ZECE plante care iti purifica aerul in casa

1882

Urmatoarele zece plante au fost fost clasificate intr-un studiu al celor de la NASA ca fiind cele mai eficiente plante din punctul de vedere al reducerii poluarii atmosferice:

1. Aloe Vera

09

Aceasta planta minune este recunoscuta pentru proprietatea de a calma arsurile solare, de a vindeca intepaturile, taieturile si nu in ultimul pentru proprietatile de detoxifiere a organismului. Aloe vera purifica aerul de poluantii pe care-i emana produsele chimice de curatare. Si mai interesant este faptul ca pe frunzele acestei plante vor aparea pete maro in cazul in care nivelul de substante novice din aer este unul foarte mare.
2. Iedera (Hedera Helix)

07

Potrivit unui studiu desfasurat de catre cercetatorii de la NASA, iedera are cea mai mare capacitate de purificare a aerului din mediul interior. Aceasta planta necesita ingrijire minima, fiind foarte usor de crescut si are capacitatea de a absorbi o substanta cancerigena extrem de toxica, denumita “formaldehida”. Aceasta planta prefera temperaturile moderate si nu are nevoie de foarte multa lumina.
3. Arborele de Cauciuc (Ficus Elastica)

08

Aceasta planta creste cu usurinta in climatele reci si in conditii de iluminare slaba. Aceasta planta nu necesita o ingrjire intensa, dar reprezinta un puternic purificator al aerului din casa ta.
4. Limba Soacrei (Sansevieria Trifasciata)

01

Aceasta planta se adapteaza perfect mediului din dormitorul tau. Nu necesita foarte multa apa si nici foarte multa lumina. Aceasta planta este diferita de celelalte plante. Limba Soacrei absoarbe dioxidul de carbon si elibereaza oxigenul pe timpul noptii, spre deosebire de celelalte plante care elibereaza oxigenul pe timpul zilei. Prin urmare, amplasarea unei astfel de plante in dormitor va poate ajuta sa va odihniti mult mai bine.
5. Crinul Pacii (Spathiphyllum)

02

Aceasta frumoasa planta nu necesita o intretinere deosebita si se descurca foarte bine in mediile lipsite de lumina si de caldura. Crinul pacii se numara printre plantele care pot reduce considerabil nivelul toxinelor din aerul casei tale.
6. Philodendron

03

Philodendronul este o planta adesea cultivata in spatiul interior al locuintelor deoarece este foarte usor de intretinut. Asemanatoare cu iedera, aceasta planta absoarbe foarte eficient substanta toxica denumita formaldehida.

In cazul in care-i acordati atentia necesara, aceasta planta poate sa traiasca vreme indelungata si sa creasca impreuna cu familia dumneavoastra.
7. Chamaedorea seifrizii

04

O planta deosebita ca aspect, Chamaedoreea seifrizii elimina benzenul si tricoletilena din atmosfera casei tale. Acasta planta, adapostita la umbra sau pusa direct la lumina soarelui, poate poate elimina substanele toxice din atmosfera casei tale.
8. Planta paianjen (Chlorophytum comosum)

04 (2)

Aceasta planta este foarte populara datorita aspectului decorativ si nu in ultimul rand, datorita usurintei cu care poate fi ingrijita. Lupta eficient impotriva poluantilor, printre care vom enumera doar cativa: benzen, formaldehida, monoxid de carbon si xilen.
9. Photos (Epipremnum Aureum)

05

Epipremnum aureum iubeste temperaturile mai scazute si nu prea indrageste asa de mult soarele. Aceasta planta este o planta agatatoare, deosebit de decorativa.
10. Dracaena

06

Aceasta planta de interior, asemanatoare cu un mic palmier, este extrem de rezistenta. Poate creste pana la inaltimea tavanului si infloreste atunci cand este expusa la lumina soarelui. Dracaena poate elimina majoritatea toxinelor din aerul casei tale.

 

 

 

 

Sursa