Ingrijorarea si gandurile negative iti afecteaza creierul in mod negativ – Iata cum!

1708

Aminteste-ti gandurile care ti-au trecut prin minte in cursul zilei de astazi. Apoi, incearca sa-ti amintesti gandurile de ieri, de alaltaieri si de acum o saptamana. Exista anumite tipare? Sau, mai precis, poti constata existenta unor tipare negative? Poti observa o repetare  a gandurilor negative sau inutile? Iti trec prin minte des? Ai primit plangeri din partea celorlalti ca esti un pic cam smiorcait?

Stiinta ne permite o intelegere mai profunda a creierului. Ea ne poate arata functiile traductoarelor neurologice si exact care ar fi motivul din spatele acestor tipare repetitive de gandire – in special in cazul in care sunt implicate ganduri negative. Putem incepe sa intelegem care ar fi motivul pentru care ne-am blocat in acest ciclu de negativitate.

In continuare, intrebarea ramane, putem opri aceste ganduri negative? Si daca da, cum?

Ce se intampla cand ne eliberam de gandurile negative?

Nu este vorba doar de un proces de eliberare de gandurile negative prin verbaliarea acestora, desi aceasta este o credinta comuna sustinuta de multi. De fapt, a spune lucruri negative, dupa cum probabil stim din proprie experienta, ne face sa ne simtim si mai rau, in general. De asemenea, ii facem sa se simta rau si pe cei care ne asculta gemetele noastre neincetate. Si astfel ciclul poate continua.

Stiinta preia acest defect si ne permite o perspectiva asupra problemei si, prin urmare, ne ofera o solutie mai pozitiva. Pentru ca, tiparele de gandire negativa pot fi, de asemenea, negative pentru sanatatea ta, in special cea mentala.

Cum ne afecteaza gandurile negative creierul?