Cele CINCI convingeri care iti vor schimba viata pentru totdeauna

1478

Ce crezi cu adevarat despre tine? Ce posibilitati iti ofera viata? Care sunt limitele personalitatii tale? Care crezi ca este scopul vietii? Care crezi ca este rolul tau in aceasta imagine de ansamblu?

Vezi tu, credintele noastre interioara prezic in mare masura tipul de viata pe care o vom trai. Cu alte cuvinte, nu putem sa traim o viata ce este deconectata de sistemul nostru de credinta.

Unele credinte sunt convingeri autodistructive care ne pot ingreuna calatoria si ne pot ancora intr-o viata plina de dezamagire. Alte convingeri ne vor elibera si ne vor ajuta sa ne ridicam ca un balon la inaltimi inimaginabile pline de posibilitati si de bucurie.

Iata care sunt cele CINCI convingeri care iti vor schimba viata pentru totdeauna:

1. Tu contezi!

Esti important. Exista o valoare tocmai in existenta ta. Esti o persoana de valoare, iar existenta ta face o diferenta in aceasta lume in care traiesti. Exista lucruri ce-ti sunt date sa le faci. Ceea ce faci tu conteaza.

Tu esti important deoarece faci parte dintr-o familie mult mai mare decat crezi, aceasta familie este unmanitatea si prin urmare, ai valoare inca de la nastere. Aceasta valoare nu o sa poata sa ti-o ia nimeni niciodata.

Cei care au internalizat neglijenta parintilor sau prin mesajele transmise de acestia au ajuns la concluzia ca sunt lipsiti de valoare, nu-si vor arata respectul cuvenit si nici nu-l vor cere de la cei din jurul lor.

Cei care cred ca au valoare, doar pentru simplul fapt ca exista, sunt cei care descopera ca viata este plina de semnificatie si scop. Intreaga lume le deschide acestor oameni o usa a posibilitatilor si cu siguranta vor avea incredere sa paseasca prin aceasta usa asteptandu-se la ceva minunat de la viata.

2. Viata conteaza

Nu numai tu esti cel care conteaza, dar insasi viata conteaza. Prin urmare, ce faci cu viata ta conteaza. Alegerile pe care le faci in viata ta conteaza. Astfel, poti risipi momentele vietii tale sau le poti folosi la maxim, spre binele tau si al celor din jurul tau. Ne-a fost oferita doar o singura viata ca muritori, o singura viata in care sa ne indeplinim scopul, sa ne dezvoltam talentele, abilitatile si caracterul si sa iubim.

Fiecare dintre noi suntem datori sa luam masurile necesare pentru a ne descopri menirea in viata si sa invatam sa traim cu pasiune. Nu pierde momentele pretioase ale vietii, deoarece acestea sunt atat de pretioase pentru tine si pentru dezvoltarea ta ca om.

3. Exista un potential nelimitat in interiorul tau

Ai incredere ca vei putea sa fii ceea ce-ti doresti sa fii. Este necesar sa crezi cu adevarat in exeptionala putere a vointei umane si in elasticitatea spiritului uman. Nu conteaza cat de departe esti in acest moment fata de locul in care iti doresti sa ajungi, dar este important sa crezi ca iti poti dezvolta atributele, atitudinea si abilitatile necesare care te pot conduce catre acel loc.

Credinta este primul pas. In cazul in care lipseste credinta si crezi ca nu te vei putea ridica la nivelul visului tau personal sau la nivelul oportunitatii pe care ti-o ofera viata, atunci tu vei face tot posibilul, constinent, dar de cele mai multe ori inconstient, sa-ti sabotezi singur incercarile de atingere a visului personal, deoarece in interiorul tau tu nu crezi cu adevarat ca atingerea acestuia este pe deplin posibila.

Doar frica si indoiala se afla in calea ta catre atingerea potentialului interior. Cei care cred in potentialul lor, iau masuri cu scopul de a elimina obstacolele care stau in calea lor catre visul lor personal si incearca sa gaseasca raspunsul la cele mai incitante intrebari ale vietii.

4. Relatiile conteaza cel mai mult

Cele mai importante relatii din viata ta ar trebui sa aiba prioritate fata de restul scopurilor. Este necesar sa le faci loc acestor relatii importante in viata ta.

Doar facandu-le loc in viata ta, aceste relatii vor reusi sa infloreasca si sa se dezvolte in ceva bogat si satisfacator. Cu alte cuvinte, este necesar sa-ti petreci timpul impreuna cu familia ta si cu cei mai buni prieteni, chiar daca sunt momente in care esti mai mult decat ocupat.

Relatiile tale cele mai importante deoarece acestea sunt cele care determina calitatea vietii tale intr-o mare masura si-ti vor oferi ceva ce un cont bancar nuo sa-ti poata oferi niciodata.

5. Tu esti cel care poate face o diferenta

Tu esti cel care poate sa traiasca o viata profunda si cel care poate face  lucruri cu adevarat profunde. Poti adauga un scop si un sens vietii tale facand lucruri semnificative si motivante.

Ai increde in capacitatea ta de a lupta pentru un bine cu adevarat maret. Un act de bunatate trimite o unda prin viata ta si ii poate inspira pe ceilalti sa faca la fel. Nu cauta sa schimbi lumea, ci incearca sa fii chiar tu o inspiratie pentru cei din jurul tau.

Cauta oportunitati in fiecare moment al vietii tale prin care sa poti sa le faci vietile mult mai placute celor din jurul tau. Tu nu te afli aici pentru a fi serivit de catre cei din jurul tau. Esti aici pentru a-i servi pe ceilalti.