Iata care sunt cele mai intalnite NOUA mituri pe care ar trebui sa le cunosti despre Candida (albicans):
#1. „Doar femeile sufera infectii Candida”
Candida albicanis este considerata a fi o infectie la care sunt supuse doar femeile. De fapt, aceasta infectie fungica afecteaza atat barbatii, cat si femeile si copiii. Cerecetarile arata ca peste 90% din populatia poate avea Candida sistemica.
#2. „Candida are nevoie de zaharuri pentru a deveni patogena si pentru a se raspandi”
Zaharurile vor alimenta Candida intr-un mod eficient, dar presupunerea gresita apare atunci cand majoritatea oamenilor considera ca prin eliminarea zaharurilor si carbohidratilor simpli din dieta vor putea sa o infometeze de moarte. Persoanele care nu petrec suficient timp analizand aceasta infectie ajung sa raspandeasca informatii in detrimentul altor persoane. Candida poate trai foarte bine doar din proteine, precum si din grasimi. Eliminarea zaharurilor sub orice forma a acestora poate duce la o slabiciune a sistemului imunitar si la un intestin permeabil.
Scopul principal al tuturor organismelor vii este supravietuirea. In cazul in care eliminati toate sursele de hrana ale acestei infectii, aceasta la un moment dat se va transforma intr-o forma mai severa, in cautarea sa de hrana prin organism. In cazul in care cineva mi-ar lua toate produsele alimentare din frigider, m-as duce la cumparaturi.
#3. „Numai persoanele care sufera de afectiuni ale sistemului imunitar sunt supuse infectiilor cu Candida”
Punctul de vedere medical este ca persoanele imunodeprimate sufera infectii Candida. Pozitie oficiala sau nu, indiferent de motiv, este falsa, inselatoare si demonstreaza o lipsa completa de cunostinte despre candida, microbiologie si fiziologie. In plus, acesta este exact opusul a ceea ce toate studiile au tot demonstrat inca din anul 1940, atunci cand au fost introduse spre comercializare antibioticele.
NASA desfasoara studii in acest domeniu, deoarece astronautii s-au intors cu infectii fungice din spatiu. Oare astronautii sunt imunodeprimati?
Cercetarile au demonstrat in mod repetat ca aceasta conditie nu trebuie sa fie indeplinita pentru ca aceasta infectie sa se transforme in forma sa fungica si sa invadeze organismul. Pe de alta parte, un sistem imunitar slabit, poate contribui considerabil la raspandirea infectiei. Ce poate slabi sistemul imunitar? Grijile, stresul, colorantii alimentari, zaharul si printre multe alte lucruri, candida in sine.
#4. „Candida are nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta”
Acesta este un alt mit imprastiat de persoanele care considera ca totul in organism are un ph alcalin. Tracul digestiv se presupune a fi acid si in mod normal nu ar trebui sa atinga un ph alcalin pana la captul inferior. Tesutul vaginal, de asemenea, ar trebui sa fie un mediu acid.
Bacteriile lactice produc acid lactic care ajuta mentinerea unui ph acid. Stomacul este foarte acid, iar aciditatea sucurilor care parasesc stomacul stimuleaza functia pancreatica, precum si mentinerea unui echibru al ph-ului in tractul intestinal. Acizii biliari contribuie de asemenea la mentinerea unui ph acid. Intr-un mediu acid, candida exista sub forma sa fungica controlata, dar de indata ce ph-ul organismului se schimba catre alcalin, acest mediu stimuleaza conversia la forma sa patogena, fungica. Acelasi lucru este valabil si in cazul E. Coli. Intr-un mediu acid, ea joaca un rol in producerea de vitamina K pentru organism. Intr-un mediua alcalin, devine forma patogena care cauzeaza atat de multe probleme pentru foarte multe persoane. Infectiile fungice cu Candida prospera extrem de bine in mediile alcaline, cum ar fi fuxul sanguin.
#5. „Mercurul hraneste Candida”
Multe persoane sunt de parere ca mercurul este cauza principala a tuturor afectiunilor organismului. Singura explicatie posibila la care ne putem gandi este faptul ca mercurul suprima sistemul imunitar, ceea ce ar permite, eventual, infectiei fungice sa se raspandeasca. Cantitatea de mercur necesara pentru a avea un efect supresiv asupra sistemului imunitar este mult mai mare decat cantitatea cu care avem de-a face multi dintre noi. In plus, nu exista studii care sa ateste aceasta ipoteza.
#6. „Oxigenul ucide Candida”
Acesta este un alt mit eronat. Candida albicanis este un anaerob facultativ, ceea ce inseamna ca poate exista in medii foarte bogate in oxigen – gura, piele – cat si in medii foarte sarace in oxigen – tractul intestinal si tesuturi ale corpului. Mai mult decat atat, unele studii sugereaza ca este mult mai dificil sa elimini aceasta infectie fungica atunci cand aceasta apare intr-un mediu bogat in oxigen.
#7. „Medicamentele reprezinta singurul remediu impotriva Candida”
Foarte multe persoane sunt familiarizate cu aceasta ipoteza. De foarte multe ori, tot ceea ce poate face tratamentul medicamentos este sa creasca rezitenta Candidozei in fata unor tratamente ulterioare. Candida este foarte adaptabila la medicamentele care incearca sa o omoare. In zilele noastre se incearca descoperirea unor noi medicamente deoarece Candida a capatat o rezistenta la majoritatea dintre acestea. In plus, medicamentele antifungice au foarte multe efecte secundare, printre care distrugerea tesutului hepatic si suprimarea sistemului imunitar.
Cea mai buna alegere este reprezentata de antifungicele naturale deoarece acestea nu sunt toxice pentru organismul uman. Cele mai multe plante de pe Pamant au dezvoltat o forma de protectie fungica cu scopul de a evita sa fie distruse de milioanele de ciuperci care exista pe Pamant. Unul dintre cele mai puternice antifungice naturale este uleiul de cocos.
#8. „Utilizarea antifungicelor trebuie sa fie facuta aleatoriu cu scopul de a elimina Candida”
De cele mai multe ori aceasta afirmatie este gasita in multe dintre site-urile holistice si nu in studiile medicale. Candida si-a dezvoltat rezistenta la medicamentele anti-fungice, asa ca, asa cum am precizat mai sus, aceasta abordare nu da rezultate exceptionale. Gasiti-va remediul in natura!
#9. „Medicii sunt familiarizati cu infectiile cu Candida”
Cei mai multi medici chiar nu sunt familiarizati pe deplin cu aceasta infectie si nici macar nu se ostenesc sa afle mai multe despre ea. Exista peste 5.3000 de studii de cercetare cu privire la Candida albicanis. Cu toate acestea medicina nu are un raspuns in fata acestei infectii.
Unii medici afirma ca doar pacientii imunodeprimati si pacientii care urmeaza tratamente de chimioterapie sau medicamente imunosupresoare sunt supusi infectiilor cu Candida. Nimic mai fals. Cercetarile din anul 1990 arata ca, pana si cea mai mica modificare a florei intestinale poate provoca infectiile cu Candida. Mai multe studii arata ca aceasta infectie fungica poate fi provocata de administrarea antibioticelor si ca aceste schimbari pot provoca probleme acute, de la diaree, pana la obezitate, cancer sau colita. De asemenea, exista cercetari care atesta faptul ca aceasta infectie fungica apre si la persoanele complet sanatoase din punct de vedere medical.