Cele SAPTE legi spirituale ale succesului

1166

Este viata ta doar o serie de momente separate? Sau este ceva mult mai mare, o conexiune care iti controleaza viata. Deepak Chopra, celebrul spiritualist si medic, a invatat de mult ca tot ceea ce se intampla in acest moment este rezultatul tuturor alegerilor pe care le-am facut la nivel mental pana acum.

In anul 1994 el a publicat “Cele SAPTE legi spirituale ale succesului”, o carte extraordinara in care sunt precizate principiile de viata prin care, a sustinut el, putem sa ne aliniem diferitele aspecte ale spiritului nostru pentru a ne dezvolta o viata implinita, in concordanta cu ordinea naturala a vietii. La sfarsitul articolului veti gasi aceasta carte minunata de care va vorbim, o carte in care Deepak ilustreaza perfect concepte filosofice estice – Karma – si principii vestice – leagea efortului minim. Iata care sunt cele SAPTE legi spirituale ale succesului:

1. Legea Karmei

Fiecare actiune genereaza o forta de energie care se intoarce la noi asemenea fortei generate de actiunea noastra. Alegerea actiunilor care aduc fericirea si succesul altora asigura fluxul de fericire si succes pentru tine.

Functioneaza? Conceptul de karma traverseaza multe culturi si religii. “Ce semeni aia culegi” pare sa creioneze foarte clar aceasta lege. Cand ai fost nedreptatit, este reconfortant sa crezi ca si ei isi vor primi portia lor de nedreptate la un moment dat. Cu toate acestea, bazandu-te prea mult pe ideea de karma, poate fi, de asemenea, periculos daca incepi sa dai vina pe tine insuti pentru tot ceea ce se intampla si daca vei incerca sa controlezi totul. Cel mai bun mod de a actiona in concordanta cu aceasta lege este de a face tot ceea ce poti in orice moment si sa te implici cu o energie pozitiva in tot ceea ce faci, dar sa intelegi ca exista posibilitatea ca aceasta sa nu se intoarca intotdeauna in acelasi mod.

2. Legea minimului efort

Accepta oamenii, situatiile si evenimentele in timp ce-si fac aparitia. Asuma-ti responsabilitatea pentru situatia in care te afli si pentru toate aspectele si evenimentele vazute ca fiind probleme. Renunta la necesitatea de a-ti apara punctul de vedere.

Functioneaza? Chopra este de parere ca fiecare situatie este samanta unei oportunitati si in fiecare samanta ne este promisa o intreaga padure. Provocarea se afla in faptul ca multe dintre “seminte” sunt momente dureroase pe care alegem sa nu le experimentam. Cheia pentru acceptarea acestei legi se afla in recunoasterea realitatii potrivit careia de cele mai multe ori in urma suferintei si a situatiilor neplacute apar cele mai importante lectii de viata.

3. Legea potentialitatii pure

Fa-ti timp pentru a ramane in tacere si in linistea propriei tale fiinte in fiecare zi. Asista in tacere inteligenta oricarui lucru viu. Evita sa judeci. Aceasta lege sustine ca fiecare dintre noi suntem constiinta pura, “iar constiinta reprezinta tot una cu potentialitatea pura; ea reprezinta un camp al tuturor posibilitatilor si al creativitatii infinite.”

Frunctioneaza? Descoperirea locului interior plin de pace in aceasta lume agitata pare a fi o sarcina extrem de dificila, dar este una plina de satisfactii. In cazul in care exista posibilitatea ca adesea sa te conectezi cu tine insuti in felul acesta, te vei afla pe calea succesului spiritual.

4. Legea daruirii

Astazi, fa-i oricarei persoane cu care te intalnesti un cadou: un compliment, un zambet sau o floare. Primeste cu recunostinta darurile care ti se ofera. Conecteaza-te cu aceasta lege prin oferirea si primirea de ingrijire, afectiune, apreciere si dragoste.

Functioneaza? Darnicia este un alt concept care pare a fi intalnit in toate culturile si religiile. Dar, la sfarsitul zilei, cei mai multi oameni nu isi dau seama de puterea transformatoare pe care o are generozitatea. Oferindu-ti darurile in exterior, vei fi rasplatit mai mult decat iti poti imagina vreodata.

5. Legea intentiei si a dorintei

Inerent in orice intentie si dorinta exista o mecanica care duce la implinirea ei. Creaza-ti o lista a dorintelor tale. Ai incredere, in special in momentele in care lucrurile nu par sa iasa asa cum iti doresti, ca exista o lectie de invatat si un motiv.

Functioneaza? Una dintre convingerile fundamentale ale lui Chopra este ca, pentru a produce o schimbare in viata ta, va trebui sa le oferi instinctelor tale profunde o noua sansa. Va trebui sa depasesti tendinta de a-ti pune la indoiala propriile tale insticte si va trebui sa depasesti tendinta de a avea mai multa incredere in parerea celorlalte persoane in pofida a ceea ce iti transmite spiritul tau. Primul pas pe care il poti face pentru a-ti transforma visele in realitate este reprezenta de descoperirea acelor vise adevarate.

6. Legea detasamentului

Ofera-ti tie si celorlalti libertatea de a fi cine esti cu adevarat. Nu forta solutiile – permite-le solutiilor sa apara in mod spontan. Incertitudinea este necesara in calea ta catre libertate.

Functioneaza? Incercarea de a-i controla pe ceilalti este una dintre cele mai frustrante si inutile incercari ale vietii. Eliberandu-i pe ceilalti de aseptari, te eliberezi pe tine insuti.

7. Legea Dharmei

Cauta-ti Sinele profund. Descopera-ti talentele tale unice. Intreaba-te “Cum pot sa servesc cel mai bine omenirea cu ajutorul talentelor si aptitudinilor mele?”. Folosirea talentelor tale unice cu scopul de a le sluji celorlalti aduce fericire nelimitata si abundenta.

Functioneaza? Aceasta lege poate fi redusa  la intrebarea “Care este scopul profund al vietii mele?”.

Citeste “Cele sapte legi spirituale ale succesului” de Deepak Chopra – AICI