Cele opt beneficii surprinzatoare ale cepei

1780

#6. Ceapa contribuie la detoxifierea organismului

Ceapa contine aminoacizi care pot ajuta organismul sa elimine substanele toxice. Acesti aminoacizi transporta metale grele toxice, cum ar fi plumb, cadmiu, arsenic de la nivelul ficatului in afara organismului. Acumularea acestor toxine la nivelul ficatului este asociata cu o multime de boli care pot fi prevenite prin adaugarea de alimente in dieta noastra, unul dintre aceste alimente fiind ceapa.

#7. Ceapa promoveaza sanatatea colonului

 In plus, fata de prevenirea cancerului de colon, ceapa poate ajuta la promovarea starii generale de sanatate a colonului. Ceapa este bogata in fibre alimentare, care promoveaza dezvoltarea bacteriilor bune la nivelul intestinului. De asemenea, este foarte cunoscut faptul ca fibrele pot preveni diareea. Probabil cel mai impresionant, fibrele din ceapa pot ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice.

#8. Ceapa contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange

O veste buna pentru diabetici! Cromul, un mineral care se gaseste in ceapa, ajuta organismul in reglarea nivelului glicemiei. In plus, sulful gasit in ceapa contribuie la scaderea zaharului din sange prin promovarea productiei de insulina. Acest lucru face ca ceapa sa reprezinte o alegere foarte sanatoasa pentru diabetici si pentru non-diabetici, deopotriva.