Cele ZECE invataturi despre legea atractiei – Abraham&Hicks

1413

Am avut foarte multe de invatat de la sotii Hicks. In timp ce nu rezonez in intregime cu unele dintre sfaturile pe care le ofera, cu unele ele o fac extrem de mult. Invataturile lor despre creatia propriei realitati si despre legea atractiei sunt incurajatoare si universale. De-a lungul anilor, pe masura ce ne-am maturizat pe plan spiritual si pe masura ce am inceput sa ne adresam din ce in ce mai multe intrebari, Abraham ne-a raspuns cu mesaje din ce in ce mai profunde referitor la scopul nostru personal.

Iata care sunt cele ZECE invataturi despre legea atractiei:

10. Universul este binevoitor

Credinta ta primara in legatura cu natura vietii propriu-zise se gaseste in centrul intregii tale experiente pe Pamant. Pentru a-ti exercita puterea trebuie mai intai sa te simti in siguranta. Cand intelegi si crezi cu adevarat ca exista doar bunavointa in Univers, esti eliberat de temeri. Nu exista dualitate; nu exista rau impotriva binelui. Exista doar separarea ta de fluxul bunavointei si de energia creatoare care se gaseste peste tot in jurul tau. Tu ai optiunea de a te reintoarce la acel flux in orice moment. Acesta este procesul de a invata sa fii proactiv, nu reactiv si de a te detasa de identificarea ta cu ego-ul si cu drama specifica acestuia.

9. Nu esti ceea ce crezi ca esti

Cand crezi ca esti o persoana singura care traieste o viata solitara, viziunea ta asupra lumii este ingradita si indreptata spre un tip de gandire separatist si simplist. Adevarul este ca esti o fiinta cu multe fatete si esti vast din punct de vedere existential. Esti etern. Poti intelege ca esti de nedefinit? Traiesti vieti nenumarate, atat in forma fizica cat si non-fizica, toate in acelasi timp. Esti o extensie a energiei-sursa, atotstiutor si omnipotent. Esti atat lumina cat si dragostea. Cand te opresti si incepi sa te consideri a fi o fiinta care nu poate fi definita iti accesezi adevarata putere care ti-a fost oferita de Cel de Sus. Tu ai primit aceasta putere, puterea de a-ti crea propria ta realitate. Ai primit acest corp in care iti investesti, in acest moment, atentia. Ai posibilitatea de a crea absolut orice doresti.

8. Mai intai a merita, apoi a se manifesta

Odata ce realizezi ca ceea ce esti depaseste aceasta simpla forma de viata, vrednicia vine de la sine. Fara acest profund merit spiritual, ceea ce iti doresti nu se poate manifesta niciodata. Pentru a-ti cunoaste dorintele, trebuie mai intai sa-ti cunosti esenta: energie-sursa. Te manifesti ca energie-sursa. Meritul este sinonim cu cunoasterea sinelui tau real, o manifestare a energiei universale. Cand intelegi pe deplin si iti asumi premizele 10 si 9, vrednicia devine baza fiintei tale.

7. Atat trecutul cat si prezentul sunt in trecutul tau

Momentul prezent este tot ceea ce exista. Trecutul nu conteaza deloc in economia identitatii pe care vrei sa ti-o asumi si a dorintei de a crea ce vrei. Trecutul s-a dus si nu te afecteaza deloc, cu exceptia cazului in care tu il mentii viu prin gandurile si sentimentele tale. Un fapt chiar mai eliberator este ca prezentul tau nu conteaza nici el. Ceea ce s-a manifestat in forma pe care o numesti prezent este deja la trecut. Aceasta este dovada vizuala a gandurilor trecute si a intentiilor transformate in fapte. Ceea ce ai putea numi viitor este timpul in care adevaratul ACUM se afla. Acolo se afla potentialurile infinite, asteptand sa ajungi la ele pentru a se putea manifesta. Uita ceea ce a fost. Uita ceea ce este. Concentreaza-te asupra acceptarii a ceea ce poate fi.

6. Daca ai nevoie de ceva, nu poti avea acest ceva

Oricand ai nevoie de o anumita manifestare fizica a ceva, esti, de fapt, concentrat pe faptul ca nu il ai. Cand esti concentrat pe faptul ca nu ai acel lucru, te asociezi cu absenta sa in loc sa te asociezi cu prezenta sa. Legea atractiei raspunde continuand sa-ti ofere absenta lucrului necesar, deoarece intr-acolo se indreapta vibratiile tale. Exista nevoi reale, intr-adevar, precum mancarea, imbracamintea si adapostul. Cu toate acestea, majoritatea lucrurilor de care credem ca avem nevoie nu sunt nevoi, ci dorinte. Nu este nimic gresit in a vrea ceva, atat timp cat nu te atasezi de acel ceva. Te atasezi atunci cand crezi ca te va face sa te simti implimit, fericit sau impacat. Cu alte cuvinte,cand te simti incomplet fara acel ceva. Mai degraba, trebuie sa fii fericit, implinit si impacat de la inceput. Trebuie sa stii ca esti complet in acest moment. Apoi ceea ce-ti doresti ti se va da.

