Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

2505
#11. Esti un judecator bun de caracter

Intotdeauna ai avut capacitatea de a-ti da seama despre cine este o persoana imediat – iar intuitia ta greseste foarte rar.

#12. Ai incredere in instinctul tau

O persoana inteligenta emotional este o persoana care se simte confortabil sa-si urmeze intuitia, explica Goleman. Daca esti capabil sa ai incredere in tine si in emotiile tale, nu exista nici un motiv pentru care sa nu asculti acea voce interioara tacuta (sau acel sentiment din stomac) care iti va spune in ce directie sa te indrepti.

#13. Ai fost intotdeauna auto-motivat

Ai fost dintotdeauna foarte motivat si ai muncit cu sarg inca de cand erai mic, chiar si atunci cand nu ai fost rasplatit pentru asta? Daca esti o persoana care reuseste sa se motiveze cu usurinta – si iti poti concentra energia si atentia urmarind obiectivele personale – cel mai probabil ai un EQ ridicat.

#14. Stii cand sa spui “nu”

Auto-reglementarea, una dintre cele cinci componente ale inteligentei emotionale, presupune sa fii capabil sa te disciplinezi si sa eviti obiceiurile nesanatoase. Oamenii inteligenti din punct de vedere emotional sunt in general bine echipati pentru a tolera stresul si pentru a-si controla impulsurile.

Sursa