Cele SAPTE beneficii uimitoare ale mersului in picioarele goale

1179

In urma unor numeroase studii stiintifice, cercetatorii au ajuns sa accepte abundenta de beneficii oferite de mersul in picioarele goale. Stiinta reflexologiei din spatele mersului in picioarele goale este dificil de negat. Iata care sunt cele SAPTE beneficii uimitoare ale mersului in picioarele goale:

1. Reducerea inflamatiei

Probabil cel mai valoros beneficiu prezentat in cadrul acestui articol, dincolo de confortul pe care ni-l ofera, este legat de efectul de reducere a inflamatiei pe care-l are acest mod de a ne deplasa. Inflamatia reprezinta principala cauza a aparitiei unui numar enorm de mare de afectiuni, printre care enumeram doar cateva: afectiunile cardiovasculare, Alzheimer, diabet, distrofia musculara, probleme digestive, colon iritabil si multe altele. Toate acestea pot fi prevenite reducandu-se inflamatia de la nivelul organismului.

Radicalii liberi asociati cu aparitia cancerului sunt cunoscuti a avea o sarcina pozitiva. Aceste particule joaca un rol important in starea generala de sanatate, dar pot cauza aparitia unor anumite afectiuni atunci cand nu sunt disipate corect.

Pamantul are o sarcina negativa, de aceea este folosit adesea termenul de “impamantare” in lumea aparatelor electrice si electronice. Prin contactul direct cu Pamantul, putem, in conditii de siguranta si in mod natural sa eliminam acesti radicali liberi.

2. Imbunatatirea starii generale de sanatate.

Ceea ce nu realizam majoritatea dintre noi este masura in care incaltamintea traditionala separa si modifica pozitonarea naturala a gleznei si a calcaiului. Majoritatea pantofilor ne pozitioneaza picioarele in pozitii nefiresti, fapt ce cauzeaza o slabire si o atrofiere la nivelul principalelor grupe musculare. Din acest motiv, foarte multe persoane au picioarele incredibil de subdezvoltate.

Astfel, pentru foarte multi dintre noi mersul in picioarele goale poate reprezenta o adevarata provocare la inceput. Cu toate acestea, cu timpul, devenim din ce in ce mai sensibili fata de sistemul natural de echilibru, un echilibru ignorat si marginalizat de incaltamintea traditionala. Corpul uman are capacitatea de a se adapta noilor cerinte de schimbare si-si poate dezvolta rezistenta in mod progresiv. si-si poate dezvolta rezistenta in mod progresiv.

Echilibrul nu este un aspect al vietii rezervat doar tinerilor; fiecare dintre noi ne putem imbunatati echilibrul petrecandu-ne cat mai mult timp in picioarele goale pe Pamant zi de zi.

3. O putere mai mare

Atunci cand trezim la viata sistemul vestibular, incepem sa le permitem unor grupe de muschi – ignorate din cauza pantofilor – sa infloreasca. Acest echilibru aduce impreuna cu el o mult mai mare putere fizica si sprijin din partea noilor grupe de muschi.

In cazul in care esti alergator, inotator sau excursionist, vei observa o dezvoltare considerabila a fortei picioarelor tale.

Chiar daca nu esti adeptul activitatilor fizice, acest simplu obicei iti va creste capacitatea de a merge pe jos si de a sta in picioare pentru perioade mai lungi de timp.

4. Imbunatatirea circulatiei

Din nou, prin trezirea sistemului vestibular adormit, este imbunatatita circulatia la nivelul acestor zone. De asemenea, circulatia sanguina este imbunatatita la nivelul picioarelor si organelor sexuale. Acest lucru se traduce intr-un plus de energie si rezistenta si printr-un impuls temporar la nivelul metabolismului. De asmenea, in urma acestei activitati apar mult mai putine dureri articulare, ca urmare a imbunatatirii circulatiei.

5. Imbunatatirea posturii

Acesta este un alt aspect foarte important. Cand incepem in cele din urma sa simtim pamantul de sub picioarele noastre, acestea vor incepe imediat sa ne spuna cat de bine ne echilibram greutatea. Atunci cand ne echilibram intr-un mod proportional greutatea corporala in functie de dimensiunea si de forma corpului nostru, consecinta este reprezentata de o imbunatatire a posturii.

6. Scade tensiunea

Un alt beneficiu fantastic al mersului in picioarele goale. Putem reduce tensiunea arteriala prin stimularea terminatiilor nervoase din talpile picioarelor noastre. In timp ce mergem in picioarele goale, respiratia noastra se afla intr-o sincronicitate cu miscarile noastre, iar experienta pe care o traim este una de libertate si de expansiune.

7. Picioare sanatoase

Mergand in picioarele goale putem avea picioare mai rezistente. Toate beneficiile prezentate pana acum formeaza un intreg, mult mai mare si mai important decat ar putea sa fie considerat la prima vedere in lipsa unor dovezi stiintifice. Cu toate acestea, speram ca aceste uimitoare beneficii te vor face sa incluzi in rutina ta zilnica si acest obicei sanatos.