Cele SASE puternice utilizari ale lavandei in timpul sezonului rece

1095

In spatele mirosului placut de lavanda se afla un medicament feroce si un protector formidabil al organismului. Folosita inca din antichitate, lavanda este un protector semnificativ impotriva unora dintre cele mai mortale boli din toate timpurile – marile epidemii de ciuma care au maturat intreaga Europa in perioada Evului Mediu si in timpul secolului al XVII-lea.

Proprietatile uimitoare ale plantei au fost descoperite atunci cand muncitorii din tabacarii care utilizau uleiul in industria de prelucrare, precum si cei care lucrau pe campurile de lavanda, pareau a fi imuni in fata afectiunilor.

Lupta impotriva bolilor infectioase cu ajutorul lavandei

Astazi, cu atat de multe amenintari si bacterii rezistente la antibiotice, indepartarea de vaccinarile periculoase si indreptarea atentiei catre medicamentele pe care ni le-a oferit natura, cum ar fi lavanda, pare a fi cea mai inteleapta alegere pe care o putem face. Acestea sunt cele sase metode de utilizare a uleiului esential de lavanda care iti pot proteja organismul de raceala si de gripa si nu numai.

#1. Desinfectant de maini – Acest desinfectant iti ofera o protectie convenabila si portabila. Intr-o mica sticulta, care poate fi inchisa etans, combina o lingura de gel de aloe vera, trei linguri de alcool de cereale si zece picaturi de ulei esential de lavanda. Se agita bine si se utilizeaza pe tot parcursul zilei.

#2. Aplicare directa – Un ulei esential de lavanda de o foarte buna calitate poate fi cel mai bun prieten al tau in timpul sezonului rece si nu numai. Prin plasarea catorva picaturi de ulei esential de lavanda pe piele de mai multe ori pe parcursul zilei, sistemul imunitar este asigurat si gata sa lupte impotriva numerosilor virusi.

#3. Sapun antiseptic – Spala-te cat mai des pe maini cu urmatorul sapun si bucura-te de una dintre cele mai eficiente practici prin care poti tine bolile la distanta. Intr-o stilca de amestecare se adauga 20 de picaturi de ulei esential de lavanda si 200 ml de sapun lichid neutru. Se agita puternic pentru a se combina ingredientele. Se transfera intr-un distribuitor de sapun si se foloseste pe tot parcursul zilei.

#4. Dezinfectant – Utilizarea uleiului esential de lavanda ca spray dezinfectant contribuie la mentinerea unui mediu eliberat de agentii patogeni. Adauga 40 de picaturi de ulei esential de lavanda intr-o sticla cu pulverizator si adauga doua cesti de apa. Agita bine inainte de utilizare si puverizeaza scazunele de toaleta, manerele si butoanele si orice alte suprafete utilizate foarte des.

#5. Dezinfectarea aerului – Aceasta este o practica foarte simpla care contribuie la reducerea virusilor si bacteriilor din aer. Pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda intr-un vas cu apa fierbinte. Aceasta simpla metoda contribuie la dezinfectarea naturala a aerului din casa ta.

#6. In continuare va vom prezenta adaptarea unui amestec care obisnuia sa fie folosit de catre hotii de morminte, in timpul epidemiei de ciuma din secolul al XIV-lea, pentru a se proteja.  Aceasta combinatie detine proprietati antiseptice, antibacteriene, antivirale si antiinfectioase semnificative. Acest ulei va stimula sistemul imuntar, circulator si respirator si va poate oferi o aparare puternica impotriva inflamarii gatului, impotriva gripei, racelilor, pneumoniei si bronsitei.

Se combina urmatoarele uleiuri esentiale intr-o sticla de culoare inchisa:

• 45 de picaturi de ulei esential de cuisoare;

• 35 de picaturi de ulei esential de lamaie;

• 25 de picaturi esential de eucalipt;

• 20 de picaturi de ulei esential de scortisoara;

• 15 picaturi de ulei esential de lavanda;

• 10 picaturi de ulei esential de rozmarin;

Pentru o eficacitate si o siguranta finala, utilizati numai uleiuri esentiale organice. Amestecul trebuie sa fie diluat inainte de aplicare – sase pana la opt picaturi per 30 de ml de ulei puratator, cum ar fi ulei de migdale, de masline sau de jojoba. Cu acest ulei diluat iti poti masa picioarele, muschii inflamati sau poate fi tamponata pielea de mai multe ori pe zi pentru sprijinirea sistemului imunitar si pentru prevenira afectiunilor.