Cele 11 diferente dintre un prieten adevarat si un prieten fals

1809

Prietenia dintre oameni este unul dintre cele mai frumoase aspecte ale vietii. Acestea fiind spuse, anumiti prieteni sunt cu siguranta mai buni decat altii. In multe cazuri este foarte dificil sa facem distinctia intre un prieten adevarat si unul fals, dar aceste doua persoane sunt complet diferite. Adevaratii prieteni sunt acei oameni la care poti apela pentru aproape orice, deoarece stii ca acestia vor fi intotdeauna de partea ta si la bine si la greu. Prietenii falsi isi arunca imediat masca pe care o poarta in momentele in care ai nevoie de un sprijin. Foloseste-te de acest mic ghid pentru a-ti da seama care sunt adevaratii tai prieteni!

1. Iti ofera un sprijin in toate eforturile tale

Un adevarat bun prieten te va incuraja in toate eforturile tale! Fie care este vorba de urmarea unor cursuri de dans sau de schimbarea carierei, un prieten adevarat va fi acolo, alaturi de tine, la fiecare pas pe care-l faci.

2. Iti iubeste latura prostuta a personalitatii tale

Fiecare dintre noi avem momentele noastre in care ne place sa ne prostim. Un prieten adevarat iubeste acele momente! De fapt, daca este un prieten adevarat s-ar putea sa se alature tie in crearea unor astfel de momente.

3. Te iarta pentru tot

Fiecare dintre noi gresim la un moment dat in relatiile noastre de prietenie. In cazul unui prieten fals o greseala te poate costa o prietenie. Prietenii adevarati sunt constienti de faptul ca la un moment dat vei face greseli. Acestia te vor ierta deoarece pun un pret mult mai mare pe relatia de prietenie dintre voi decat pe greseala pe care ai facut-o.

4. Iti apara intotdeauna spatele

Nu este o chestiune de cine de partea cui este, sau de tipul problemei, sau daca ai gresit sau nu – un prietn adevarat iti apara intotdeauna spatele, indiferent de ceea ce se intampla. Acesta va fi mereu de partea ta si va lupta alaturi de tine fara sa puna prea multe intrebari. Asta ar face orice prieten adevarat!

5. Te lasa sa-ti explorezi interesele

Pe masura ce crestem, descoperim noi interese si, uneori, acestea par a fi mult prea neobisnuite pentru noi insine. Prietenii falsi vor face haz de tine si iti vor cere sa respecti status quo-ul cu care i-ai obisnuit. Un prieten adevarat te va lasa sa-ti faci treaba si te va incuraja sa explorezi aceasta nou latura a personalitatii tale.

6. Iti cunoaste toate ciudateniile tale si le accepta

Fiecare dintre noi avem ciudateniile noastre. Probabil unii dintre noi suntem irascibili dimineata sau atunci cand nu suntem odihniti suficient. Doar adevaratii tai prieteni iti cunosc toate aceste mici secrete si tot ei sunt cei care le respecta. Nimeni altcineva nu te cunoaste la fel de bine cum o fac adevaratii tai prieteni. Faptul ca acestia observa toate acele caracteristici neobisnuite ale tale este un semn bun, dar este la fel de important sa le si respecte!

7. Se intereseaza de tine in mod constant

Prietenii falsi te contacteaza doar in momentele in care au nevoie de ceva sau daca vor sa afle o barfa sau doua.  Prietenii reali te vor contacta oriunde si oricand, deoarece acestia sunt interesati tot timpul sa afle ce se intampla cu tine. Ei nu simt nevoia sa afle cele mai recente barfe in legatura cu relatia voastra. Ei isi doresc, probabil, sa afle ce ai mancat azi la pranz.

8. Iti pastreaza secretele

In cazul in care in viata ta exista o persoana in care ai incredere ca nu va impartasi secretele tale personale celorlalti, atunci acea persoana este un prieten adevarat. Prietenii falsi iti vor trada secretele ca si cand pentru tine acestea nu inseamna nimic. Un prieten adevarat valoreaza foarte mult increderea si iti va pazi secretele ca si cand acestea sunt sacre.

9. Nu trebuie sa te imbraci pentru a-i impresiona

In cazul in care este necesar sa te imbraci frumos, sa-ti aranjezi parul, sa te asiguri ca mirosi frumos doar sa fii alaturi de el – atunci este necesar sa stii ca te afli in preajma unui prieten fals. Un prieten adevarat te va lasa sa treci pe la el si in pantalonii tai de trening murdari sau cu parul nearanjat. In cel mai rau caz va face o gluma, dar nu le va pasa deloc daca esti sau nu aranjat. Acestia vor doar sa-si petreaca timpul in compania ta.

10. Isi fac timp pentru tine

Nu conteaza daca au la dispozitie doar o ora intre serviciu si cursul lor de dans, un prieten adevarat isi va face timp sa treaca sau sa te invite la un pahar de vorba in orice moment. Nu este o chestiune de timp, este o chestiune de a dori sa petreaca timpul in compania ta si nu in singuratatea propriei persoane.

11. Poti sa plangi intoteauna pe umarul sau

Probabil, una dintre cele mai fundamentale diferente dintre un prieten adevarat si un prieten fals este modul in care acesta abordeaza suisurile si coborasurile prin care treci. In cazul in care treci printr-un moment dificil, un prieten fals te va bate dur pe umar si va incerca sa schimbe subiectul. Prietenii tai adevarati te vor tine in brate si vor fi dispusi sa te asculte toata noaptea daca este nevoie. Prietenii reali sunt acolo pentru tine, indiferent daca esti fericit sau trist.