15 lucruri pe care oamenii cu adevarat fericiti le fac diferit

1312

Care sunt diferentele semnficative dintre oamenii fericiti si cei nefericiti? Desigur, ar trebui sa fie foarte clara aceasta distinctie pentru fiecare dintre noi: oamenii fericiti sunt fericiti pentru ca sunt fericiti, iar oamenii nefericiti sunt nefericiti pentru ca sunt nefericiti? Nu? Ei bine, intr-o anumita privita, acest raspuns este corect. Dar, noi vrem sa stim ceea ce fac oamenii fericiti in mod diferit, asa ca am alcauit o lista pe care oamenii oamenii cu adevarat fericiti le fac diferit:

1. Dragoste vs. Frica

03

Ei bine, va pot spune cu certitudine ca oamenii cu adevarat fericiti sunt acele persoane care se tem mai putin si iubesc mai mult. Acestia privesc fiecare clipa, fiecare persoana, fiecare provocare ca fiind o oportunitate care-i va ajuta sa descopere cat mai multe despre ei insisi si despre lumea din jurul lor.

2. Acceptare vs. Rezistenta

03

Oamenii cu adevarat fericiti inteleg perfect ca nu pot schimba pe deplin o situatie dintr-un loc al rezistentei interioare, dar in acelasi timp, acestia inteleg la fel de bine faptul ca dintr-un loc al acceptarii, situatiile, de foarte multe ori se schimba de la sine, fara a mai fi nevoie de interventia directa  a acestora.

Atunci cand in viata lor are lor un eveniment neplacut, acestia nu incearca sa lupte impotriva situatiei. Ceea ce fac in schimb este sa-si adreseze intrebari de genul “Ce pot invata din aceasta situatie?”, “Cum pot sa-mi imbunatatesc…?”. In plus, acestia au tendinta de a privi intotdeauna partea plina a paharului, indiferent de ceea ce se intampla in viata lor.

3. Iertare vs. Ura

03

Oamenii cu adevarat fericiti inteleg perfect cat de nesanatos este sentimentul de manie. Acestia aleg sa ierte, indiferent de evenimentele care au avut loc sau de persoana care le-a provocat. Acestia inteleg ca iertarea este un dar pe care l-au primit de la Divinitate si si-l ofera in primul rand lor.

“Sa tii furia in tine este ca si cand ai tine un taciune incins pe care vroiai sa-l arunci spre altcineva. Tu o sa te arzi!” – Buda

4. Incredere vs. indoiala

03

Aceste persoane au incredere in cei din jurul lor si in ele insele. Fie ca este vorba de de un CEO al unei companii care are un venit de cateva zeci de mii de euro, fie ca este vorba de o femeie de serviciu, acestia intotdeauna cand interactioneaza cu tine te fac sa simti ca esti o fiinta unica si speciala. Acestia inteleg faptul ca propriile noastre credinte sunt profetii care se vor indeplini la un moment dat.

Din aceasta cauza, asigura-te ca-i tratezi pe cei din jurul tau cu bunatate, demnitate si respect, fara a face o distinctie in functie de varsta, sex, statut social, culoare, religie sau rasa. Acestia sunt oamenii de care vorbea Mark Twain la sfarsitul celebrului sau sfat: “Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici fac intotdeauna asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu pot deveni mare.”

5. Semnificativ vs. ambitie

03

Acestia fac lucrurile pe care le fac pentru ca acestea sunt activitatile care le ofera un sens vietii lor. Acestia inteleg ca “a face ceea ce-ti place reprezinta piatra de temelie a abundentei.”, asa cum spune Wayne Dyer.

Acestora le pasa mai mult sa traiasca o viata plina de activitati care au pentru acestia o semnificatie aparte, decat sa joace jocul societatii si sa adopte ceea ce altii ar numi “o viata de succes”. Ironia este ca aceste persoane, de cele mai multe ori ajung sa indeplineasca si standardele societatii, dar fara ca acestia sa-si fi propus acest lucru in primul rand.

