Cele 19 simple motive pentru care nu te simti pe deplin implinit

1335

Te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te la ziua care urmeaza. Blocaje in trafic, cafea amara si un sef care a pierdut complet din vedere imaginea de ansamblu. Vrei mult mai mult decat lumini fluorescente, intalniri superficiale si conexiuni neautentice.

Simti ca esti facut pentru a urma un scop mult mai inalt. Majoritatea dintre noi simtim asta. Atunci, ce ne retine pe unii dintre noi sa ne urmam scopurile si sa cunoastem adevarata inspiratie interioara? De ce suntem inca aici si nu acolo unde ne-am dori sa fim?

Iata care sunt cele 19 simple motive pentru care nu te simti implinit si modalitatile prin care putem transforma acest sentiment:

1. Iti lipseste motivatia

Probabil astepti pe cineva sa apara in viata ta si sa-ti ofere doza de motivatie de care ai nevoie. Problema apare atunci cand iti dai seama ca nu o sa vina nimeni. Intreaba-te “Care este singurul lucru pe care-l pot face astazi si care poate avea un impact enorm asupra vietii mele?”.

2. Dai vina pe alte persoane

De obicei, aproximativ 80% dintre motivele pentru care nu ai progresat atat de mult pe cat ti-ai fi dorit se afla intr-o stransa legatura cu tine insuti. Doar 20% din ceea ce te opreste are legatura cu lumea din jurul tau si cu circumstantele vietii tale. Care sunt modalitatile prin care te impiedici pe tine insuti?

3. Pierzi timpul

Facebook. Google. Videoclipuri. SMS-uri. Telefoane. Iesirile impreuna cu colegii de serviciu, pe care nu-i placi foarte mult oricum. In cazul in care simti ca ceea ce faci iti aduce doar o satisfactie de moment si crezi ca nu contribuie la dezvoltarea ta inceteaza sa mai investesti timpul in activitatea respectiva.

4. Nu ai grija de tine insuti

Nu dormi indeajuns de mult, nu urmezi un program de exercitii fizice, iar alimentatia ta este formata din mancaruri delicioase, dar care contin zero substante nutritive. Ce ar trebui sa faci? Ce ar trebui sa nu mai faci?

5. Nu-ti dezvolti mintea

Cand a fost ultima data cand ai citit o carte cu scopul de a invata ceva? Participi la seminarii sau la conferinte de dezvoltare personala cu scopul de a te dezvolta? Este necesar sa intelegi ca cea mai buna investitie pe care o poti face este cea interioara, nu cea exterioara.

6. Astepti de la tine sa fii omul perfect

Inceteaza! Acorda-ti permisiunea de a gresi si de a o lua de la capat, iar si iar.

7. Obiectivelor tale le lipseste claritatea sau lipsesc complet

Care este directia spre care te indrepti? Ce iti doresti cu adevarat? De aceasta claritate ai nevoie inainte de a putea merge mai departe.

8. Crezi ca le stii pe toate

In loc sa faci aceasta presupunere total eronata, afla ceea ce fac persoanele de succes si incearca sa faci aceleasi lucruri, adaptate personalitatii tale, pana in momentul in care vei ajunge sa fii acolo unde iti doresti.

9. Nu termini ceea ce ai inceput

Probabil incepi mai multe proiecte in acelasi timp dar de cele mai multe ori sfarsesti prin a nu termina niciunul dintre ele. Acelasi lucru este valabil si in cazul cartilor, de exemplu. Incearca sa termini intotdeauna ceea ce ai inceput.

10. Esti distras foarte usor

Raspunde la e-mailuri, raspunde la telefon, stabileste intalnirile cu clientii. Acestea pot astepta. Concentreaza-te asupra a ceea ce ai de facut in momentul de fata.

11. Pentru tine doar ziua de astazi este cea care conteaza

In cazul in care nu ai o imagine pe termen lung care sa inglobeze ceea ce iti doresti, te vei sabota si vei face ceea ce iti este mai usor si mai convenabil.

12. Nu-ti stabilesti prioritati

Invata sa spui nu. Ce poti elimina cu gratie din lista lucrurilor pe care le ai de rezolvat si care sunt cele mai importante dintre acestea?

13. Nu ai un plan

Care crezi ca este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l faci? Esti pregatit sa faci acest pas?

14. Tu esti cel mai mare critic personal

Tu ar trebui sa fii pentru tine cea mai mare majoreta. Incurajeaza-te singur si ai incredere in tine ca vei reusi orice ti-ai propus.

15. Nu-ti stabilesti termene limita

Joaca-te cu tine insusti. Tu ar trebui sa fii responsabil pentru tine insuti. Incearca sa atingi acel termen limita imposibil.

16. Esti nemultumit

Cauta solutia si lasa nemultumirile deoparte. Cum poti sa depasesti si aceasta problema care ti-a aparut in cale?

17. Le permiti micilor obstacole sa te opreasca

Regaseste-ti echilibrul si incearca sa gasesti lectia ce poate fi invatata din experienta respectiva.

18. Nu-ti faci timp

Iti faci timp in fiecare zi pentru a face un pas in plus spre indeplinirea obiectivelor tale? Fa-ti timp in fiecare zi si concentreaza-te asupra lucrurilor care sunt cu adevarat importante pentru tine.

19. Nu faci fiecare minut sa conteze

Nimic nu o sa te ajute mai mult in viata decat actiunea.