fi si semnele unei sarcini. De asemenea, la nivelul sanilor poate fi simtita o senzatie de presiune si de greutate in primul trimestru al sarcini, iar areola (zona care inconjoara sfarcurilor) se poate inchide la culoare.

#2. Un alt semn mai putin cunoscut este ceea ce este numit “linea neagra”, o dunga fina de o nuanta mai inchisa decat culoarea pielii. Aceasta se intinde de la buric pana la zona inchinala si apare frecvent la femeile insarcinate.

#3. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute semne care iti pot arata ca esti insarcinata. Cauzate de o modificare a nivelurilor de estrogen din organism, greturile matinale si ametelile pot reprezenta un real semn pe care nu-l poti ignora. Aceste stari isi pot face simtita prezenta in special din saptamana a doua, pana in a opta saptamana de sarcina.

#4. O pofta inexplicabila de un anumit aliment neobisnuit, sau de un aliment care nu ti-ar fi trezit in mod normal o astfel de pota poate fi un alt semn care iti poate atrage atentia ca astepti un bebe.

#5. Ca urmare a exesului de progesteron, un hormon ale carui niveluri se regleaza din al doilea trimestru de sarcina, isi fac aparitia oboseala si lipsa de energie. De asemenea, tot acest hormon este raspunzator pentru aparitia balonarii si ale gazelor intestinale, alte semne ale existentei unei sarcini.

#6. Datorita unui hormon numit gonadotropina corionica (hcG), incepand cu cea de a sasea saptana de sarcina isi face aparitia senzatia urgenta de a urina

#7. In primele luni de sarcina, multe femei se confrunta cu melasma, adica o afectiune a pielii care consta in aparitia unor pete de culoare inchisa, in special pe frunte, la baza nasului, deasupra buzei superioare sau pe pometi. Aceasta afectiune a pielii isi face mult mai des aparitia in randul femeilor care au deja pielea mai inchisa la culoare sau in cazul in care exista un istoric familial de melasma.

#8. Nu in cele din urma, stresul si schimbarile bruste de dispozitie, pot indica o sarcina in stadii incipiente. Schimbarile hormonale din prima etapa a sarcinii pot determina aparitia anxietatii, a depresiei si chiar a crizelor de plans.