Cele ZECE lucruri neobisnuite despre societate pe care le acceptam ca fiind normale

1176

Cand te opresti pentru un moment si privesti in jurul tau, lumea poate sa para uneori un teren destul de incurcat. Fa-ti timp si urmareste stirile de la ora cinci. Mai mult ca sigur majoritatea titlurilor se afla intr-o foarte stransa legatura cu razboaie, crime, moarte, boala etc. Sigur, aceasta este o parte a strategiei folosita de mass-media pentru a vinde drama si pentru a-i mentine pe oameni concentrati asupra acestor aspecte negative ale existentei, dar in afara acestui aspect, ne este dezvaluit si un aspect real care trage un semnal de alarma cu privire la starea actuala a lumii in care traim.

Michael Ellner a descris perfect aceasta stare a umanitatii cu unul dintre cele mai cunoscute citate ale sale “Uite-te la noi. Totul este invers, totul este cu susul in jos. Medicii distrug sanatatea, avocatii distrug justitia, psihiatrii distrug mintea, oamenii de stiinta distrug adevarul, mass-media distruge informatiile, religiile distrug spiritualitatea si guvernele distrug libertatea.”

Citatul lui Ellner este un mod simplificat de a privi starea actuala a umanitatii, dar in multe feluri are perfecta dreptate. Cele mai multe dintre lucrurile pe care le facem in numele “bunatatii” sfarsesc prin a distruge altceva in acest proces, iar toata aceasta mentalitate este acceptata de cele mai multe ori in numele profitului obtinut.

Am vazut iar si iar cum felul nostru de a face lucrurile ne-a adus intr-un puct in care distrugem totul in calea noastra. De aceea, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a-si adresa o intrebare “Oare este timpul pentru o schimbare?”. Suntem oare pe deplin capabili si determinati suficient sa privim in trecutul nostru si sa analizam actiunile si tiparele care ne-au adus in acest punct, cu scopul de a restabili echilibrul natural al lucrurilor?

Cei de la “Free World Charter” au alcatuit impreuna o lista a unor aspecte neobisnuite legate de societate pe care, in mod ciudat, le acceptam ca fiind normale.

Iata care sunt cele ZECE lucruri neobisnuite despre societate pe care le acceptam ca fiind normale:

10. Prioritizam banii si economia fata de elementele de baza, cum ar fi aerul, apa, calitatea alimentelor, a mediului si a comunitatilor noastre.

9. Utilizam un sistem de tranzactionare economic care faciliteaza moartea a milioane de oameni in fiecare an.

8. Impartim Pamantul pe sectiuni si apoi ne luptam pentru a determina cine detine acele sectiuni.

7. Noi ii numim pe anumiti oameni “soldati”, ceea ce face ca pentru acestia sa fie in regula sa ucida oameni.

6. Torturam si ucidem milioane de animale in fiecare zi inutil, pentru hrana, imbracaminte si experimente.

5. Ne trimitem copiii la scoala pentru ca intreaga copilarie sa invete date si abilitati pe care le vor folosi foarte rar.

4. Ii supunem pe parinti la presiuni financiare, fortandu-i astfel sa piarda etape vitale ale dezvoltarii copiilor lor.

3. Avem mii de religii, fiecare dintre aceasta crezand ca povestea sa despre Dumnezeu este singura versiune adevarata si unica.

2. Dragostea si compasiunea, care promoveaza viata, sunt batjocorite ca fiind facile. In timp ce razboiul, care distruge viata, este privit ca fiind onorabil.

1. Oricine cu o inventie foarte utila, poate preveni fortat utilizarea sau modificarea acesteia.

Cum ar arata in viziunea ta lumea perfecta? Ce schimbari ar trebui sa facem? Impartaseste-ne parerea ta pe facebook!