Cele OPT lucruri de care nu ai nevoie pentru a fi fericit

1496

Suntem facuti sa traim cu convingerea ca totul ar trebui sa fie intr-un anumit fel descoperi si pentru a aprecia cu adevarat momentele vietii noastre. Adevarul este ca, pentru a fi cu adevarat fericiti, avem nevoie de mult mai putin decat suntem facuti sa credem. De fapt, unul dintre cele mai bune sentimente apare atunci cand iti dai seama ca poti fi la fel de fericit si cu si fara lucrurile materiale de care ai crezut ca ai nevoie pana in acel moment. Iata care sunt cele OPT lucruri de care nu ai nevoie pentru a fi fericit:

1. De circumstante ideale

Cei mai multi dintre oamenii fericiti nu traiesc in concordanta cu anumite circumstante ideale, ci mai degrama cu un anumit set de atitudini. Alegerea de a fi pozitiv si recunoscator pentru tot ceea ce exista in viata ta in acest moment determina modul in care iti vei trai restul vietii tale. Asa ca, incearca sa descoperi ceva pozitiv despre ziua de astazi. Chiar daca uneori va trebui sa cauti un pic mai mult, cu siguranta ceva pozitiv exista.

In cele din urma, cele mai mari realizari ale tale sunt momentele in care ceea ce faci iti permite sa descoperi frumusetea vietii tale.

2. De aprobarea tuturor

Cea mai mare inchisoare in care poti sa locuiesti este reprezentata de frica de ceea ce cred altii despre tine.

Nu-i poti lasa pe ceilalti sa-ti spuna cine esti sau ce vrei. Va trebui sa decizi pentru tine. Atunci cand vine vorba de propriile tale decizii, ceea ce crezi tu conteaza mult mai mult in comparatie cu ceea ce cred celelalte persoane despre tine. Nu-i lasa pe ceilalti sa faca sa te simti vinovat pentru ca iti traiesti viata. Este viata ta. Atata timp cat nu ranesti pe nimeni, traieste-ti viata in felul tau.

Implinirea si succesul in viata depind foarte mult de capacitatea ta de a utiliza pe deplin capacitatile mentale pentru a-ti atinge obiectivele, visele si dorintele personale. Fa-ti suficient timp pentru a petrece in compania propriei tale persoane, fara interferente exterioare.

3. De un trecut perfect

Nu lasa umbrele trecutului sa intunece prezentul si viitorul vietii tale. Elibereaza-te de trecutul tau, iarta-i pe ceilalti, iarta-te pe tine insuti si mergi mai departe. Doar pentru ca trecutul nu s-a dovedit a fi asa cum ai sperat, asta nu inseamna ca viitorul nu poate fi asa cum iti doresti. De fapt, de cele mai multe ori ne dezvoltam in momentele in care suferim cel mai mult.

De cele mai multe ori, singura diferenta dintre fericirea pe termen lung si disperarea pe termen lung este reprezentata de renuntare. Atata timp cat continui sa mai respiri si nu renunti, nu este prea tarziu. Astazi este un nou inceput.

4. De controlul complet asupra vietii

Viata se afla intr-o continua schimbare si noi ne schimbam odata cu ea. Noi nu mai suntem aceeasi care am fost acum un an, acum o luna sau cu o saptamana in urma. Ciclul de viata nu se opreste niciodata. De aceea, fiecare final este un nou inceput.

Desi exista multe aspectele ale vietii care nu se afla sub controlul tau, poti controla modul in care reactionezi in fata provocarilor si situatiilor din viata ta. Viata fiecaruia dintre noi este formata din aspecte pozitive si aspecte negative, iar fericirea ta interioara depinde intr-o foarte mare masura de modul in care te concentrezi asupra acestor doua aspecte. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este acela de a renunta la tot ceea ce nu poti controla si sa-ti investesti energia in aspectele pe cre le poti influenta.

5. De o viata lipsita de griji si de stres

Marile provocari ale vietii noastra fac  ca viata sa fie interesanta, iar depasirea lor ne ofera un sens in plus vietii. Niciodata nu o sa traim o viata perfecta, tot timpul vor exista provocari, obstacole si conditii dificile. Cu toate acestea, cu fiecare pas pe care-l facem in directia corecta devenim mai puternici, mai calificati si mai increzatori.

6. De toate lucrurile pe care nu le ai

Fericirea consta in aprecierea lucrurilor, oamenilor, evenimentelor si stuatiilor din viata ta, cu alte cuvinte aprecierea a ceea ce exista deja in viata ta. Atunci cand esti prins intr-un proces de schimbare, de acumulare, de cele mai multe ori vei uita sa apreciezi ceea ce exista deja in viata ta.

7. De un munte de bani

In cazul in care ne-am numara binecuvantarile din viata noastra, in loc sa ne numaram banii, am fi mult mai bogati. Pastreaza banii in mintea ta, dar in afara inimii tale. Adevarat masura a bogatiei tale este reprezentata de valoarea ta in cazul in care ti-ai pierde toti banii.

Formula fericirii – Fa tot ceea ce poti si apreciaza ceea ce ai.

Formula nefericirii – Compara-te cu ceilati si cu lucrurile pe care le au.

Este minunat sa ai bani si sa-ti permiti lucrurile pe care banii le pot cumpara, dar este important sa nu pierzi din vedere lucrurile pe care banii nu le vor putea cumpara niciodata.

8. De fericire constanta

Nu o sa poti sa fii fericit daca nu esti nefericit uneori. Viata nu este intotdeauna perfecta si nu ar trebui sa te astepti la o viata presarata in mod constant de momente de fericire.

Pe termen scurt, starea ta de spirit va fluctua, dar capacitatea de a face fata acestor fluctuatii te va ajuta sa-ti construiesti fericirea interioara pe termen lung. Oricine poate fi fericit atunci cand viata este roz. Este necesar sa ai un suflet puternic pentru a-ti pastra zametul pe buze atunci cand viata nu prea iti zambeste.