Aceasta dieta este in mod oficial si in detaliu descrisa in cartea “Dieta cu Iaurt”, o carte scrisa de Ana Luque. Dupa cum mentioneaza si titlul, aceasta dieta te poate ajuta sa scapi de doua kilograme in doar trei zile. Dincolo de beneficiul eliminarii kilogramelor in plus, aceasta dieta este uimitoare prin modul sau special de a actiona asupra organismului. Efectul acesteia se bazeaza pe beneficiile probioticelor din iaurt care promoveaza sanatatea florie intestinale. Astfel, hrana este digerata mult mai rapid, iar organismul tau scapa mult mai repede de toxine.
In conditiile in care organismul tau este deja unul sanatos si faci alegerea de a urma aceasta dieta, aceasta nu ar trebui sa fie practicata timp de mai mult de trei zile, pentru a nu afecta nevoia organismului de fibre si de vitamine.
Atunci cand alimentele sunt diegerate in mod corespunzator, sanatatea sistemului digestiv si a intregului organism este imbunatatita. Flora intestinala este compusa dintr-un numar urias de bacterii care traiesc la nivelul tractului digestiv si care au un rol foarte importat in protejarea organismului de infectii. Dezechilibrele la nivelul florei intestinale pot sa apara din cauza stresului, unor boli grave, in urma utilizarii antibioticelor si nu numai.
In cadrul acestei diete, iti este recomandat sa bei pana la 2 litri de iaurt zilnic. Poti manca, de asemenea, fructe proaspete si carne, dar este necesar sa eviti iaurtul indulcit (in cazul in care face alegere de a-ti prepara acasa la tine iaurtul, cu atat mai bine). Potrivit celor scrise in cartea sa, Ana Luque ne sfatuieste sa nu consumam doar iaurt, ci si alimente dintr-o lista recomandata de aceasta.
Acesta este un exemplu al dietei cu iaurt:
Prima zi
La micul dejun mananca un iaurt cu fructe (proaspete) sau un iaurt simplu care are un continut redus de grasimi cu cereale. La masa de pranz, in ulei de masline se trag la tigaie legume si se amesteca cu orez. Cu exeptia condimentelor de baza, sare si piper, alte condimente nu sunt permise. La desert, poti manca un iaurt cu fructe. La cina, mananca o salata cu sunca sau morcovi. Se amesteca cu iaurt cu un continut redus de grasimi.
A doua zi
La micul dejun mananca salata de castraveti cu iaurt. La masa de pranz, gateste curcan in ulei de masline, iar garnitura va fi reprezentata de ciuperci, rosii si ardei amestecate cu iaurt. La cina, se mesteca fructe de padure cu iaurt.
A treia zi
La micul dejul se consuma un amestec de mere, scortisoara si iaurt. La masa de pranz, file de peste cu salata, iaurt si castraveti. La cina, 100 de grame de paste cu ardei tocat si cu un ou fiert. Se adauga iaurt in farfurie.