6. Lauda vs. Critica

03

Oameni fericiti, probabil, ar fi de acord cu teoria lui Carl Jung referitoare la rezistenta “Ceea ce rezista, nu numai ca persista, dar va creste in dimensiuni”. Acestia nu critica lipsa comportamentului pe care doresc sa-l consolideze, mai degraba, acestia stiu sa laude persoana si comportamentul pe care doresc sa-l consolideze. Acestia sunt persoanele care nu critica, dar care incurajeaza comportamentele pozitive ale celorlalti.

7. Provocari vs. Probleme

03

Oamenii fericiti vor privi intotdeauna problemele ca fiind provocari, ca noi modalitati de a explora noi modalitati de a face lucrurile. Nu in ultimul rand, acestia-si exprima de foarte multe ori recunostinta pentru problemele pe care viata le scoate in calea lor, intelegandu-le ca fiind sigura modalitate prin care se pot dezvolta si prin care isi pot extinde perceptia asupra vietii.

8. Altruism vs. Egoism

03

Acestia fac ceea ce fac nu numai pentru ei insisi, dar si pentru binele celor din viata lor sau pentru binele colectiv. Acestia se asigura ca actiunilor lor aduc un nou sens, un nou grad de responsabilitate si de fericire in viata celorlalti.  De aceea, se straduiesc sa se dezvolte si sa impartaseasca cu cei din jurul lor to ceea ce au ei mai bun si de a-i face pe ceilalti fericiti.

9. Abundenta vs Lipsa

03

Acestia cred intr-o mentalitate a abundentei si prin stilul de viata echilibrat pe care-l au acestia reusesc sa dobandeasca abundenta in toate domeniile vietii lor.

10. Vise mari vs. Realism

03

Acestor oamenii nu le pasa daca sunt sau nu realisti. Acestia sunt cei care indraznesc sa viseze , cei care isi asculta intotdeauna inima si intuitia lor interioara. Maretia realizarilor acestor persoane ne poate speria pe foarte multi dintre noi.

11. Bunatate vs. Cruzime

03

Acestia au un stil aparte de a fi. Isi cunosc limitele in relatii, dar in acelasi timp au o bunatate aparte. Acest lucru se datoreaza intelegerii pe care acesti oameni o au despre puterea celor trei: iubirea de sine, iertarea de sine si acceptarea de sine.

12. Recunostinta vs. Nerecunostinta

03

Indiferent de locul spre care privesc, indiferent de persoanele in jurul carora se afla, acestia au capacitatea de a vedea frumusetea acolo unde majoritatea dintre noi nu reusim sa o vedem. Acolo unde multi dintre noi vedem probleme, acestia vad provocari, acolo unde multi dintre noi vedem saracie, acestia vad abundenta. Acestia-si exprima recunostinta pentru tot ceea ce exista

13. Prezenta vs. Inconstienta

03

Acestia stiu cum sa traiasca in momentul prezent si apreciaza ceea ce au si unde se afla, in timp ce-si pastreaza scopurile interioare vii.

“Cand va surprindeti alunecand in asteptare, iesiti repede din ea. Intrati in momentul prezent. Fiti pur si simplu si bucurati-va de sentimentul vietii. Cand sunteti prezent nu este niciodata nevoie sa asteptati ceva.” – Eckhart Tolle

14. Pozitivitate vs. Negativitate

03

Indiferent de circumstantele exterioare, acestia fac alegerea de a-si mentine o perspectiva pozitiva, fapt ce are tendinta de a irita foarte multe persoane pline de negativitate sau pe persoanele “realiste”.

15. Responsabilitate vs. Invinovatire

03

Acestia isi asuma intreaga responsabilitate pentru viata lor si foarte rar gasesc scuze. Oamenii fericiti inteleg ca in momentul in care alegi sa invinovatesti o forta exterioara, in acel moment, toata puterea ta este inmanata acelei forte. Acestia aleg sa-si pastreze puterea si sa-si asume responsabilitate pentru tot ceea ce li se intampla.