Cele PATRU remedii naturale eficiente in timpul sezonului rece – Spune adio racelii!

1470

In fiecare an suntem bombardati in aceasta perioada a anului de afise si de sloganuri care ne sfatuiesc sa ne vaccinam sau sa cumparam anumite tratamente antivirale. Asistam la un atac psihologic puternic sub titlul de “Vaccinul si medicamentle sunt cea mai buna protectie impotriva gripei!”.  Astfel, ajungem la concluzia potrivit careia nu putem face nimic pentru a preveni aparitia racelii si gripei, cu exceptia acelui vaccin. In ciuda faptului ca vaccinurile impotriva gripei s-au dovedit a fi ineficiente in multe dintre cazuri si in ciuda faptului ca s-au dovedit a fi toxice pentru oameni si pentru animale, acestea sunt in continuare promovate.

Potrivit Centrului de Control si de Prevenire a Bolilor, urmatoarele substante se gasesesc in vaccinurile impotriva gripei: aluminiu, antibiotice, proteine de ou, formaldehida, tesut uman, glutamat monosodic si timersol (mercur).

Acestea sunt cateva dintre principalele recomandari care te vor ajuta sa previi aparitia afectiunilor in sezonul 2014-2015:

1. Uleiul de ficat de cod

Dintre toate super-alimentele care exista, uleiul de ficat de cod se afla in fruntea listei. Multi dintre noi nu realizam beneficiile uimitoare oferite de acest tip de ulei. Uleiul de ficat de cod este plin de vitamine liposolubile, care sustin sistemul imunitar, si de aicizi grasi, cum ar fi EPA si DHA care au proprietatea de a reduce inflamatia. Mai mult decat atat, organismul tau are nevoie de acesti acizi grasi in perioada sezonului rece deoarece riscul aparitiei depresiei este mult mai mare, iar proprietatea de prevenire a depresiei pe care o detin acesti acizi grasi este foarte cunoscuta. Uleiul de ficat de cod contine mult mai multa vitamina A si mult mai multa vitamina D per unitate de greutate in comparatie cu orice alt aliment. O singura lingurita de ulei de ficat de cod contine 2000 de UI de vitamina D. Practic, nu exista afectiuni care nu raspund pozitiv la tratamentul cu ulei de ficat de cod.

2. Cimbrul

Cimbrul are efecte antivirale, antibacteriene, antifungice, antibiotice si antiseptice. De aceea, cimbrul este un remediu natural care iti poate proteja organismul in timpul sezonului rece. Nu numai ca cimbrul este cunoscut pentru uciderea microbilor, dar sprijina si eliminarea toxinelor prezente la nivelul organismului. In plus, cimbrul stimuleaza formarea de celule albe din sange, stimuland astfel raspunsul imunitar fata de organismele invadatoare.

3. Turmeric

Presara acest condiment delicios peste alimentele tale ori de cate ori poti. Agentii anti-bacterieni prezenti in turmeric lupta impotriva racelilor, tusei si gripei. Curcuma, ingredientul cheie din turmeric, este cunoscut pentru proprietatile sale anti-bacteriene si anti-inflamatorii.

4. Miere si scortisoara

O lingurita de miere amestecata cu un varf de lingurita (¼) de scortisoara pudra, administrata timp de trei zile poate preveni si vindeca tusea cronica, raceala si iti poate curata sinusurile. Utilizarea consistenta de miere lupta impotriva bacteriilor si a bolilor virale prin consolidarea glubulelor albe din sange.