(Imagini RARE) Cele 20 de imagini emotionante din razboi – O latura mai putin cunoscuta a umanitatii! (18+)

2189

Razboaiele sunt evenimente oribile care afecteaza puternic toti oamenii, indiferent de legatura pe care o au cu razboiul. De la mamele disperate care trebuie sa poarte singure de grija copiilor pana la femeile care au muncit ore in sir in fabricile de munitie si la fotografii care au obtinut, uneori cu pretul vietii, cele mai tulburatoare fotografii de pe timpul razboaielor, acestea sunt evenimente oribile regasite in prezent si in toate manualele de istorie. Si, mai presus de tot, povestea lor este relatata de aceste imagini emotionante, care ar trebui sa le aminteasca oamenilor ce presupune cu adevarat un razboi.

Chiar si asa, oamenii tind sa uite aceste evenimente si se implica in razboaie netinand seama ca in epoca moderna un razboi poate avea puterea de a distruge intreaga viata pe Pamant .

Iata care sunt cele 20 de imagini emotionante din razboi:

20.

Couple in Penn Station sharing farewell kiss before he

Imaginea sarutului de ramas-bun, imediat inainte ca el sa plece la razboi, este plina de sentimente ascunse: pasiune, dragoste si teama. Teama oribila ca acesta ar putea fi ultimul sarut al celor doi, deoarece e posibil ca el sa nu se intoarca in viata. Peste 400,000 de soldati americani au fost ucisi in Marele Razboi, iar de acest moment surprins in New York Penn Station, in anul 1944, a lui Alfred Eisenstaedt au avut parte mii de cupluri. De amintit este faptul ca un sarut public era un lucru ce aducea cu sine controverse in anul 1944, perioada in care gesturile de intimitate nu erau permise in public.

19.

Bodies of 3 dead American soldiers lying

In prezent nu se pot face publice fotografii cu cadavre, dar aceasta poza morbida care infatiseaza trei soldati americani morti, pe jumatate ingropati in nisip pe plaja Buna, Noua Guinee, din 1943, este o amintire importanta a terorii cauzate de razboi. Poza a fost facuta publica pentru a-i ajuta pe oameni sa constientizeze ororile aduse de razboi.

18.

Statue Of Liberty At Night

Statuia libertatii, pozata in timpul unei pene de curent in 1943, semnifica speranta populatiei din America si atitudinea lor fata de razboi; in ciuda vestilor teribile aduse de acesta, a existat multa speranta, care in final a ajutat America sa fie printre natiunile invingatoare.

17.

Crowds cheering Hitler's Austrian electi

In timpul campaniei din 1938 a lui Hitler, care avea ca scop alipirea Austriei la Germania, oamenii din Austria preiau salutul impus de dictator. Fetele din multime nu arata doar supunere completa pentru kaiser, ci si o indoctrinare de temut. Oamenii par sa fi fost spalati pe creier de catre discursul animat al lui Hitler.

16.

Marines Rescue Infant

Oroarea si afectiunea se imbina intr-un mod emotionant in aceasta poza din Saipan, Japonia, din anul 1944, cand soldati americani scapa intr-un fel sau altul de civilii si soldatii japonezi dintr-o zona cu multe pesteri. Acest copil a fost singurul om ramas in viata din intreaga zona, restul pesterilor fiind pline de cadavre. Faptul ca acest copil a fost gasit ascuns in spatele unei pietre arata cat de mult voia mama sa sa-l tina in viata. Si a reusit, platind astfel cu propria sa viata.

15.

TUSKEGEE AIRMEN

Intr-o tara dezbinata pe motive rasiale, americanii de origine africana s-au inrolat pentru a lupta pentru tara lor adoptiva, in ciuda faptului ca nu erau bineveniti in ea. Aceasta este printre cele mai emotionante poze de pe vremea razboiului de pe teritoriul american: prima escadrila de piloti africani primeste instructiuni de la superiorul lor in 1942. Pilotii Tuskegee si-au servit tara cu multa dedicatie in timpul razboiului.

14.

'Wendy The Welder'

O tanara femeie sudorita pozeaza pentru fotograf in 1943 intr-o imagine reprezentativa a razboiului, care ne arata ca femeile lucrau in fabrici de arme si munitie pentru a contribui in felul lor la activitatea tarii in razboi.

