Utilizarea cuisoarelor dateaza inca din timpul dinastiei Han (207 i.Hr. – d.Hr.). In acea perioada, cuisoarele erau utilizate in principal pentru a trata respiratia urat mirositoare. Cei care doreau sa comunice cu imparatul chinez erau obligati sa tina un cuisor in gura, tocmai in acest scop. De-a lungul timpului, in medicina traditionala chineza, cuisoarele au fost folosite pentru a trata diferite probleme digestive, hernii sau infectii fungice.
Cuisoarele au ajuns in Europa in secolul 4 d.Hr. In acea perioada erau considerate a fi un adevarat lux si erau utilizate ca parte a unui preparat utilizat pentru tratamentul gutei. De indata ce acest condiment a devenit dispoibil si pe teritorul Europei, a fost folosit in acelasi mod in care era folosit de medicina traditionala chineza.
Pe scala ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi), scala folosita pentru a se evalua valoarea antioxidanta a alimentelor, cuisoarele au cel mai mare scor ORAC. Dincolo de capacitatea cuisoarelor de a preveni si de a lupta impotriva cancerului, cuisoarele detin umitoare proprietati de purificare si de protectie.
Cuisoarele sunt un condiment foarte frecvent utilizat pe scara larga peste tot in lume. Cuisoarele sunt renumite pentru aroma si pentru gustul lor foarte bogat.
1. Consumul de cuisoare poate ajuta si curata organismul de toxine daunatoare si de microbi. Astfel, sanatatea organismului tau va fi stimulata.
2. Cuisoarele au capacitatea de a-i oferi organismului o protectie celulara si pot stimula productia de energie la nivelul intregului organism.
3. Cuisoarele reprezinta un rapid si eficient remediu pentru durerile de dinti. Plaseaza un cuisor in zona afectata si vei observa cum durerea incepe sa te paraseasca rapid.
4. Cuisoarele iti igienizeaza cavitatea bucala. Totul se datoreaza unei substante chimice, denumita eugenol, cea care-i ofera acestui condiment aroma deosebita.