ZECE motive pentru care ar trebui sa mananci MIGDALE mai des

1415

Nutritionistii se afla intr-o relatie de dragoste cu migdalele. In urma cu nu foarte mult timp, in cadrul reuniunii anuale a Societatii Americane de Nutritie, cercetatorii au prezentat noi studii cu privire la beneficiile pe care ni le ofera consumul de migdale. Iata ZECE motive pentru care ar trebui sa mananci migdale mai des:

10. Reduc colesterolul

Consumul de migdale poate ajuta organismul sa reduca nivelul colesterolului rau (LDL) si in acelasi timp, sa creasca nivelul colesterolului bun (HDL). Potrivit unui studiu desfasurat de David Jenkins, persoanele care consuma o mana de migdale zilnic pot reduce colesterolul cu pana la 4.4%, iar cei care consuma doua maini de migdale zilnic, cu pana la 9.4%.

9. Regleaza tensiunea sanguina

Tensiunea sanguina marita are o legatura directa cu dietele foarte bogate in sodiu si cu deficientele de calciu si potasiu. Migdalele sunt foarte bogate in calciu, contin foarte putin sodiu, un echilibru perfect pentru a regla tensiunea arteriala. Acestea sunt foarte recomandate celor care sufera de hiper-tensiune.

8. Previn cancerul

Fibrele migdalelor au efect detoxifiant. Aceste fibre permit alimentelor sa circule prin sistemul digestiv mult mai eficient, curatand in drumul lor sistemul digestiv  si prevenind cancerul de colon. Institutul National al Cancerului a publicat recent un studiu in care se explica cauzalitatea directa intre riscul scazut al aparitiei cancerului de colon si al alimentelor foarte bogate in fibre.

7. Te protejeaza impotriva diabetului

Migdalele au un efect stabilizator asupra zaharului din sange, in special atunci cand sunt consumate dupa o masa principala.

6. Te ajuta sa slabesti

Migdalele sunt foarte eficiente in dietele de slabit datorita densitatii nutritive. Acestea instaleaza foarte rapid satietatea in organism. Astfel nu vei mai avea nevoie de gustarile dintre mesele principale.

5. Previn constipatia

Consumul al unui numar de patru sau cinci migdale zilnic pot preveni instalarea constipatiei. Acestea sunt foarte bogate in fibre, iar o dieta foarte bogata in fibre previne foarte eficient acest aspect al sanatatii tale.

4. Iti imbunatatesc energia fizica

Acestea sunt foarte bogate in mangan, riboflavin si cupru, toate acestea jucand un rol foarte important in productia de energie a organismului. In cazul in care depui efort si ai o viata foarte activa, incearca sa-ti faci din migdale propriile batoane si ia-ti propria portie de energie cu tine oriunde te-ai duce.

3. Reduc riscul bolilor de inima

Migdalele contin un nivel ridicat de grasimi mononesaturate, acelasi tip de grasime sanatoasa, ca cel pe care-l intalnim in continutul uleiului de masline. Acestea, de asemenea, contin vitamina E, un antioxidant recunoscut pentru proprietatea de a lupta impotriva aparitiei bolilor cardiovasculare. Migdalele sunt foarte bogate in magneziu, element ce imbunatateste circulatia sanguina si a oxigenului in organism.

2. Previn problemele la nastere

Migdalele contin acid folic, o substanta care poate preveni problemele la nastere. Acidul folic joaca un rol foarte important in formarea tesuturilor si dezvoltarea celulelor, deci este foarte important pentru dezvoltarea normala a fatului. Mamele care consuma migdale sunt mai putin predispuse a avea probleme la nasterea copilului.

1. Iti imbunatatesc puterea psihica

De parca migdalele nu ne-ar oferi aproape toate beneficiile, acestea contin de asemenea, fenilalanina, o substanta care imbunatateste dezvoltarea psihica si functiile cognitive ale creierului. Migdalele le poti gasi sub o multitudine de variante, de la lapte de migdale pana la faina. Include in alimentatia ta, pentru o viata sanatosa aceste seminte-minune.