ZECE trasaturi ale persoanelor neatractive

1998

Majoritatea dintre noi incercam sa fim persoane bune, generoase si pline de compasiune. Dar pentru alte persoane nu este intotdeauna cazul. Exista foarte multe comportamente sau “obiceiuri proaste” pe care oamenii le au, obiceiuri ce-i fac persoane si fie priviti de ceilalti ca fiind neatractivi, enervanti si persoane de evitat. Cateva dintre aceste caracteristici ale acestor persoane iti vor fi prezentate in continuare:

10. Esti aproape tot timpul plin de negativism

2

Pesimismul nu este o calitate atractiva. De fapt, nici nu este o calitate. In cazul in care ai obceiul sa vezi paharul pe jumatate gol, intr-o lumina negativa, incearca sa-ti schimbi atitudinea. Nimeni nu vrea sa fie prieten cu cineva care vede in mod constant aspectele negative in locul celor pozitive.
9. Nu esti o persoana pe care ceilalti se pot bizui si esti dependent de celelalte persoane

04

Esti acolo atunci cand prietenii tai au nevoie de tine? Sau esti mereu ocupat atunci  cand cineva are nevoie de tine? In cazul in care esti o persoana in care ceilalti nu pot avea incredere, aceasta nu este o calitate atractiva intr-o prietenie. In mod similar, in cazul in care tu esti cel care ai tot timpul nevoie de ajutor din partea celorlalti, dar nu le poti oferi celorlalti atunci cand ti-l cer, aceasta este o alta calitate neatractiva pe care trebuie sa o elimini din comportamentul tau.
8. Esti nepoliticos

08

In cazul in care esti genul de persoana care este in mod constant nepoliticoasa sau genul de persoana care-si face adesea prietenii de rusine, ceva trebuie sa se schimbe in comportamentul tau. Cu siguranta nu esti genul de persoana in jurul careia oamenii isi doresc sa-si petreaca timpul. Vor exista momente in care nu esti de acord cu cineva sau in care vei vedea ceva ce nu s-ar presupune ca ar trebui sa vezi, dar nu este necesar sa faci o scena uriasa din toate aceste situatii pentru ca tot ceea ce faci este sa atragi atentia asupra comportamentului tau.
7. Esti necinstit

anxietate

In cazul in care vrei sa fii un prieten adevarat este necesar sa fii o persoana in care se poate avea incredere. Foarte multe persoane care sunt partasele unor comportamente urate sunt adesea oameni necinstiti sau le lipseste onestitatea. Intotdeauna intr-o prietenie onestitatea este cea mai buna politica.
6. Tu esti seful

01

Intr-un grup de prieteni toata lumea ar trebui sa se afle la un nivel de egalitate. In cazul in care tu esti cel care ia intotdeauna deciziile, cel care simte nevoia sa aibe situatia sub control in mod constant sau tu esti cel care incearca sa controleze ceea ce fac ceilalti, te comporti intr-un mod neatractiv.
5. Te simti lipsit de importanta

17

Atunci cand propria ta importanta se afla tot timpul sub semnul intrebarii esti o persoana neatractiva. De exemplu, doi dintre prietenii tai merg undeva fara tine, pentru ei nu conteaza, dar pentru tine da. Treci peste asta. Sunt inca prietenii tai si viata ta nu se opreste in loc atunci cand nu afli in preajma lor.
4. Iti privesti prietenii ca pe niste inamici

fighting couple

Persoanele neatractive se afla intr-o continua lupta imaginara cu persoanele din jurul lor. In loc sa se bucure de compania celor din jurul lor, tot timpul le intorci spatele si te afli intr-o pozitie defensiva. Prietenii nu sunt inamici, ei sunt aliatii tai.
3. Te afli tot  timpul intr-o competitie

06

Esti genul de persoana care vrea tot timpul sa fie mai buna la toate in comparatie cu cei din jurul tau? In cazul in care raspunsul este “da”, esti o persoana neatractiva. Ar trebui sa fii mult mai grijuliu fata de prietenii tai si sa le permiti si acestora sa straluceasca. In cazul in care si-au invins frica de inaltime si tu spui “Asta-i tot? Eu am urcat la o inaltime de 30 de metri!” nu ar trebui sa te mire motivul pentru care nu ai prieteni.  Spune in schimb “Wow! Asta-i minunat. Sunt foarte mandru pentru realizarea ta.”
2. Te concentrezei asupra aspectelor exterioare, ingnorand ceea ce se afla in interior

05

Contrar a ceea ce suntem facuti sa credem, adevarata frumusete provine din interiorul inimii tale, din sufletul tau. Aspectul fizic este cel care ar trebui sa conteze mult mai putin, dar persoanele care dau dovada de comportamente neatractive cred ca aspectul fizic este cel mai important. Arunca o privire in oglinda si probabil o sa vezi ceea ce se afla in spatele aspectului fizic.
1. Esti prea absorbit de tine insuti

01

Multi oameni sunt vinovati de acest comportament, dar o fac fara sa constientizeze ca fac asta. Esti prea concentrat asupra propriei persoane, vorbesti doar despre tine si de multe ori nici nu te intereseaza ceea ce au de spus ceilalti oameni. Crezi ca esti singura persoana care conteaza. Daca acest lucru este valabil in cazul tau, este momentul sa iti schimbi comportamentul. Nimeni nu vrea sa fie prieten cu o persoana careia-i pasa doar de ea insasi.

 

 

 

 

 

Sursa: lifehack.org