(Programul de 21 de zile) Ziua 1 – Identifica-ti scopurile

1569

In urmatoarele 21 de zile vei porni impreuna cu noi intr-o calatorie care te va ajuta sa-ti descoperi potenialul interior si sa-ti transformi cateva dintre obiceiurile tale cu scopul de a trai o viata mult mai implinita si cu scopul de a-ti dezvolta nivelul constiintei. Cu ajutorul meditatiei, exercitiilor de respiratie si cu ajutorul unor afirmatii pozitive vei putea sa-ti atingi obiectivele si sa-ti recapeti echilibrul interior. Contributia ta directa in decursul urmatoarelor 21 de zile este foarte importanta.

Saptamana 1 – Sperata

Cine vrei sa fii? Cum arata viata perfecta pentru tine? Cum ar arata ziua perfecta pentru tine? Care sunt obiceiurile, comportamentele si dependetele pe care ai vrea sa le elimini din viata ta?

Cu scopul de a descoperi raspunsul la aceste intrebari este necesar sa-ti muti atentia de la realitatea exterioara si sa ti-o indrepti catre interiorul fiintei tale. De aceea, in cadrul acestor 21 de zile momentele de meditatie sunt foarte importante.

Provocarea pentru ziua de azi este aceea de a defini pe deplin ceea ce ai vrea sa schimbi sau care este scopul pe care ti-ai dori sa-l atingi la sfarsitul acestor 21 de zile. Nu este necesar sa-ti faci o lista, doar sa-l ai intiparit in mintea ta si sa actionezi. Este necesar sa identifici care este acel obiectiv pe care doresti sa-l atingi pentru a putea sa o faci in realitate.

Indiferent de rolurile pe care le ocupa ceilalti in filmul tau personal, ceea ce doresti sa schimbi de la viata depinde in totalitate numai de tine insuti. Identifica-te ca fiind centrul propriei tale vieti.

Ziua 1 – Meditatia

Aseaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Reaminteste-ti care este acel scop pe care doresti sa-l duci la bun sfarsit.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Vizualzeaza in mintea ta locatia curenta in care te afli: mobila, plante, bibelouri, carti, tablouri si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. In timp ce respiri imagineaza-ti aceste obiecte cum dispar din camera. Vreme de doua minute goleste camera de toate acele obiecte, rand pe rand.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Aceasta meditatie este un pas urias catre realitatea potrivit careia tu te afli in centrul circumstantelor si relatiilor din viata ta. Este recomandat sa practici acest exercitiu pentru a te centra pe parcursul zilei ori de cate ori simti ca este nevoie.

Reunoscandu-te ca fiind centrul din viata ta, spune-ti aceasta afirmatie privindu-te in oglinda cu voce tare. Aceasta este afirmatia de saptamana aceasta:

“In fiecare zi, in toate aspectele, ma schimb si ma dezvolt. Este alegerea mea si eu imi imbunatatesc viata.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.