5. Respingerea unui lucru il aduce la tine

Este foarte important sa fii impacat cu lucrurile care te deranjeaza si sa incetezi sa te opui lucrurilor cu care nu esti de acord, care nu iti plac, sau in care nu crezi. Orice lucru asupra caruia iti concentrezi energiile, in special in cazul unei reactii emotionale puternice, continua sa apara in toate experientele tale deoarece transmiti un semnal asociat cu acel lucru. Legea atractiei iti aduce in viata orice lucrul asupra caruia iti sunt concentrate energiile, indiferent daca este ceva dorit sau nedorit. Prin urmare, trebuie sa nu mai dai importanta lucrurilor minuscule care nu au niciun rol in peisajul integral al vietii eterne. Vrei sa ai dreptate sau vrei sa fii fericit si sa manifesti bucuros ceea ce doresti? Renunta la dependenta de drama. Vrei drama sau vrei abundenta si pace?

4. Ignoranta e o binecuvantare, dar sa eviti poate fi dezastruos

Cu totii avem lucruri in lumea asta pe care le-am vrea diferite, dar daca aceste probleme te enerveaza sau te descumpanesc, contribui la acele probleme pe baza premizei precedente. Probabil crezi ca esti responsabil daca lupti impotriva unui lucru, dar astfel perpetuezi acel lucru prin vibratiile tale. Cel mai responsabil lucru pe care-l poti face este sa ignori problema/criza/nedreptatea respectiva si sa iti indrepti atentia spre modul in care ai vrea sa fie lumea.

In legatura cu asta: daca depui efortul de a evita ori indeparta cu totul ceva care iti produce disconfort, energiile tale se concentreaza asupra lucrului respectiv si vei atrage lucrul acela in realitatea personala si lumeasca.

Regula este aceasta: Sa ignori in mod neutru – este bine. Sa lupti pentru evitarea si indepartarea surselor de disconfort  –  este rau.

3. Nu conteaza ce gandesti, ci ceea ce transmiti pe plan energetic

Multe lectii cunoscute despre Legea atractiei vorbesc despre cum “gadurile prouc evenimente” si te incurajeaza sa afirmi lucruri pozitive. Adevarul este ca gandurile in sine sunt manifestari ale vibratiei (sau ale energiei). Nu gandurile produc evenimente. Energiile tale creaza lucruri, incluzand ganduri. Poti sa gandesti sau sa rostesti o afirmatie pozitiva pentru tot restul vietii tale, dar daca nu crezi si nu simti ceea ce spui sau gandesti, nu iti indrepti energiile spre acea afirmatie. Acest lucru trebuie facut fara a crede sau a simti ca gandurile nu au puterea de a atrage ceea ce vrei. Nu conteaza ce crezi sau spui, sau chiar ceea ce faci; conteaza directia spre care sunt indreptate energiile. Cu alte cuvinte, conteaza cum te simti. Incearca sa te simti bine, in orice mod posibil, indiferent de circumstante.

2. Lumea reactioneaza fata de tine, nu invers

Cu totii am fost antrenati sa reactionam fata de lumea din jur. Daca ne place ceea ce se intampla, ne simtim bine. Daca nu ne place ceea ce ni se intampla, ne simtim prost. Crezi ca nu ai niciun control asupra a ceea ce ti se intampla, iar acest lucru te face sa te simti lipsit de putere. Adevarul este ca ai control deplin in fiecare moment al vietii. Poti alege cum vrei sa reactionezi si, mai important, poti alege cum sa te simti si ceea ce vrei sa creezi in mod proactiv. Ca energie-sursa, lumea si toate creatiile sale exista pentru a se raporta la tine si nu invers. Nu existi pentru a te raporta la realitate. Existi pentru a o crea. Aceasta este o responsabilitatea foarte mare pe care foarte multi oameni nu si-o pot asuma cu adevarat.

1. Ceea ce vrei cu adevarat este sa te simti bine

Aceasta este cea mai importanta premiza pe care trebuie sa o constientizezi, deoarece aceasta este cheia detasarii tale de orice lucru pe care crezi ca il vrei, simtind astfel ca ai nevoie de el, concentrandu-te astfel pe absenta lui. Din aceasta cauza, Legea atractiei iti aduce lucruri pe masura absentei acelui lucru. Abraham intreaba: “De ce vrei ceea ce vrei? Vrei ceea ce vrei pentru ca ai impresia ca te vei simti bine daca vei avea acel ceva”. Aceasta este calea lunga catre manifestare. Dureaza prea mult sa astepti manifestarea acelui lucru ca sa te simti bine. De ce sa nu afli ce emotie crezi ca iti va aduce acel ceva si sa simti acel lucru chiar in acest moment? Daca poti renunta la necesitatea manifestarii acelui lucru si te concentrezi direct asupra emotiei, atunci asta e tot ce trebuie sa faci. In final, lucrul in sine va trebui sa vina la tine pentru ca, pe plan emotional, il meriti.

De ce sa nu te simti bine doar pentru a te simti bine? De ce sa nu fi fericit acum si sa renunti la a te baza pe ceva care sa te faca sa te simti puternic? Tu esti Universul! Acest motiv este indeajuns pentru a te face sa te simti bine. Viata in sine este un motiv suficient pentru a te simti bine. Emotiile sunt adevarata manifestare. Toate lucrurile pe care crezi ca le vrei sunt doar beneficii suplimentare.