Cele SAPTE motive pentru care ar trebui sa parasesti pestera confortului personal

1132

Viata este frumoasa, dar capata profunzime atunci cand te afli in calatoria catre indeplinirea scopurilor aflate in concordanta cu propriile tale convingeri. Acest articol va va oferi o noua perspectiva si va incerca sa va motiveze in calatoria catre adevaratele scopuri interioare. Iata care sunt cele SAPTE motive pentru care ar trebui sa parasesti pestera confortului personal:

1. Viitorul nu este evident

Viitorul nu este nici sigur si nici evident in cazul in care vei continua sa locuiesti in pestera confortului personal. Schimbarea se petrece in mod constant in viata; in cazul in care vei opune rezistenta schimbarii firesti, pur si simplu nu vei supravietui. Charles Darwin a discutat despre “supravietuirea celui mai adaptat”, nu despre supravietuirea celui mai puternic. Cei care se adapteaza in fata schimbarii, in cele din urma reusesc sa supravietuiasca pentru a-si atinge aspiratiile, asa ca de te-ai relaxa in interiorul pesterii atunci cand viitorul nu este promis nimanui? In aceasta calatorie nu vei pierde nimic, cu exceptia temerilor tale interioare.

2. Lipsa ta de actiune te face in cele din urma sa te urasti pe tine insuti

La inceput, cu siguranta, momentele din interiorul pesterii nu-si vor face cunoscute aspectele negative. Cu toate acestea, cu timpul, vei pierde din vedere multimea de posibilitati si lumea minunata care asteapta sa fie descoperita. Facand asta vei ajunge in cele din urma sa te urasti pe tine insuti. Este mai bine sa-ti traiesti viata fara regrete si fara rusine, decat sa ajungi sa fii propriul tau inamic si sa te flagelezi clipa de clipa cu ganduri pline de regrete. Ridica-te si incepe-ti calatoria vietii tale!

3. Aceasta calatorie merita sa fie urmata

Calatoria in afara pesterii poate fi plina de incercari si necazuri. Cu siguranta nu va fi usor, dar cu siguranta este o calatorie care merita pe deplin sa fie urmata. Toate aceste incercari pe care le vei intalni in calea ta vor face din tine un diamant stralucitor. Cu cat incertitudinile vietii te vor lovi mai mult, cu atat vei straluci mai mult. Urmarirea fericirii interioare este intotdeauna precedata de adevaruri dure, dar chiar aceste adevaruri sunt cele care te vor face in cele din urma sa intelegi ca destinatia nu este atat de important precum este calatoria in sine.

4. Probabil vei gasi comoara

Joseph Campbell spune “Pestera in care te temi sa pasesti detine comoara pe care o cauti.” Comoara poate fi reprezentata de orice lucru in care tu crezi cu adevarat, indiferent ca este vorba de pasiunea ta pentru muzica, de interesul pentru politica, de dragostea pentru arta sau de dorinta de a le fi de folos celorlalti. Istoria este plina de oameni minunati care au parasit confortul pesterii si care au reusit in cele din urma sa gaseasca comoara.  Asa ca, nu te ingrijora, ai incredere in tine si paraseste confortul cu care te-ai obisnuit.

5. Te vei dezvolta ca om

Universul se afla in interiorul tau; nu o sa poti sa-l descoperi decat in cazul in care decizi sa te dezvolti ca persoana. Calatoria in afara pesterii iti ofera sansa de a te dezvolta spiritual si de a te schimba in concordanta cu cerintele calatoriei. Viata este plina de paradoxuri si vei putea sa le intelegi doar in cazul in care te dezvolti ca om.

6. Vei descoperi scopul vietii tale

Scopul ultim al vietii tale nu este determinat de destin, acesta trebuie sa fie descoperit de catre tine. Exista posibilitatea sa-l descoperi doar daca iei decizia de a parasi pestera confortului tau interior. Nu o sa descoperi niciodata care este scopul vietii tale decat in cazul in care iei decizia te a pleca in cautarea lui.

7. Vei atinge “Nirvana”

Buddha descrie Nirvana, ca fiind forma suprema de realizare umana; ea nu este altceva decat o stare de transcendenta a temerilor si a dorintelor interioare. Calatoria iti va testa sinele spiritual cu scopul de a depasi teama de incertitudine si de a te elibera de dorintele tale meschine. Aceasta adevarata stare de transcendenta va reprezenta pentru tine o sursa eterna a fericirii pe care ai cautat-o intreaga ta viata.