13.

08

George Lott este surprins intr-o poza din 1944 menita sa arate cum doctorii au grija de soldati. In aceasta poza, Dr. Lott realizeaza un mulaj pentru un soldat ranit. Poza este pentru un articol al revistei LIFE, publicat pentru a arata calitatea tratamentului medical acordat soldatilor in afara campului de lupta.

12.

00766512.JPG

Soldati americani vorbind langa cadavrul unui soldat japonez, relevand un fapt socant despre cultura japoneza si comportamentul soldatilor din timpul razboiului. Unele dintre cele mai induiosatoare fotografii din timpul razboiului arata 200 de soldati capturati de americani, peste 2000 de asiatici alegand sa se sinucida in loc sa cada prada inamicului.

11.

10

In 1945, din multe poze ghiceai bucuria vestii capitularii trupelor japoneze si a incheierii razboiului. In aceasta imagine, trupele americane din Filipine se bucura de moment.

10.

Serviceman and girlfriend celebrating in Times Square on

O alta imagine grozava din 1945, parte dintr-o vasta colectie de documente ce tin de razboi. Cuplul ce se bucura de pacea din jur este fotografiat in Times Square. Frumusetea momentului li se citeste pe chipurile care par obosite si totusi relaxate dupa auzirea vestii incheierii razboiului.

9.

12

Poza aceasta a fost facuta de Henri Huet, un fotograf francez de razboi care a platit pretul suprem in timpul razboiului. In aceasta poza, trupe americane trec un rau, tinandu-si armele deasupra capului pentru ca apa sa nu patrunda in mecanismele acestora.

8.

13

Dezolarea este asternuta pe chipurile soldatilor asiatici care dorm intr-un camion dupa o misiune. Aceasta poza este in topul celor mai emotionante fotografii de pe timpul razboiului pentru ca reuseste sa trezeasca sentimente profunde celui ce o examineaza, facandu-l sa inteleaga ca toti soldatii erau la fel de afectati de evenimentele razboiului.

7.

14

Ultimele momente de dinaintea unei executii, parte dintre cele mai ingrozitoare fapte ce s-au petrecut in timpul razboiului. Seful politiei, Nguyen Ngoc Loan, este pe cale sa-l execute pe ofiterul Viet Cong-ului Nguyen Van Lem.

6.

15

Un soldat tanar poarta un mesaj anti-razboi pe casca sa, dandu-i acestei imagini un caracter induiosator datorita faptului ca soldatul zambeste si se uita fix catre camera.

5.

16

De la momentul in care un soldat era ranit pana la momentul in care acesta era evacuat si dus la o unitate medicala, acesta trebuia sa indure dureri cumplite. Aceasta imagine ne arata viata soldatilor din prima linie si caracterul teribil al razboiului.

4.

17

Indiferent de tara pentru care lupta, soldatii sunt oameni, iar aceasta poza din timpul razboiului arata o femeie asiatica jelind pe cineva drag. Anumite explicatii spun ca in poza vedem cadavrul sotului femeii, gasit in unul din mormintele comune, dar dupa dimensiunea sacului in care se gasesc ramasitele putem presupune ca este vorba de copilul femeii, fapt care da pozei un caracter inca mai tulburator.

3.

18

Multe poze tulburatoare din timpul razboiului infatiseaza copii, prinsi in razboiul adultilor. In aceasta poza din 1972, facuta dupa atacul asupra unui presupus sediu al Viet Cong-ului, copiii fug din asezarea distrusa, tipand. Unul dintre ei este dezbracat, iar teama profunda pe care o simte este evidenta.

2.

19

Budistii au fost persecutati de guvernul Vietnamului de Sud, fapt care i-a impins pe multi calugari la suicid. Aceste evenimente aveau loc chiar pe strazi, dupa cum vedem si aici, si erau o forma de protest extrem ce avea loc in 1963.

1.

20

In 1963, multi civili vietnamezi au fost fortati sa-ti paraseasca adaposturile si sa isi salveze vietile din cauza trupelor sud-vietnameze care dadeau foc caselor si distrugeau satele. In aceasta poza, o mama disperata isi scoate copiii din casa in flacari, fiind urmarita de un soldat sud-vietnamez fara mila.