Cele TREI modalitati prin care poti sa-ti echilibrezi sistemul imunitar spiritual

1096

De la telefoanele inteligente, pana la clanta de la usa, tot ceea ce atingem poate fi un teren propiece pentru germeni. De aceea, mentinerea unui sistem imunitar puternic este cheia pentru a ramane sanatosi. Atunci cand traim sau cand lucram cu o persoana care sufera o boala contagioasa, putem sa „imprumutam” boala, chiar daca nu  vrem sau daca nu ne place acest lucru.

Acelasi lucru se petrece si la nivelul mintii noastre. In cazul in care locuim sau lucram impreuna cu o persoana care are o aura intunecata de negativitate, o persoana care raspandeste particule si vibratii de energie negativa in jurul sau, poate fi cea mai mare agonie posibila. Aceasta este cea mai perioculoasa boala infectioasa, cea care actioneaza in planul subtil mental si emotional. Persoana care sufera de o minte plina de ganduri negative, cel mai adesea este o persoana inconstienta si imprevizibila.

Cu scopul de a depasi aceste obstacol, putem privi situatia dintr-o perspectiva diferita. In planul fizic din viata noastra, fiecare dintre noi intram in contact zilnic cu milioane de virusi si agenti patogeni. Cu toate acestea, sistemul imunitar al organismului reuseste sa ucida in mod natural aceste virusuri.  Cu alte cuvinte, puterea sistemului imunitar este cea care decide daca vom ceda in fata acestor virusuri sau nu.

Atunci cand ne intarim sistemul imunitar al mintii noastre, putem sa fim capabili sa traim si sa lucram cu astfel de persoane, fara sa fim afectati de contaminarea negativa. Persoana cu care traim sau cu care lucram poate imprastia in jurul sau energie negativa, dar daca ne ridicam pe noi insine prin propriile noastre practici de consolidare a sistemulu imunitar si a mintii, atunci vom creste in constiinta si in constientizare si nu vom mai fi afectati de aceste energii.

In cazul in care alimentam negativitatea rezistandu-i si reactionand fata de aceasta zi de zi, incercand sa o schimbam pe cealalta persoana vom ajunge atat noi, cat si cealalta persoana intr-o lume a intunericului. Singura alternativa este aceea de a ne extinde puterea vointei noastre si de a lupta impotriva contaminarii negative fara a-i judeca comportamentul celeilalte persoane. Iata care sunt cele TREI modalitati prin care poti sa-ti echilibrezi sistemul imunitar spiritual:

1. Mindfulness – traieste o viata fara regrete

Psihologia traditionala defineste “Mindfulness” ca fiind constientizarea moment de moment a gandurilor, sentimentelor, senzatiilor corporale, precum si a mediului inconjurator. “Mindfulness” implica acceptarea a tot ceea ce exista, ceea ce implica observarea gandurilor si sentimentelor noastra fara a le judeca.

Putem considera “Mindfulness” a fi un antidot spiritual impotriva negativitatii celorlalti. Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestei practici este reprezentat de prieteniile, relatiile si situatiilor pozitive pe care aceasta practica le atrage. Aceste relatii bune si onorabile ne pot ajuta sa ne mentinem o atitudine pozitiva fata de viata si sa atingem culmile succesului cu mai putin efort.

Starea noastra redusa de constiinta este cea care atrage situatiile dificile din viata noastra. Apoi, facem grava greseala de a face pe altcineva resposanbil pentru situatiile din viata noastra.

Adevarata arta “Mindfulness” este aceea de a invata sa traim fara regrete. Asa ca, priveste in interiorul tau! De indata de mintea noastra este echilibrata, ordinea mondalia se schimba, la fel si relatiile noastre.

2. Meditatia – alegerea sa raspunzi, nu sa reactionezi

Modelul obisnuit de reactie este acela de a reactiona atunci cand intalnim ceva sau pe cineva care ne este ostil. Apoi, in ciuda rezistentei noastre, insistentei si detasamentului, nimic nu pare a iesi asa cum ne-am dori.

Cat vom mai continua sa ne luptam unii cu altii pentru a demonstra cine are dreptate? Ce conteaza cine are dreptate? Nu este intotdeauna avantajos sa ai dreptate. Este necesar sa invatam sa pierdem cu scopul de a castiga.

Printr-o meditatie iubitoare, invatam sa gasim intelegerea din inima noastra si sa ne amintim ca cealalta persoana este prinsa intr-un camp vibratioriu inferior. Astfel, apare compasiunea. Prin practicarea meditatiei ne maturizam intr-o stare de acceptare si transcendenta.

3. Rugaciunea – cu calm si recunostinta reusim sa accepta ca, “totul este bine si acestea vor trece”

Fiecare efort sincer de a ne dezvolta este o forma de rugaciune. Este foarte important ca motivele din spatele rugaciunii noastre sa fie sincere. Prin puterea rugaciunii ne putem limpezii mintea de gandurile dezordonate ale vietii de zi cu zi. Adevarata rugaciune este spontana. Nu este ceva ce faci si nici nu este ceva ce faci dintr-o obligatie.

Rugaciune sincera provine din inima noastra atunci cand avem de-a face cu situatii care sunt dincolo de controlul nostru uman.