Un nou studiu desfasurat de catre cercetatorii de la Universitatea Emory, din Atlanta, a demonstrat faptul ca anumite amintirii si informatii pot fi mostenite biologic prin intermediul unor modificari chimice care apar la nivelul ADN-ului uman. In timpul testelor, cercetatorii au aflat ca soriceii pot transmite informatii despre experientele traumatice sau stresante – in acest caz frica mirosului de floare de cires – generatiilor urmatoare.
Potrivit publicatiei Telegraph, Dr. Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie de la Universitatea Emory, a declarat: “Din punct de vedere translational, rezultatele noastre ne pot ajuta sa intelegem cum experienta unui parinte, inainte de conceperea copilului, influenteaza semnificativ atat structura, cat si functionarea sistemului nervos al generatiilor urmatoare.”
“Un astfel de fenomen poate contribui la etiologia si la potentialul de transmitere intre generatii al tulburarilor neuropsihiatrice, cum ar fi fobiile, axietatea si tulburarile de stres post-traumatic.”
Studiul sugereaza faptul ca experientele noastre sunt oarecum transferate de la nivel cerebral, la nivelul genomului, permitandu-le sa fie astfel transmise generatiilor ulterioare.
Oamenii de stiinta spera momentan sa inteleaga cum sunt stocate aceste informatii la nivelul ADN-ului. De asemenea, acestia doresc sa afle daca aceasta transmitere a experientelor are loc si la nivelul ADN-ului uman.
Oare ADN-ul uman detine amintiri spirituale si cosmice mostenite de la stramosii fiecaruia dintre noi?